Dekorera hallarna med prylar för teknikarbetare

Vissa är nyhet; andra är användbara. Här är några flerbudgetförslag på presenter att ge teknikälskaren i ditt liv.

När man ger presenter kan det vara svårt att navigera i den fina gränsen mellan vettigt och tråkigt. Inte för att slå det beprövade och pålitliga paret strumpor eller bokbricka – båda mycket eftertraktade av de flesta – men om du vill tänka utanför ramarna är det en bra plan att gå på prylvägen.

Prylar får ett dåligt rykte för att vara dyra och för mycket krångel på julen. Även om det kan vara sant i många fall, beror det också på vilken gadget du får.

Du behöver inte spendera en mindre förmögenhet på den senaste iPhone; ibland kan enkla, vettiga prylar som powerbanks eller väckarklockor tas emot lika tacksamt.

Så om du har en hårt arbetande tekniker i ditt liv som du vill belöna, här är några idéer på vad du kan skaffa dem i år. Eller så kan du skaffa dem en Toblerone och ett par strumpor – det är trots allt tanken som räknas.

Hatch Restore 1 och 2 (väckarklocka)

Vi nämnde väckarklockor, eller hur? Tja, dessa Hatch Restore-väckarklockor är inte ditt genomsnittliga oförskämda uppvaknande – istället för tunna tuppljud, tänk på simulerade soluppgångsljus som uppmuntrar dig att hälsa på dagen naturligt.

Den faktiska klockan ser mer ut som en strandsten än en urtavla; Restore 2 kommer i tre olika dämpade färger. Du kan använda den som nattlampa och spela sömnljud på den om du gillar att bli invaggad i sömn av lugnande naturljud. Klockan kan styras med knapparna på sidan eller via den kostnadsfria medföljande appen.

Restore 1, den äldre modellen, är lite billigare än den nya modellen. Den säljs för €227 på Ubuy.ie. Restore 2 kostar 306 € på Ubuy.ie.

Hatch Restore 2. Bild: Hatch

Muggo (muggvärmare)

Om det bara är för analogt att gå till vattenkokaren för att fylla på, har prylgudarna drömt om konceptet med elektriska muggvärmare. De är som glasunderlägg som fungerar som brödrostar – och de kan vara precis rätt mängd naff för att roa fans av varma drycker.

Det finns många av den här typen av enheter på marknaden att välja mellan, men Muggo QI Grande Intelligent Self-Heated Cup (79,99 €, did.ie) är en anständig insats. Förutom att hålla ditt kaffe varmt kan det också ladda din telefon.

Muggo muggvärmare och telefonladdare på vit bakgrund.

Muggo 380ml Grande Intelligent Self-Heated Cup – Svart. Bild: Muggo

Amazon Kindle Paperwhite eReader

Livet handlar inte bara om att väcka tidigt på morgonen eller att dricka koffein medan du bultar iväg vid datorn. Vi måste alla ta en paus en stund.

Att ge någon en Kindle (€159, Currys.ie) kan vara ett bra sätt att se till att de blir frestade att ta en paus. Den pappersvita skärmen är utformad för att se ut som en bok snarare än den hårda bländningen från en vanlig skärm.

Kvinna som använder en Kindle i en park.

Bild: © Belish/Stock.adobe.com

Logitech Washable K310 tangentbord

Detta är en bra present till människor som gillar att äta mellanmål medan de arbetar. Bonuspoäng om de är en klumpig person som gillar att snacka på jobbet – även om vem som helst kan spilla soppa på tangentbordet om de har en ledig dag.

Med den här gadgeten kommer det sannolikt inte att bli världens undergång om din skål med minestrone hamnar över dina nycklar; du kan bara kasta hela tangentbordet i badkaret.

Logitechs K310 (€125, Ubuy.ie) kan sänkas ner i upp till 11 tum vatten, torkas och sättas tillbaka på jobbet. Den har också ett fint monokromt färgschema.

Svartvitt tangentbord från Logitech på vit bakgrund.

Logitech Washable K310 – Tangentbord – tvättbar – USB. Bild: Logitech

Kotanisk oljespridare

Dessa eleganta oljediffusorer från det irländska företaget Kotanical är ett mycket väldoftande tillskott till alla arbetsplatser. De finns i några olika modeller, och priserna varierar från 78 € till 118 €.

Lägg bara till din eteriska favoritolja, koppla in diffusorn så är det igång. Butiken gör också en rad eteriska oljeblandningar och presentpaket.

Vit oljespridare på beige bakgrund.

Uppladdningsbar vit stenoljespridare. Bild: Kotanical

reMarkable 2 (anteckningstablett)

Om du eller en nära och kära gillar att klottra ut sina tankar för hand och på något sätt få dem överförda till en skärm för att läsa senare, ge dem gåvan att göra anteckningar med en futuristisk känsla.

Surfplattor du kan skriva för hand på är inget nytt koncept, men reMarkable 2 har en hel del funktioner som tillräckligt tillfredsställer de flesta nördar. Tänk digital whiteboard-omvandlare, mycket tunn och bländfri design, inga meddelanden eller popup-fönster, lång batteritid och mer. Den säljs för 349 € på företagets webbplats, men du kan behöva betala extra för vissa funktioner efter att den första ettåriga kostnadsfria prenumerationen upphör.

En person som tar anteckningar på den anmärkningsvärda anteckningsplattan.

reMarkable 2. Bild: reMarkable

Satechi Dock5 Laddningsstation för flera enheter

Trött på att spela teknisk Tetris med alla dina enheter när de laddas? Den här produkten kan vara en bra lösning för den person du känner som har för många prylar och aldrig tillräckligt med batteritid.

Denna laddningsstation kan ladda fem USB-enheter samtidigt, samtidigt som den håller dem alla organiserade och utom fara. Den har två USB-C PD-portar, två USB-A-portar och en avsedd trådlös Qi-laddningsplatta.

Den är kompatibel med de flesta enheter men kontrollera kompatibilitetslistan innan du köper den för säkerhets skull. Den kostar 64 € från Harvey Norman.

Satechi Dock5 Laddningsstation för flera enheter med enheter anslutna.

Satechi Dock5 Laddningsstation för flera enheter. Bild: Satechi

Alla priser är korrekta vid publiceringstillfället.