Elva städer i Castilla-La Mancha går samman för att hitta nya entreprenörer

Spanska städer fortsätter att kämpa mot avfolkning på landsbygden. Vid detta tillfälle ”Holapueblo”-initiativetfrämjas av Redeia, IKEA och AlmaNatura, söker nya entreprenörer att öppna företag i vissa landsbygdsområden i Spaniennärmare bestämt i elva städer i Castilla-La Mancha.

En studie utförd av Plataforma Tierra, ett initiativ från Cajamar Group för digitalisering och hållbarhet inom jordbruks- och livsmedelssektorn, visar att den spanska befolkningen växte med 38 % under perioden mellan 1975 och 2021. Dock, Denna befolkningstillväxt har koncentrerats till tätorter, där 80,8 % av landets befolkning finns..

35 affärsmöjligheter erbjuds fördelade på elva städer i Castilla-La Mancha

Projektet, som redan är inne fjärde upplagan, Det ger 35 möjligheter till lika många företagare som vill bo i en stad. Huvudsyftet med initiativet är ”underlätta anslutningen ”mellan individer som är intresserade av att leva och entreprenörskap i landsbygdsmiljöer med samhällen med låg befolkningstäthet, för att främja ekonomisk och social aktivitet i dessa områden.”

Vid detta tillfälle elva städer i Castilla-La Mancha De som ingår i initiativet för 2024 är: Ayna, i Albacete; Almedina och Fontanarejo, i Ciudad Real; Beteta, Cardenete, Huélamo, Torrejoncillo del Rey och Tragacete, i Cuenca; Alcocer och Arbancón, i Guadalajara; och Herreruela de Oropesa, i Toledo.

De egenskaper som alla dessa städer har gemensamt är att De har en befolkning på mindre än 5 000 invånarepresentera kapaciteten att ta emot nya invånare tack vare utbudet av tillgängliga bostäder, närheten till viktiga offentliga tjänster och bra internetuppkoppling.

Intresserade egenföretagare kommer att få kostnadsfri rådgivning och stöd från början.

Från ”Holapueblo” anger de fördelarna som de 35 bidragsmottagarna av projektet skulle ha:

 • Tillgänglighet av detaljerad information om kommunerna där du kan starta ditt projekt.
 • Online och individualiserad mentorskapsprocess att starta ditt företag i den valda kommunen.
 • Stöd i urvalsprocessen och kontakt med kommunen för att göra livsförändringen.
 • Anslutningsplattform och supportnätverk med andra nya invånare som är i din situation.
 • Tillgång till verkstäder och specialiserade innehållssessioner i landsbygdsvärlden, entreprenörskap och affärsmodeller.
 • Tillgång till en kandidatur där de utvalda projekten kommer att kunna delta i en kampanj matchfinansiering med syftet att finansiera dina projekt.

Och för att bli utvald och välja entreprenörskapsrådgivning nämner de att det är det grundläggande uppfylla följande krav:

 • Entreprenörskapsidé som visar sig teknisk, kommersiell och ekonomisk genomförbarhet. För att göra detta måste det vara ekonomiskt hållbart, generera nytta för samhället och respektera och skydda miljön.
 • Dokumentation som krävs för att bo och arbeta i Spanien.
 • ha mellan 18 och 65 år.
 • Tillgång till en persondator och bra internetuppkopplingeftersom råden är 100 % online.
 • Intresse av att bosätta sig och utveckla ditt livsprojekt på landsbygden omedelbart.
 • verkligt perspektiv och livsplan i staden.
 • Ekonomiska resurser för att kunna bosätta sig i kommunen tills verksamheten börjar gå med vinst och för att underlätta genomförandet och överlevnaden av affärsmodellen i tidiga faser såsom sekundärinkomst, sparande, familjehjälp, banklån m.m.
 • Tillgänglig tid att ägna den åt utvecklingen av innehållet i mentorskapet och kommunens sökprocess. De rekommenderar minst 4 timmar per vecka och tillgänglighet på cirka 3 månader.

De flesta företag tenderar att vara familjeföretag.

För att få en av 35 affärsmöjligheter tillgängliga Det är nödvändigt att registrera sig genom ett formulär vars uppgifter kommer att användas för att genomföra det första urvalet. Personer som klarar den första fasen kommer att genomgå en onlineintervju vars syfte är att verifiera informationen i formuläret och utvärdera de färdigheter som krävs för att genomföra ett projekt.

I tidigare upplagor, Totalt lyckades 133 personer bosätta sig i 34 kommuner som stod inför avfolkningsutmaningar. Deras närvaro har resulterat i installationen av 51 familjer och grundandet av 30 nya företagfrämst ledda av par mellan 41 och 50 år med barn.

”Dessa satsningar, för det mesta, De är familjeorienterade och de är kopplade till tjänstesektorn, som representerar 60 % av fallen”, påpekar de från initiativet för återbefolkning på landsbygden.