Dessa 18 företag anställer ingenjörer i Irland

Välj bland dessa företag – och fler – som anställer alla typer av ingenjörer i Irland. Branscher sträcker sig från flyg till medicintekniska produkter.

Det är ingen hemlighet att ingenjörer alltid är efterfrågade, och det fanns många företag som kunde ha gjort den här listan över arbetsgivare som letade efter talanger – men vi ville inte fortsätta för alltid. För den här smaklistan har vi inkluderat ett brett urval av sektorer som rekryterar ingenjörer; du hittar allt från befattningar som mjukvaruingenjörer till roller som tillverknings- och kvalitetsingenjörer.

Vi har också försökt hålla den geografiska spridningen så bred som möjligt. Ja, många av rollerna är baserade i Galway, Cork, Belfast och Dublin, men det finns några roller baserade i Waterford, Leitrim och Kildare. Fjärrstyrda och flexibla arbetsmetoder är ett stort dragplåster, som ny forskning om mjukvaruingenjörer i Irland har funnit.

Om du är en arbetssökande, efter att du har tittat på några av rollerna på den här listan kanske du vill läsa mer detaljerat om vad dessa jobb innebär – särskilt om du är ny inom ingenjörsvetenskap. Som en del av Engineers Week 2024 har vi hört från ingenjörer som arbetar på sådana som PwC, Deloitte och Integral Ad Science. De sistnämnda finns med på årets lista.

Accenture

Som du kommer att se på sin karriärsajt letar det professionella tjänsteföretaget efter talang inom mjukvaruteknik för att fylla en OT (operational technology) säkerhetsingenjör roll. Goda kunskaper om cybersäkerhet krävs för jobbet.

Amgen

Senior automationsingenjör, IS-ingenjör (informationssystem) och specialist på nätverkssäkerhetsingenjör är några av de öppna roller Amgen vill fylla i Irland för tillfället.

Aon

Aon har en ledig tjänst som ingenjörschef för att ansluta sig till sitt Business Services-team i Irland. Den har också ett par öppna roller för mjukvaruingenjörer.

BMS

Läkemedelsföretaget BMS har en öppning på sin hemsida för en MES (manufacturing execution system) automationsingenjör. Det söker också en senior ingenjör inom processautomation till sin Biologics Operating Unit i Cruiserath.

Collins Aerospace

Om du vill ha en karriär som inte är den här världen (haha), då rekryterar flygföretaget ingenjörer i Irland. Det har öppningar för seniora forskningsingenjörer, huvudsakliga forskningsingenjörer och kvalitetsingenjörer i Irland.

CroíValve

Det Dublin-baserade företaget för medicintekniska produkter är på jakt efter ingenjörstalang för att fylla roller som senior FoU-ingenjör, senior tillverkningsingenjör och senior QA-ingenjör.

EirGrid

Vill du ha ett jobb inom förnybar teknik? EirGrid har flera karriärmöjligheter, inklusive ett civilingenjörsprogram i Belfast och en senior projektingenjör baserad i Dublin.

Fidelity-investeringar

I Galway och Dublin anställer Fidelity mjukvaruingenjörer. Den har öppningar för huvudsakliga programvaruingenjörer, en huvudsaklig mjukvarukvalitetsingenjör, en huvudsaklig fullstackingenjör och mer.

Huawei

Det kinesisk-grundade företaget har en öppning för en maskininlärningstekniker, såväl som en DNS-programvaruingenjör och andra seniora roller som ingenjörer för molnnätverk.

Integral Ad Science

Integral Ad Science har flera möjligheter för programvarupersonal i sitt irländska produktutvecklingsteam. Rollerna inkluderar dataingenjör, javaingenjör, senior fullstackingenjör och senior mjukvaruingenjörer.

Intel

Intel är alltid en säker hyre av ingenjörer i Irland och letar efter talanger för att fylla roller som AI-programvaruutvecklingsingenjör, moln DevOps-ingenjör, digital designingenjör, djupinlärning av inbyggda systemtekniker och mer.

Liberty IT

Liksom många på den här listan, är teknikföretaget också på jakt efter mjukvaruingenjörer specifikt. Den har öppna roller inklusive full-stack mjukvaruingenjör, senior mjukvaruingenjör, generativ AI huvudprogramvaruingenjör och mer.

Mastercard

BizOps-ingenjör, senior mjukvaruingenjör och chef för mjukvaruteknik är några av de många lediga tjänsterna på Mastercards irländska division. Fintech anställer också en VP för molnprogramvaruteknik.

röd hatt

Red Hat, ett dotterbolag till IBM, vill fylla irländskt baserade roller inklusive en forskningsprogramvaruingenjör. Jobbet är baserat i Waterford.

Hyr banan

Galway-baserade modeteknikföretaget Rent the Runway anställer kvalitetsingenjörer, seniora maskininlärningsingenjörer och seniora mjukvaruingenjörer för tillfället.

Smarttech247

Cybersäkerhetsföretaget rekryterar en Splunk-säkerhetsingenjör i Cork för att ta hand om dess säkerhetsinfrastruktur. Om du undrar över företagets kultur är den här intervjun med dess general manager Raluca Saceanu insiktsfull.

Viatris

Sjukvårdsteknikbranschen anställer roller som senior enhetsdesigner, enhetsriskhanteringsingenjör samt ledare för programhantering i sitt Device Program-team.

Arbetsmänniska

HR-teknikspelaren Workhuman letar efter talanger för att fylla roller i Irland, såsom huvudingenjör, molninfrastrukturingenjör, huvudkvalitetsingenjör och maskininlärningsingenjör.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.