E-handel måste börja använda nya Google Analytics före 1 juli
  1. Vad förändras egentligen från Universal Analytics till Google Analytics 4?
  2. Analysera data för att förutsäga om en användare kommer att göra ett köp under en viss tidsperiod
  3. Det här är stegen att följa för att migrera till Google Analytics 4 framgångsrikt

Google Analytics är ett av de verktyg som används mest av små onlineföretag för att få så mycket information som möjligt om dina kunderAnalytics har blivit en dataleverantör som erbjuder detaljerad statistik om internetbesökare till alla typer av företag, så att du kan optimera ditt innehåll och perfekta försäljningsstrategier.

En avgörande förändring är dock runt hörnet: från och med den 1 juli 2024, om bara några dagar, kommer Google permanent att radera all data som är relaterad till Universal Analytics. Den sista punkten i en process som började för ett år sedan, när dessa konton slutade behandla besök. Då hade en ny modell redan lanserats, kallad Google Analytics 4 (GA4), för att ersätta Universal Analytics (UA), teknikjättens främsta statistikmätningsprodukt fram till dess.

Alltså de som ännu inte gjort bytet till den nya GA4-plattformen De har bara några dagar på sig att undvika allvarliga konsekvenser. Särskilt, förlust av åtkomst till dina historiska data, vilket kommer att hindra förmågan att spåra prestandatrender för dina webbsidor, förstå beteendemönster användare över tiden och, som en sista utväg, fatta välgrundade beslut om marknadsföringsstrategier.

Vad förändras egentligen från Universal Analytics till Google Analytics 4?

I huvudsak, GA4 tillhandahåller samma funktion att UA: erbjuder information om besökare till en internetportal eller en app, så att du kan definiera en profil för potentiella kunder. Det finns dock viktiga skillnader mellan den nya funktionaliteten och den tidigare modellen.

Till en början, UA fokuserade främst på sessionsbaserad data, och tillskrev användaraktivitet till en enda källa. Detta gav en minimal förståelse för hur användare interagerade med webbplatsen. GA4, för sin del, klassificerar alla interaktioner som händelser, vilket gör att varje åtgärd kan mätas och analyseras mer flexibelt av användaren som klick, rullningar, interaktioner med en video…

Så det här nya metoder för att få statistik är mer omfattande, ger insikter om varför besökaren till en liten butik uppkopplad interagerar på ett visst sätt. Det handlar inte bara om att förstå var en användare går på sidan, utan att förstå varför han går dit. Målet är dubbelt, att förbättra de mest framgångsrika avsnitten och förbättra de med sämst prestanda.

En annan av de viktigaste ändringarna med GA4 är integrationen av mobilappdataspårning tillsammans med standardwebbplatsanalyser. Detta är, räkna besöket av samma person som till exempel kommer åt först från sin dator och sedan från en app. En förmåga som tillåter frilansare och små och medelstora företag att få en helhetssyn på hur en användare interagerar med sin webbplats på flera plattformar.

Google Analytics 4 klassificerar data för att förutsäga om en användare kommer att göra ett köp

I denna mening tillhandahåller GA4 avancerade verktyg för att mäta användare baserat på specifika beteenden och mätvärden, vilket Det är användbart för att rikta in sig på en målgrupp. I synnerhet mäts nu ”interaktionstid”, vilket visar hur lång tid det tar för en användare att slutföra en uppsättning åtgärder på webbplatsen. Se till exempel produktinformation eller gå till kontaktsektionen.

När det kommer till integritet, med GA4 IP-adresser som inte längre spåras (även om de överförs), erbjuder Överlägset dataskydd jämfört med UA. Dessutom fungerar GA4 effektivt, oavsett om användaren accepterade användningen av småkakor.

Ur e-handelssynpunkt är en av de viktigaste nyheterna i GA4 möjligheten att använda maskininlärning med AI för att förutsäga framtida kundåtgärder. Till exempel låter den dig analysera data för att förutsäga om en användare som har besökt webbplatsen kommer att göra ett köp under en viss tidsperiod.

Hur kan små webbföretag dra nytta av dessa förbättringar?

Även om det tidigare UA-systemet kanske är mer bekant, erbjuder övergången till GA4 flera funktioner som kan förbättras betydligt hur småföretag analyserar sina kunders beteende.

Bygg publik

GA4 tillåter definiera användargrupper baserat på specifika kriterier; till exempel från besökare som har fyllt i ett kontaktformulär eller de som har besökt kontaktsidan och inte gjort det. Denna process ger insikt i potentiella kunders beteende och Hjälper till att identifiera möjligheter att optimera prestanda av ett företag.

Konverteringsvägar

I allmänhet är klienten till en e-handel Du kan interagera med flera sidor innan du bestämmer dig för att göra ett köp. För att få en fullständig förståelse för den vägen har GA4 introducerat en ”integrerad konverteringsvägsmodell”. Detta ären analys av alla kanaler, som sociala nätverk, nyhetsbrev eller Google-sökningar, som kunder använder innan de når webbplatsen.

Webbföretag kan fortsätta använda Analytics med den nya versionen av Google

Shoppingturné

I förhållande till ovanstående har även en sektion ”Inköpsresa” införlivats, som går längre än hur en kund kommer fram till en e-handel (kundresa). Med denna funktion, flera stadier av dess resa kan undersökas, inklusive antalet av en användares besök som involverade åtkomst till en produkt, lägga till varor i kundvagnen, initiera kassaprocessen och slutföra ett köp. Detta ger en visuell representation av data som avbrottsfrekvens, vilket gör det enkelt för små företag att öka omvandlingen av besökare till kunder.

Anpassade händelser

GA4 erbjuder flexibiliteten att skapa anpassade händelser som registrerar specifika åtgärder, som att registrera dig för nyhetsbrevet eller klicka på ett e-postmeddelande som visas på webben. Dessutom kan de justeras för att ta hänsyn till tid. Om till exempel bara 0,001 % av portalbesökarna som vistas där i mer än två minuter prenumererar på nyhetsbrevet, skulle det vara en bra idé att göra prenumerationsknappen mer synlig.

Det här är stegen att följa för att migrera till Google Analytics 4 framgångsrikt

Från och med mars 2023 började Google automatiskt migrera från Universal Analytics till Google Analytics 4 om inte den här funktionen inaktiverades. Därför, det är troligt att, även om ingen uppmärksamhet har ägnats, Du har redan en operativ GA4-profil. Men även om dessa nya konton återanvänder UA-inställningar, är sanningen den De är olika verktyg, och det finns nya funktioner som måste justeras för att säkerställa en mjuk övergång. Dessutom kanske du inte ens har det kontot.

Här är de viktigaste stegen för att migrera till GA4:

  1. Det första steget är skapa en ny GA4-egendom i Google Analytics-kontot. Den här nya egenskapen måste konfigureras för att samla in data separat från den befintliga UA-egenskapen.
  2. Efteråt är det nödvändigt ersätt UA-spårningskod på webbplats eller app med GA4-spårningskodavsnittet. Denna förändring är avgörande så att Analytics kan börja samla in data och spåra användarinteraktioner.
  3. I fastighet GA4 måste du Fastställ vilka källor och typer av data du vill samla in. Här är det viktigt att bestämma vad du vill mäta för att kunna konfigurera dessa dataflöden effektivt.
  4. För att bevara historisk UA-data kan du använd dataimportfunktionen i GA4 för att flytta data från det gamla kontot, innan att de saknar 1:a juli.
  5. Innan du gör den fullständiga övergången är det viktigt Testa noggrant att GA4-implementeringen fungerar korrekt.