Egenföretagare väljer allt oftare att köpa begagnade bilar och skåpbilar

Trots inträdet på marknaden under de senaste åren av vissa modaliteter som uthyrning eller leasing, har många Egenföretagare fortsätter att välja att köpa sitt eget fordon. Bland alla alternativ som egenföretagare har för att skaffa det, väljer majoriteten köp av begagnade bilar eller skåpbilar.

Marknaden för begagnade fordon fortsätter att öka och för många egenföretagare är den det ett säkert alternativ Ja De vill äga fordonet men samtidigt letar de efter mindre kostnader genom att gå till andrahandshandlare. Hittills år 2023 har faktiskt omkring 1,5 miljoner fordon av denna typ sålts i Spanien.

Idag, enligt de experter som konsulterats, kan en egenföretagare nå spara mer än 10 000 euro när du köper en mellanklassbil om du bestämmer dig för att köpa den i en second hand återförsäljare istället för att köpa nytt.

Faktum är att dessa typer av begagnade återförsäljare erbjuder egenföretagare samma garantier för att finansiera denna typ av fordon som de gör till alla andra, bara i det här fallet kan de betala ca. 5 000 euro mindre i de lägsta intervallen och spara upp till 20 000 euro i skåpbilar med högre räckvidd.

Hur fungerar det att köpa en begagnad skåpbil och hur mycket kan egenföretagare spara?

Vi har konsulterat en av de återförsäljare som sticker ut mest vid försäljning av begagnade bilar: HR Motor. Detta företag har specialiserade, bland annat i att erbjuda begagnade skåpbilar för egenföretagare eller småföretag som vill köpa ett av dessa fordon för sin aktivitet och spara tusentals euro jämfört med vad det skulle kosta att köpa dem nya.

Till exempel, Hos HR Motor kan egenföretagare hitta skåpbilar av vilket märke som helst -från Peugot, Fiat eller Renault till Mercedes Benz- med mindre än 100 000 kilometer och liknande garantier än de skulle hitta hos någon återförsäljare när de köpte samma nya fordon.

Besparingarna när du köper en Mercedes Benz skåpbil hos denna återförsäljare kan överstiga 17 000 euro med avseende på kostnaden som det nya fordonet skulle ha. Dessutom, som förklarat av HR Motor, kan egenföretagare dra nytta av detta när de köper den från en begagnad återförsäljare. minskning utan att ge upp garantier och bekvämligheter i finansieringen.

Garantier och finansiering vid köp av begagnade skåpbilar

Enligt experter, när du köper ett begagnat fordon är det alltid tillrådligt att gå till en återförsäljare och gör det inte genom en individ, eftersom företaget ansvarar för kolla bilen eller skåpbilen för att säkerställa att den är i bästa skick för användning.

När det gäller HR Motor erbjuder denna återförsäljare egenföretagare en inspektion av skåpbilen innan de köper, för att säkerställa att den är i perfekt mekaniskt skick och att kilometerna är korrekta. Dessutom erbjuder företaget också garantier på upp till två år, förlängningsbara och finansieringsmöjligheter.

Till exempel, i fallet med en egenföretagare som ville köpa en mellanhög räckvidd som Mercedes Benz V-klass med drygt 70 000 kilometer kunde de få den för 48 200 euro på HR Motor, vilket skulle innebära en besparing på mer än 17 000 euro jämfört med priset den skulle ha nya -65 490 euro-.

I det senare fallet skulle företaget erbjuda sig att finansiera det för cirka 740 euro per månad, med två års premiumgaranti, med en gratis statuscertifiering, 15 dagar eller 1 000 Kilometers testning, och möjlighet till fri frakt hemma.

Dessutom har de flesta av dessa fordon etiketter som gör att de kan cirkulera genom stadskärnor som Madrid utan att bryta mot något av miljökraven.