Ny upplaga av EmprendeXXI Awards: fyra framgångsberättelser som redan har uppnått denna utmärkelse Ny upplaga av EmprendeXXI Awards: fyra framgångsberättelser som redan har uppnått denna utmärkelse León erbjuder stöd på 860 000 euro till 238 landsbygdsföretagare Hacienda förklarar vilka företag är skyldiga att göra den sista avbetalningen av företag och deras tidsfrister Regeringen publicerar en guide för att förklara det nya stödet för cybersäkerhet för småföretag ATA ber den nya regeringen att respektera rättsstatsprincipen och den egenföretagare CEOE gör tillgänglig för egenföretagare, arbetstagare eller arbetslös tre gratis digitaliseringskurser Egenföretagare som bidragit i mer än 38 och ett halvt år behöver inte vänta med att gå i pension vid 67 års ålder. Detta är vad en egenföretagare måste fakturera för att komma in i den framtida franchiseordningen och inte deklarera Moms Tidsfrist för egenföretagare för att kommunicera sina uppgifter till socialförsäkringen: överväger att förlänga den med ytterligare fem månader. Upphörande av egenföretagares verksamhet: socialförsäkringen förklarar skälen till varför den beviljar denna förmån. -anställda arbetare: det här är anledningarna Några nycklar från experter för att starta ett manikyrföretag och bli framgångsrikt Vad är en intraprenör och varför det är viktigt för företag Vad är en intraprenör och varför det är viktigt för företag Några nycklar från experter att starta en manikyr företag och bli framgångsrika Den nya förordningen så att kommuner och andra aktörer skapar serviceställen för företagare

Bevarandet av planeten, medborgarnas välbefinnande och anpassningen av ny teknik är några av de viktigaste sociala krav för närvarande. Uppmuntra hållbarhetgarantera hälsa av människor och anpassning till tekniska störningar är i sig några av de obestridliga utmaningarna vi står inför som samhälle. Medvetna om dessa problem som omger oss finns det många entreprenörer och nystartade företag som med sitt dagliga arbete bidrar innovativa lösningar för att svara på dem.

CaixaBank firar sina EmprendeXXI Awards varje år, utmärkelser som belönar alla dessa teknikbaserade nystartade företag som erbjuder bättre lösningar på utmaningar av samhället. Under dessa år har det varit nästan 500 vinnande företag och 8,3 miljoner euro i priser har redan delats ut.

Efter nästan två decennier att fira dessa utmärkelser, CaixaBank har återigen öppnat ett nytt samtal av dess EmprendeXXI Awards för att uppmärksamma teknikföretagens och deras investerares arbete med sociala initiativ. Ansökningstiden kommer att vara öppen till 12 decemberoch teknikbaserade företag baserade i Spanien eller Portugal med mindre än tre år erfarenhet kan presentera sina projekt via webbplatsen www.emprendedorxxi.es.

Fyra entreprenörer berättar om sin karriär och sin erfarenhet efter att ha deltagit i EmprendeXXI Awards

CaixaBank har redan hållit 17 upplagor av sina EmprendeXXI Awards, där deltagare har deltagit tusentals entreprenörer och det har funnits 495 vinnare, många av dem med projekt som på den tiden De var i inledningsskedet och idag är de redan företag med en erkänd meritlista..

Nuria Morales, Bea Magro, Marc Coloma och Juan Rubieller är några av dessa entreprenörer som vann i olika upplagor av EmprendeXXI Awards och tack vare sin uthållighet, entusiasm och motivation har lyckats genomföra projekt som föddes som nystartade företag och som har lyckats etablera sig som prestigefyllda företag som är ledande inom sin sektor,

Nedan förklarar dessa entreprenörer hur utvecklingen av deras projekt har varit sedan deras tid i EmprendeXXI Awards.

Hälsosamt alternativ till sockerdrycker

Nuria Morales och Bea Magro skapades 2017 Komvida Ekologisk Kombucha, en start-up dedikerad till att göra äkta kombucha, en uråldrig dryck känd som livets elixir, 100 % naturlig, fermenterad och framställd med ekologiska ingredienser av högsta kvalitet. Detta projekt föddes med syftet att bidra till människors välbefinnande, lyfta fram kvinnligt ledarskap och främja sysselsättning på landsbygden i Spanien.

Sedan dess är Komvida ledande på den spanska och europeiska marknaden och är en referens för entreprenörer inom livsmedelssektorn. Dessutom ligger Komvida Organic Kombucha i Frenegal de la Sierra (Badajoz) och sysselsätter 69 personer i territoriet.

”Komvida är en produkt som inte bara erbjuder det ett hälsosamt alternativ till sockerdrycker, men också främjar vår stads ekonomi i Extremadura och leder möjligheter för kvinnor på landsbygden”, förklarade Magro.

I denna mening försäkrade företagaren att ”medI vårt projekt vill vi främja ekonomin i vårt område, som är en landsbygdsmiljö långt från de stora städerna i Spanien och vi vill också leda möjligheter för kvinnor, särskilt kvinnor på landsbygden.” I enlighet med dessa linjer uttalade Morales att ”i Spanien fortsätter vi att ha höga nivåer av arbetslöshet, särskilt i det sydvästra området av Extremadura, och Komvida har det bestämda syftet att skapa möjligheter, så att fler och fler kvinnor har samma möjligheter som män. ”.

Skapa interaktivt innehåll utan att känna till programmering

Juan Rubio är för sin del VD och medgrundare av Genially, en onlineplattform med vilken alla användare kan generera interaktivt och animerat innehåll utan att behöva känna till programmering. Denna start-up föddes 2015 med målet att alla kan skapa visuellt och interaktivt innehåll, för att göra det till en standard.

För närvarande har applikationen mer än 30 miljoner användare runt om i världen och har närvaro i mer än 180 länder. ”Jag hoppas att Genially är ett riktmärke i skapandet av digitalt innehåll och att det finns fler och fler företag som tar initiativ till att förbättra eller påverka världen”, säger Rubio. På samma sätt angav denna entreprenör att ”Vår utmaning var att förbättra kommunikation och utbildning, och vi tror att vi med vår plattform tillhandahåller en lösning på detta behov av att föra skapandet av interaktivt innehåll närmare världen.”

Vegetabiliska, hållbara och hälsosamma produkter

Slutligen var Marc Coloma med och grundade företaget 2017 Heura Foodssom skapar produkter med 100% vegetabiliska ingredienserden där De imiterar de av köttursprung, med fibrösa och köttiga texturer. Startupen syftar till att bidra till ett mer respektfullt matutbud, genom att erbjuda proteiner med en positiv inverkan på världen genom hållbar, näringsrik och utsökt mat. För närvarande finns dess produkter tillgängliga i mer än 2 000 försäljningsställen och finns i mer än 10 länder.

”Förutom att erbjuda information och synliggöra effekterna av boskapsindustrin är vi också en förändringens aktör och vi tillhandahåller 100 % vegetabiliska produkter, hållbart och hälsosamt, säger Coloma. I denna mening försäkrade han att ”vi vill ge människor möjlighet att förändra det nuvarande matsystemet för ett mer hållbart, hälsosamt och näringsrikt.”

EmprendeXXI Awards, ”en talare för det entreprenöriella ekosystemet”

Om dessa företagare är överens om något är det att vägen för en företagare kan vara mycket svår. ”De första åren är alltid komplicerade och intensiva”, sa Juan Rubio, som tillade att ”entreprenören alltid är i en fas där han måste bevisa för andra och för sig själv att hans verksamhet är lönsam, vilket är anledningen till att när han skaffar ”Externt erkännande får förtroende för att övervinna alla utmaningar.”

Det är därför duAlla deltog i EmprendeXXI Awards, utmärkelser som belönar teknikbaserade nystartade företag som erbjuder de bästa lösningarna på samhällets utmaningar och även de bästa företagen i varje territorium. Faktiskt, Bea, Juan och Marc var vinnare i olika upplagor.

”EmprendeXXI Award var en impuls och ett erkännande mycket trevligt med vårt projekt. Det var ett perfekt ögonblick att fortsätta satsa på vårt initiativ och uppnå allt vi har satt oss för att göra hittills”, säger Magro.

För att stärka entreprenörernas verksamhet startade DayOne, divisionen av CaixaBank specialiserad på teknikföretag och deras investerare. 17 år sedan firandet av EmprendeXXI Awards och sedan dess har den fungerat som talare för hundratals projekt som tillhandahåller innovativa lösningar till vårt samhälle.

Hållbarhet, teknisk innovation och välbefinnande är några av teman som ingår i dessa utmärkelser, som inkluderar kontantpriser och åtföljande åtgärder som De når 800 000 euro i denna upplaga.

Fram till den 12 december kan entreprenörer med mindre än tre års erfarenhet presentera sina projekt via hemsidan www.emprendedorxxi.es.