Fler och fler företag använder LinkedIn-nätverket för att öka sin försäljning: hur gör de det?

Tre nya profiler skapas på LinkedIn varje sekund, enligt data från själva det sociala nätverket. Dess tillväxt, tillsammans med de olika företag och sektorer som finns på plattformen De har gjort det till ett populärt medium för egenföretagare och entreprenörer dedikerade till kommersiell verksamhet och varumärkesgenerering.

Jorge Suárez, en konsult specialiserad på LinkedIn, direktör för LinkedGrowing och skapare av La Factoría Azul, den första podden på det sociala nätverket, förklarade för denna tidning att det ”har blivit i ett grundläggande verktyg att bidra till tillväxten av försäljningen i verksamheten.” Detta är för att det är det det största professionella nätverket i världenså majoriteten av potentiella kunder De är också vanligtvis närvarande på detta nätverk. Av denna anledning ”är det viktigt att göra utrymme, eftersom Dialogen med de profiler som kan intressera oss är direkt”.

Som Suárez berättade är det inte ovanligt att entreprenörer gör det inte har testat eller gjort sina produkter eller tjänster synliga många gånger, eller inte har gjort det tillräckligt innan de lanserades på marknaden. Det är där den här typen av kanaler fyller sin funktion, vilket kan vara mycket användbart för egenföretagare. Således har det sociala nätverket blivit ”ett skyltfönster för potentiella kunder att skapa ett viktigt nätverk av kontakter med.”

Frilansare måste vara aktiva på LinkedIn, inte bara närvarande

Inom många yrkessektorer har huvudaktörerna i verksamheten en närvaro på LinkedIn, så det är viktigt ha närvaro och att den är aktiv. Allmänheten i dessa företag De är oftast andra företag eller frilansare, så det är intressant att de har en effektiv strategi. ”Om vi ​​ser produkter i ett skyltfönster som vi älskar, men varje gång vi försöker gå, är det stängt, det är värdelöst. Det sociala nätverket fungerar likadant, om egenföretagaren inte rör sig på nätverket, hur mycket han än är där, kommer inte klienterna fram”Suárez förklarade.

Som Suárez förklarade är det vanligt bland de företag som de arbetar med att företagaren ”vill få resultat från första stund” och dessutom svarar egenföretagare och företagare på en profil som samtidigt är involverad i olika frågor, så ”De har inte alltid tid att spendera hela dagen med att titta på det sociala nätverket”.

I den här situationen rekommenderar experter att ha en strategi, ”som ofta inkluderar att hyra tjänster eller en konsult direkt.”

Experten lyfter också fram investeringen i LinkedIn ur ​​två perspektiv: investeringar i tid och ekonomiska investeringar. Investeringen i tid, många gånger, enligt Suárez, ”är den mest komplicerade att göra” och är nödvändig för att uppnå målen Vad söks efter med detta sociala nätverk:

 • Nå potentiella kunder.
 • Bygg ett personligt varumärke som utmärker dem.
 • Positionera dig själv som experter inom branschen.

Alla dessa data återspeglar relevant information ”att ta hänsyn till” när företagsnärvaron överförs till sociala nätverk.

Därifrån finns det två grundläggande alternativ som frilansare kan använda för att växa sin verksamhet på det sociala nätverket: använd de strategier som gör det möjligt att investera i LinkedIn Premium eller anlita en konsult eller expert på nätverk och innehåll.

Är det värt det för frilansare att investera i LinkedIn Premium?

Om företagaren vill använda detta nätverk som ett sätt att nå dina kunder och marknadsföra dina tjänster, Alternativet LinkedIn Premium erbjuder olika alternativ, inklusive följande:

 • Kunna begära och ge rekommendationer.
 • Sök, besök och anslut till profilerna för andra LinkedIn-användare (i första graden).
 • Ta emot ett obegränsat antal meddelanden i InMail.
 • Spara upp till tre sökningar.
 • Få veckovisa varningar om dessa sökningar.

Samtidigt har nätverket även ett Premium-alternativ uttryckligen för försäljning, LinkedIn Sales Navigatorförbi 79,99 euro per månad. Med detta alternativ skulle företagaren ha tillgång till ditt eget ledande verktyg. Dessutom, för egenföretagare som är dedikerade till handel, finns det Core-alternativet, som tillåter en 30-dagars gratis provperiod och tillgång till följande resurser:

 • Tillgång till det utökade nätverket från LinkedIn.
 • Avancerat sökning efter potentiella kunder och företag. Dessa sökningar är ”mycket segmenterade och anpassade och gör att vi kan hitta mycket specifika profiler.”
 • Små CRM-hantering. Dessa kund- och företagssökningar kan sparas och nätverket gör en liten uppföljning och hantering av dem (till exempel varningar om jobbbyten och nyheter i målföretag).
 • Tillgång till 50 InMail-meddelanden.
 • rekommendationer potentiella kunder och konton.

Detta plattformsalternativ tillåter, beroende på själva nätverket, att maximera leadgenereringen, optimera avancerade sök- och filtreringsfunktioner, skicka personliga meddelanden och få detaljerad affärsinformation och kontaktdata, bland andra funktioner.

Som fördelar, dess avancerade sökfilter låter dig ”hitta potentiella kunder baserat på specifika kriterier (plats, bransch, företagsstorlek), vilket förfinar sökningen; sparar, analyserar och spårar även leads, tillåta företagaren att ta emot meddelanden genom att övervaka sin verksamhet”.

Å andra sidan, som en nackdel, även om det inte finns några begränsningar för olika funktioner på plattformen med betalningsalternativen, ”när man gör CRC, söker efter kontakter, etc. Möjligheterna är begränsade om vi inte vill kontraktera Premium-optioner”Dessutom har sedan en tid tillbaka antalet personliga inbjudningar som kan göras också minskat”, förtydligade konsulten.

Specifika strategier som kan utföras med Premium-alternativ

 • Inriktning. Sökning och validering av kontakter av intresse för kunden.
 • Erbjudande tjänster genom meddelanden.
 • Arbeta genom grupper. På LinkedIn finns det många gemenskaper som fungerar som diskussionsforum, så att du kan hitta nya målgrupper genom att vara en del av dessa grupper. ”Det här alternativet är mindre känt, men det är ett mycket intressant alternativ, eftersom det finns forum med många medlemmar, till och med en halv miljon människor, och det tillåter oss att närma oss dessa potentiella kunder även om de inte är en del av det direkta kontaktnätet för de autonoma”, konstaterade konsulten.
 • Artikelpublicering. Det här alternativet är för att generera användbart innehåll, t.ex. som ett nyhetsbrev.
 • Använda InMail direktmeddelanden. Med InMail-meddelanden kan ett antal meddelanden per månad skickas till kunder, även om de inte är från vårt kontaktnätverk, direkt. ”Om vi ​​gör en sökning med Premium-kontot kan vi hitta nya personer som inte är en del av vårt nätverk.” Det har nackdelen att ”det är en kallare strategi”, som Suárez påpekade. Därför ”måste budskapet dämpas genom andra sekundära strategier.”
 • Multimedia innehållshantering av stor inverkan.

Priset för att anställa en LinkedIn-chef varierar mellan 350 och 600 euro per månad

Ett populärt alternativ bland egenföretagare som ägnar sig åt handel är att hyra tjänster från en tredje part att hantera sociala mediekonton och optimera deras resultat, inklusive LinkedIn-kontot.

I det här fallet ”finns det företag och säljare som delegerar funktioner”, bland annat för att, som nämnts ovan, De saknar den tid som krävs för att investera i dessa uppgifter. Det händer även med större företag, eftersom deras funktioner är mycket uppdeladeoch ”innan de tilldelar personal direkt att utföra funktionerna i sociala nätverk, beslutar de sig för att lägga ut det på entreprenad.”

I det här fallet skulle det vara det hitta den budget och rådgivning som bäst passar det som verksamheten eller egenföretagaren söker. Ofta, konsultföretag och tredje parter som erbjuder Dessa typer av tjänster tar ut en avgift. (taxa) månadsvis, ”eftersom det är ett jobb som inte görs på några dagar, men kräver mycket konstant ansträngning under lång tid”, och det är också vanligt att bygga upp verksamheten på nätverken från grundendet vill säga ”de har ingen profil eller närvaro i nätverken från början och den här delen av strategin måste också utvecklas.”

Månadsavgiften, som Suárez förklarade, kan skilja sig mycket från en konsult till en annan. Ett standardfall, som du beskrev, skulle vara hantera både professionell och personlig profil”som kunde hittas mot en avgift på cirka 350 euro per månadäven om det täcker en tjänst grundläggande typ”. Det finns också kunder som vill ha hantering av alla sociala nätverk, kunder som bara vill ha innehållshantering och andra som bara vill ha synlighet och skapa varumärke”, så priserna anpassas efter kraven.

Som Suárez påpekade, med hänsyn till dessa aspekter, utbudet Det kan uppgå till cirka 600 euro per månad, beroende på vilka alternativ du vill kontraktera.