Granite Digital skapar 10 jobb genom Kentico partnerskap

De nya Granite Digital-rollerna kommer att finnas över dess irländska kontor och inkluderar mjukvaruteknik, datavetenskap, DevOps och teknikkonsultjobb.

Den irländska digitalbyrån Granite Digital planerar att utöka sitt team i slutet av 2024 efter att ha säkrat ett guldpartnerskap med leverantören av webbinnehållshantering Kentico.

Granite Digital sa att detta partnerskap kommer att tillåta det att förbättra sina tjänster och attrahera fler kunder över hela Irland, Europa och USA, för att möta en ökande efterfrågan från e-handelsplattformar.

För att stödja denna planerade tillväxt, siktar företaget på att skapa nya jobb inom sina mjukvaruteknik, datavetenskap, DevOps och teknikkonsultteam. Dessa nya roller kommer att vara tillgängliga på Granite Digitals kontor i Cork, Dublin och Galway. Ingen av rollerna är för närvarande listade på företagets karriärsida.

Det irländska företaget förväntar sig att öka sina intäkter med 1,2 miljoner euro under de kommande 12 månaderna som ett resultat av Kentico-partnerskapet, vilket skulle göra det möjligt för Granite Digital att nå en årlig omsättning på mer än 15 miljoner euro. Företaget sa att Kentico erbjuder en digital upplevelseplattform som gör det möjligt för sina team att leverera bättre kundupplevelser genom flera kanaler snabbare.

”När efterfrågan på digitala tjänster fortsätter att öka, är vi fast beslutna att skala fler företag genom transformativa digitala lösningar, vilket driver vårt eget företags tillväxt i processen”, säger Granite Digital COO och medgrundare Robert Carpenter.

”Detta ovärderliga partnerskap ger oss tillgång till den senaste mjukvaran och banbrytande resurser, vilket säkerställer att våra kunder alltid drar nytta av högeffektiva digitala lösningar.”

Granite Digital, som grundades i Cork 2008, har varit på en betydande förvärvsrunda under de senaste åren och har hittills förvärvat 14 företag. I november förra året förvärvade Granite Digital andra digitala tjänstespecialister Continuum, som hade mer än 100 kunder över hela Irland, Storbritannien, USA, Sydamerika och Asien.

Tidigare under 2022 förvärvade Granite Digital Dublin-baserade Willows Consulting. I juli i år förvärvade Granite Digital Galway-baserade Armor för att lägga till ytterligare 150 kunder till sin portfölj.

Under fyra år erkändes den digitala byrån av Deloitte som ett av Irlands 20 snabbast växande teknikföretag.

Kenticos vd Dominik Pintér sa att den irländska digitala byrån är en ”verkligt förtjänt guldpartner” och att de två företagen har arbetat tillsammans i ett decennium.

”Dess imponerande meritlista av att leverera framåttänkande och exceptionella digitala lösningar för några av de största företagen, utbildningsinstituten och statliga myndigheter i Irland, säger mycket om deras kapacitet,” sa Pintér.