Hur kan en influencer verkligen hjälpa till att marknadsföra en frilansares verksamhet?

Räkna med marknadsföring på internet för ett företagäven om den är liten, blir allt viktigare i det aktuella sammanhanget, eftersom låter dig nå en bredare och mer mångsidig publik. Inom denna ram, rapporten från Association for Media Research (AIMC), en 85 % av den spanska befolkningen använder sociala nätverk, så samtalen YoInstagrammers, tiktokers och influencers representerar en ny form av marknadsföring.

I mitten av 2024, Sociala nätverk fortsätter att utvecklas och erbjuder nya sätt att interagera med kunder. Dynamiken mellan varumärken och konsumenter har upplevt betydande förändringar, blivit närmare och ”krävande av en mänsklig beröring”sa Sergio Barreda, VD för Keeper Experience, en byrå specialiserad på influencer marketing.

I detta sammanhang, för några år sedan figuren av influencern, den där ”virtuella vännen” som, även om det inte är känt personligen, följs dagligen av tusentals eller miljoner användare, som genom dem kan lära sig om de produkter som frilansare och företag säljer.

Vissa influencers accepterar produktens gåva som betalning för att marknadsföra den

När du samarbetar med en influencer som hjälper till att främja handeln eller verksamheten för en egenföretagare, Sergio Barreda rekommenderas att börja med ”utbyte”-modalitetenSå”Egenföretagaren investerar inte en stor investering blint och låter dig utföra ”trial and error”.

Denna formel involverar gåvan av produkter eller tjänster av frilansaren, medan influencern i gengäld marknadsför dem på sociala nätverkvilket genererar exponering och rekommendation för verksamheten.

”Det här tillvägagångssättet gynnar i hög grad egenföretagare, eftersom erhåller befordran utan direkta ekonomiska utgifter” rekommenderade experten, så denna typ av samarbete är speciellt Effektivt för små företag med begränsad budgeteftersom det tillåter dem att komma åt influencerns publik utan att ådra sig betydande kostnader.

Barreda antydde att på detta sätt, egenföretagare Du kan testa om influencer marketing är fördelaktigt för ditt företag, för att senare samarbeta med större innehållsskapare, som faktiskt får ekonomisk ersättning för att genomföra kampanjen.

Hur mycket kostar det för frilansare att marknadsföra sina företag med influencers?

Efter att frilansaren har utforskat möjligheterna med influencer marketing och tagit beslutet att investera ekonomiska resurser i denna strategi, uppstår frågan om dess pris. Vid denna tidpunkt rådde experten överväga olika faktorer som kan påverka priset som influencers tar för sina tjänster. Till exempel är räckvidden för din publik, innehållets relevans för frilansarens verksamhet, varaktigheten av samarbetet och den sociala medieplattform som används är alla faktorer att ta hänsyn till när man avgör vilken investering som behövs.

Barreda påpekade att även om det inte finns någon fast regel om det belopp som ska tas ut, Det genomsnittliga priset i Spanien är 25 euro för varje 1 000 personer som influencern nårså att investera i en ”nano-influencer”, som kallas det eftersom de har mindre än 10 000 följare, Det skulle innebära en investering på mellan 50 till 150 euro per publikation.

Nästa steg är ’mikroinfluenser’, de som har mellan 10 000 och 100 000 följare. ”OCHSpektrumet utökas i det här fallet och de kan ta betalt från 200 euro till 10 000 euro för en hel kampanj, just på grund av det breda utbudet av samhällen de hanterar.”

Journalisten och influencer-marknadsföringsrådgivaren, Laura Alcaide, stod för detta prisguidetabell uppdaterad i januari 2024och påpekar att de är det ungefärliga siffror som kan variera över tid och i varje enskilt fall

Pristabell uppdaterad 2024, erbjuds av Laura Alcaide

Experter rekommenderar att fokusera på en specifik målgruppsnisch

Angående vilken typ av influencer som frilansaren bör vända sig till för att samarbeta, Experten rekommenderade att gå till en innehållsskapare som har en viss affinitet med verksamheten.

Han illustrerade detta med ett exempel: ”anta att det finns en nanoinfluencer som pratar om celiaki och även om han har 5 000 följare, de är bekanta med ämnet. För ett företag som säljer glutenfri mat Det kommer att vara mer fördelaktigt för dig att marknadsföra dig själv med den lilla influencern, och inte med en som har en miljon följare, eftersom det kommer att innebära en större summa pengar och inte hela den publiken behöver vara celiaki.”

Det sociala nätverket där du marknadsför dig själv beror på sektorn för affärsverksamhet

Frilansare har möjlighet att dra nytta av olika sociala nätverk för att marknadsföra sin verksamhet, alltid med tanke på det Vem vill du nå och vilken typ av aktiviteter du gör?. De plattformar som experten rekommenderar mest är:

  • Instagram Det är den mest populära plattformen för influencer marketing. Influencers kan dela foton och videor som lyfter fram frilansarens produkter eller tjänster, nå en bred publik och tack vare den senaste uppdateringen låter dig nå personer som inte följer influencern som Barreda påpekade.
  • Plattformen Youtube Den är idealisk för en längre och mer detaljerat innehåll. Influencers kan skapa recensionsvideor eller handledningar som innehåller frilansarens produkter eller tjänster. – Det måste man ta hänsyn till Detta skulle innebära en högre investering av pengar beroende på videons längd”.
  • TikTok, även om denna applikation är mer fokuserad på en yngre publik, Experten rekommenderar inte att utesluta det för de företag som är mer fokuserade på en mogen publik.eftersom det ständigt växer.