20 företag som anställer personer med AI och analyskunskaper

AI och analys är ett av de mest spännande områdena att arbeta med just nu. Här har vi samlat några företag som anställer talanger inom det området just nu.

Den här listan kommer att peka dig i riktning mot några irländskbaserade arbetsgivare som anställer inom AI och analys, men om du vill veta hur det är att arbeta i området bör du kolla in några av de andra artiklarna SiliconRepublic.com har publicerat som en del av AI- och analysveckan 2024.

Vi tittade på 13 AI-influencers som banar spår.

Vi hörde från Fidelity Investments Addison Ying om varför en bra dataanalytiker är som en detektiv. Marc Wall från chipjätten Intel berättade om hur hans dag ser ut att arbeta som djuplärande ingenjör i pre-silikonverifiering. Och Emmanuel Adeleke från Deloitte diskuterade integrering av AI ur en strategisk synvinkel och gav oss också några tips för att starta en karriär inom sektorn.

AI-kunskaper behövs inom så olika sektorer som förnybara energikällor och medicinsk utrustning; många av företagen på den här listan är inom hälsovårdsbranschen. Varje sektor letar efter AI och analytiska färdigheter, så du borde kunna hitta din nisch. Glad jobbjakt.

Accenture

Den tekniska konsult- och professionella tjänsteleverantören med huvudkontor i Dublin har flera öppna roller för personer med erfarenhet av AI och analys, såsom data- och AI-lead- och analytikerpraktikant. Det finns också platser på företagets Women in Data Science Accelerator-program – som är en gratis sju veckor lång kurs utformad för att förbereda kvinnor för karriärer i branschen.

Amgen

Om du vill arbeta i en analysrelaterad roll inom bioteknikindustrin, har Amgen några öppna roller i Irland för tillfället, såsom IS-ingenjör i datacenterdrift. Rollen kräver att kandidaten har analytisk förmåga då de kommer att behöva kommunicera till externa kunder om datacenterdrift.

Aon

Jätten för professionella tjänster har ett par tekniska utvecklingsroller tillgängliga på sin analysavdelning. Rollerna varierar från senior till mitten av karriären och de är baserade på Aons kontor i Dublin.

BearingPoint

BearingPoint har lediga tjänster för roller som dataanalys och AI-chef och andra tekniska roller där kandidater kan använda sina färdigheter på bästa sätt. Företaget söker också akademiker för sitt 2024 dataanalys- och AI-program.

BMS

Läkemedelsproduktionsjätten anställer analytiker globalt, inklusive i Irland. Det har lediga tjänster för en statistikansvarig och försörjningskedjeplanerare på sin Cruiserath-webbplats. Båda rollerna kräver att kandidaterna har starka analytiska färdigheter.

Citi

Det multinationella fintech-företaget anställer uppenbarligen många roller som finansanalytiker, men det har också karriärmöjligheter för proffs inom teknikanalys. Dessa roller inkluderar teknisk affärsanalytiker, som är en hybridposition delvis baserad i Dublin. I Belfast letar Citi efter sökande till sitt 10-veckors analytikerprogram sommaren 2024.

Deloitte

Det globala företagskonsultföretaget anställer just nu människor för sitt aktuarie-, belönings- och analysteam på Irland. Teamet tillhandahåller rådgivning, modellering och analystjänster till företagets kunder inom återförsäkrings-, bank-, fritids- och offentliga tjänstesektorer. Befattningarna sträcker sig från senior till mitten av karriären, och Deloitte kör en hybrid arbetsmodell.

Fidelity-investeringar

Fidelity Investments har flera lediga tjänster inom mjukvaruteknik där analyskunskaper skulle vara en fördel. Det söker också en problemhanterare som kan tjänstgöra i sitt Enterprise Problem Management-team; ungefär som det låter kräver rollen att de sökande är skickliga på att upptäcka fel genom att analysera data.

Integral Ad Science

Integral Ad Science, som har sitt huvudkontor i New York, anställer flera analytiker- och AI-proffs på Irland, med öppna roller som programvaruingenjör för stordatapersonal, praktikant för maskininlärningsforskare och praktikant för forskare inom maskininlärning.

Intel

Chipjätten söker just nu en defektkontrollingenjör ”med starka dataanalys- och programmeringskunskaper”, samt andra roller där analys och AI-kunskap skulle vara en fördel. Den anställer också en fantastisk produktplaneringsanalytiker från FSM. De flesta roller är hybrida och baserade i Leixlip.

Intercom

Irländskt grundade Intercom anställer en senior forskare inom maskininlärning, en personaldataforskare som specialiserar sig på tillväxtproduktanalys och en forskare inom maskininlärning.

Liberty IT

Liberty Mutual Insurances teknikgren är på jakt efter ingenjörer i Galway och Belfast, med öppna roller som sträcker sig från senior mjukvaruingenjör med Python, AWS och datakunskaper till mjukvaruingenjör med Python och datakunnande.

Mastercard

Om du letar efter en AI- och analytikerroll inom den irländska fintech-sektorn har Mastercard flera möjligheter för tillfället. Det letar efter en ledande maskininlärningsingenjör, en ledande datavetare, samt mjukvaruingenjörer med olika erfarenhetsnivåer till sitt kontor i Dublin 18.

MSD

MSD har cirka 2 700 anställda på sina sex irländska platser. Det multinationella hälso- och sjukvårdsföretaget har ett par öppna roller inom sin ingenjörsavdelning där analyskunskaper skulle vara fördelaktiga. Det letar också efter leads för försäljning och marknadsföring och CRM-verksamhetsintegration, för vilka flera års erfarenhet av analys krävs.

Nitro

Tillverkaren av produktivitetsprogramvaror kallar sina anställda ”nitronauter”, vilket är en semi-relevant bit av trivia. Hur som helst, företaget anställer för mjukvaruutveckling, marknadsföringsledning och kundframgångsroller i Dublin för tillfället.

PwC

Det professionella tjänsteföretaget har öppna roller i sin rådgivningsavdelning för teknikkonsulter. Analyskunskaper behövs för dessa positioner eftersom de kräver att kandidater kan presentera data för kunder för att hjälpa till att förbättra deras tekniska stacks.

Viatris

Sjukvårdsföretaget Viatris annonserar för flera ingenjörs- och teknikroller där dataanalyskunskaper skulle vara en fördel, inklusive huvudingenjör med ansvar för enhetsportföljer. Kandidaten för den rollen måste kunna utnyttja teknik för att granska ”komplexa data- och regleringspaket” enligt annonsen.

Arbetsmänniska

HR-mjukvarutillverkaren söker personer med analytiska färdigheter för roller som HRIS-analytiker, ansvarig för underhållet av sitt HCM-system. Den framgångsrika kandidaten kommer att behöva arbeta med flera avdelningar inklusive IT, lön, ekonomi och juridik. Workhuman har även andra öppna roller för teknikarbetare där analys- och AI-kunskaper skulle vara en fördel.

WP motor

WP Engine har några lediga tjänster för rollen som datavetenskaps- och analyschef. Vissa roller är baserade i Dublin, medan andra är baserade i Waterford och Galway. WP Engine har även kontor i Limerick.

Yahoo

Yahoo anställer för tillfället flera forskningsrelaterade forskar- och ingenjörstjänster. Dess intresseområden inkluderar maskininlärning, dataanalys, elektroteknik, statistik och matematik.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.