Hur konsulterar man skulder hos Skatteverket?

.Se skulder hos statskassan Det är viktigt att undvika skatteproblem och uppfylla sitt ansvar som skattebetalare. Men hur kan rådfråga en skuld hos Skatteverket? Alla människor vet inte hur man gör eller är uppmärksamma på detta.

Men om vi är säkra på en sak så är det att ingen vill ha utestående konton med Skattemyndigheter. Så de måste gå till kroppen och göra det respektive verifikation. När detta är uppnått, och om det finns skulder, kommer de att fortsätta att betala eller träffa överenskommelser.

 1. Vad är en skuld hos statskassan?
 2. Beloppen av en statsskuld
 3. Konsultera skuld med Skatteverket
 4. Hur reglerar man skulder med statskassan?
 5. Vad händer om jag inte betalar mina statsskulder?

I den meningen kommer den här artikeln att vara en av dina guider så att du kan lära dig att kontrollera dina skulder och undvika många skatteproblem. Fortsätt bara att läsa och upptäck allt om det här ämnet, du kommer inte att vara en av dem som statskassan fångar upp.

Vad är en skuld hos statskassan?

Euro i olika valörer.

Innan du går till se skulder hos statskassan eller lära sig rådfråga en skuld hos Skatteverket, du måste vara tydlig med vad det här handlar om. Det är när du har utestående belopp hos verket, antingen för att du inte har betalat skatt eller för att du har fått sanktioner.

Å andra sidan måste skulden uppfylla två steg: Skuld i den frivilliga betalningsperioden och skuld i exekutivperioden.

Skuld i frivillig betalningstid

Detta anses vara den första fasen och en bra tid att se skulder hos statskassan. När någon skattebetalare har utestående betalningar får de en frivillig tid automatiskt. Här räknas de ännu inte som gäldenärer till skatteförvaltningen, eftersom de fortfarande har tid att betala. Du kan till och med begära intyg och inte visas som gäldenär.

Skuld i verkställande period

När den frivilliga betalningsperioden löper ut börjar exekutionsperioden. I denna fas är när Finansministeriet kommer att fortsätta med att utföra specifika åtgärder. Först skickas vanligtvis ett besöksförbud och mer tid ges, men senare, om det inte betalas, kan tillgångarna beslagtas.

Ingen skattskyldig vill gå till denna punkt, eftersom de här kommer att betraktas som en gäldenär till statskassan. Dessutom kommer det att medföra tillägg på upp till 20 % på din ursprungliga skuld.

Beloppen av en statsskuld

Låt oss anta att du redan har kunnat kontrollera din skuld hos skatteverket och du vill göra dina motsvarande betalningar. Det är här du måste känna till beloppen från statskassan och veta vad du måste betala för att reglera alla utestående betalningar.

Likaså inom skulderna Det kan finnas flera element och de är följande: huvudskuld, tillägg för sen presentation, dröjsmålsränta, tillägg för befattningshavaren med mera tillägg. Allt måste betalas för att komma bort från statskassans gäldenärslista.

Konsultera skuld med Skatteverket

Gör processen online
Gör processen online

För att du inte ska gå igenom någon krånglig process eller ha problem med Skatteverket visar vi dig vägarna se skulder hos statskassan. Det första alternativet kan vara att gå personligen till relevant byrå beroende på var du befinner dig, men du kan också göra det online.

Följ nästa steg.

 • Steg 1: Gå in på Skatteverkets sida och gå till avsnittet Betala, skjuta upp, konsultera. Där måste du välja alternativet att ”kontrollera skulder”
 • Steg 2: Gå in i systemet med alternativen som visas, de kan vara elektronisk DNI, cl@ve PIN eller digitalt certifikat. Ange den du har och fyll i informationen om det behövs (som DNI-alternativet)
 • Steg 3: Du kommer att klicka på alternativet ”Fortsätt” och du bör få en PIN-kod på din mobil.
 • Steg 4: Du måste bevisa din identitet och ange nödvändiga uppgifter. När du gör det, välj ”Acceptera.”
 • Steg 5: Om du inte har skulder kommer ett meddelande att visas som förklarar detta, men om du har skulder kommer det att finnas länkar för att betala dem, antingen alla, en del eller delvis.

Hur reglerar man skulder med statskassan?

Om du redan gick till rådfråga eventuella skulder hos skatteverket och du kunde bekräfta att du måste betala, så visar vi dig hur du gör. När ditt meddelande visas från webbportalenkan du välja något av de tre alternativen som visas.

Systemet har en elektronisk betalningsgateway, de låter dig använda ett betal- eller kreditkort, även betala fullt ut eller betala för att minska beloppet. Utöver detta kan du begära ett betalningsbrev och ta det till banken för att göra betalningen därifrån.

Å andra sidan är något som de använder väldigt ofta anstånd eller delbetalning. Det finns skattebetalare som inte kan betala, än mindre betala hela skulden, så de behöver en period för detta. Det dåliga är att det kan ge intresse.

Vad händer om jag inte betalar mina statsskulder?

Att inte betala dina skulder till statskassan kan ge dig många finansiella och ekonomiska problem. Några av scenarierna är följande:

 • Skulden ökar: Om du inte försöker betala direkt, betalar eller oroar dig för att hålla tidsfrister ökar skulden och du får dröjsmålsränta och tillägg.
 • Du går in i en rättsprocess: Finansministeriet kan beslagta och ta bort dina tillgångar om du inte är villig att betala dina skulder, och du ansöker inte heller om något undantag.

Det är nödvändigt att försöka undvika något av scenarierna. Om du befinner dig i en lite bräcklig ekonomisk situation är det bättre att betala så mycket som möjligt än att låta skulderna löpa och förlora mycket mer i framtiden. Glöm inte heller att alltid vara uppdaterad med dina skatter och på så sätt förhindra en situation med statskassan.