Madrids kommunfullmäktige godkänner två miljoner euro i stöd till innovativa småföretag

Styrelsen för staden Madrid godkände i torsdags en budget på två miljoner euro för 2024 biståndsanrop syftar till att främja modernisering av produkter, verktyg eller tjänster teknik och digitalisering, som riktar sig till små och medelstora företag och förbättrar deras konkurrenskraft, vilket förklaras av vice borgmästare och talesperson för regeringsteamet, Inma Sanz.

När ansökningsperioden för detta stöd är öppen, kommer små företag i Madrid att kunna få subventioner för utveckling av produkter och verktyg relaterade till artificiell intelligens och virtuell verklighet eller skapande av e-handel, bland andra.

Den nya utlysningen för 2024 har ökade sin budget med mer än 1,5 miljoner av euro med avseende på budgeten för det senaste samtalet som genomfördes 2022 eftersom, enligt kommunfullmäktige, förväntas en stark efterfrågan från Madrids företag, efter tillväxtkurvan som observerats i tidigare samtal.

Detta bidragsprogram, som föddes 2021, syftar till att främja ökad produktivitet och kvalitetssysselsättning bland små och medelstora företag i Madrid, bevilja subventioner till innovationsprojekt som utvecklas av och för dem.

De två första ansökningarna om detta stöd, 2021 och 2022, tilldelas 3,3 miljoner euro mellan de två åren för att stödja den digitala omvandlingen av små och medelstora företag (år 2023, på grund av förlängningen av tidigare budgetar, var det inte möjligt att lansera en ny utlysning av detta stöd).

Vilken typ av småföretag kan få tillgång till innovationsstöd?

Under 2021 och 2022 underlättade dessa subventioner utvecklingen av 73 projekt utvecklade av tekniska små och medelstora företag, som alla genererade produkter som särskilt riktade sig till andra små och medelstora företag inom olika sektorer.

Dessa projekt har lett till utvecklingen av båda programvara som maskiner och hårdvara till förmån för små och medelstora företag från olika sektorer med produkter som:

  • De processdigitalisering i industri 4.0.
  • han utveckling av en chatbot och assistent virtuella för små och medelstora företag i sina digitala kanaler.
  • De skapande av robotar baserade på artificiell intelligens (AI) och virtuell verklighet (VR), med olika affärstekniska lösningar för evenemang, hälsa, restaurang, hotell och småhandel i allmänhet.
  • han utveckling av virtuell verklighetsverktyg och ökat för modeller inom AECO-sektorerna (arkitektur, teknik, konstruktion och drift) för att förbättra deras produktivitet.
  • De skapelse av hårdvara och programvaraoch för interaktiva skyltfönster.
  • han stöd för digitalisering av små lokala företagmed ledningenmikrosajtere-handelskanaler, bokningar osv.
  • han utveckling av en AI-användarplattform för analys av cybersäkerhetsrisker för små och medelstora företag.

Enligt kommunfullmäktige är det innovativa projekt som inte förblir grundläggande FoU-projekt eller teoretiska projekt som fortfarande väntar på utveckling, utan har utvecklats direkta praktiska tillämpningar för små och medelstora företag som har resulterat i produkter som marknadsförs eller håller på att kommersialiseras.