Murciaglass erövrar Holland

Smöoy.com, franchisen dedikerad till tillverkning och försäljning av fryst yoghurt, anländer denna vecka till Holland, det fjärde europeiska landet där det spanska företaget börjar verka, efter Storbritannien, Portugal och Italien.

Smöoy framhåller i ett uttalande att det också är verksamt i Afrika (Marocko, Algeriet, Elfenbenskusten, Guinea Conakry, Angola och Reunion Islands), Latinamerika (Peru, Ecuador, Panama) och Asien (Singapore).

Det spanska företaget börjar därmed sin expansion i Holland, öppnar sin första butik i staden Rotterdam, med en prognos om att nå fem försäljningsställen på olika platser och städer under de kommande åren. I Spanien finns kedjan i alla autonoma områden och fortsätter att öppna butiker, den senaste i Villafranca del Penedés, Dos Mares Shopping Centre (Murcia), Alicante (Denia, Finestrat och Ondara), Ávila, El Corte Inglés (A Coruña). och Valencia), samtidigt som man förbereder nya invigningar för de kommande veckorna.

Smöoy föddes i juni 2010 och framhåller att den skapade den enda funktionella frysta yoghurten på marknaden: låg fetthalt, rik på fiber och glutenfri. Det är också en egen tillverkare och tillhandahåller alla franchiseavtal från sitt huvudkontor i Alcantarilla (Murcia), där det har anläggningar på mer än 7 500 kvadratmeter.

Franchisen investerar mer än 500 000 euro per år i FoU&i och avslutade 2016 med en omsättning på 47 miljoner euro. Företagets huvudsakliga produktfamiljer är smöoys (smoothies), twisters (kombinerade), smöohies, frappéer, godis och frysar (vattenmelon, citron, apelsin, jordgubbar, kaffe eller lätta citronslushies), den frysta rullen (wafers fyllda med sirap och frysta yoghurt) och smöoy hot, för de kallaste månaderna på året.