Nyckeln för att små och medelstora företag ska behålla sina anställda är att ha ett bra projekt, enligt en rapport

Den bräcklighet som företag upplever när de försöker attrahera talanger ligger i bristen på förmåga att få människor att bli kära i deras förslag. Detta ansåg Carme Castro, VD för Kainova och affärscoach., som uttalade att ”attraktionen av talang påverkas direkt av tre avgörande element: den företagets syftehan professionellt projekt erbjuds till arbetaren och ekonomisk och känslomässig ersättning.”

Kainova lyfter fram vikten av ett arbetsprojekt för anställda och påpekar att 90 % av små och medelstora företag saknar ett attraktivt värdeerbjudande som motiverar den professionella att gå med i företaget. Till exempel ett projekt som låter dig utveckla din talang, kompetens och kunskap inom organisationen.

Å andra sidan påverkar det faktum att det nu har vänt och, om det tidigare var företagen som valde arbetarna, också Det är nu proffsen som väljer vilka företag de vill ansluta sig till.vilket ger en twist till den konventionella urvalsmetoden”, sa de från Human Resources-firman.

För Kainova skulle dessa faktorer ligga bakom statistik som den som Adecco erbjuder, enligt vilken åtta av tio företag medger att de har svårt att hitta de arbetstagare de söker.

Hur kan frilansare förbättra sina företag för att göra dem mer attraktiva för sina anställda?

För att lösa detta problem föreslog Kainova två grundläggande riktlinjer:

  • Definiera syftet. Fastställ tydligt företagets mission och vision.
  • Definiera projektet. Erbjud proffs ett projekt som gör att de kan utveckla sin talang, kompetens och kunskap inom organisationen.

Tiderna förändras och företag måste kunna anpassa sig till det nya arbetssammanhanget. Så lösningen ligger i att omvandla företaget ”mot en modell fokuserad på talang, med fokus på att erbjuda varje professionell ett projekt som uppmuntrar utvecklingen av deras färdigheter.” Kainova talade i denna mening om att bygga ett likvidt företag, ”en affärsmodell som bygger företagets värde och differentiering kring utveckling av talang.”

”En professionell som finner en miljö som främjar sin utveckling och får erkännande både ekonomiskt och känslomässigt kommer i allmänhet inte att leta efter nya möjligheter på andra platser att utföra sin arbetskarriär, eftersom han kommer att vara entusiastisk över projektet som han kommer att delta i ”, avslutade han. Carmen Castro.

Bristen på yrkesverksamma fortsätter att oroa företagen

De svårigheter att hitta kvalificerade medarbetare och talangflykten inom verksamheten fortsätter att vara de huvudsakliga angelägenheterna för egenföretagare och småföretag. Detta är ett problem som särskilt drabbar sektorer som gästfrihet och handel, vid tröskeln till sommarsäsongen.

Förutom, tekniska profiler är svårast att attrahera för små och medelstora företag, enligt Hays. ”De är inte enkla och de är knappa på marknaden, vilket innebär att anställda är mycket mer krävande när det gäller att utvärdera en förändring och marknaden är också mycket mer volatil”, förklarade Óscar Cebollero i denna mening.

”Det handlar inte längre bara om lönen, det finns många fler konnotationer som inte fanns för några år sedan, som arbetsmodellen, karriärplanen eller andra aspekter som kandidaten nu lägger stor vikt vid när man utvärderar en förändring, tillade han.