South Summit landar i Latinamerika

Mötet, arrangerat av Spain Startup tillsammans med IE University, äger rum den 1 december på campus vid Pontificia Universidad Javeriana i Bogotá och kommer för första gången att vara värd för Corporate Forum där representanter för ledande internationella företag inom innovation som Federico Flórez , CIIO från Ferrovial, Óscar Cabrera, verkställande ordförande för BBVA i Colombia och Jacobo Regojo, chef för innovation i Centralamerika och Karibien av Gas Natural, kommer att dela med sig av sina erfarenheter, framgångar, utmaningar och lärdomar i en värld av öppen innovation.

Mer än 70 investerare kommer att närvara vid South Pacific Alliance Summit för att diskutera nya strategier, investeringstrender och saminvesteringsmöjligheter. För första gången kommer mer än 20 toppinvesterare från Japan, Israel, USA, Europa och Latam att anlända till Colombia, inklusive Oskar Miel, Managing Partner & Investments Executive Officer för Rakuten Capital, investeringsgrenen till teknologijätten känd som den japanska Amazonas; Beatriz González, grundare och managing partner av Seaya Ventures, spansk partner till framgångsrika startups som Cabify, Glovo eller Spotahome, och investerare från Silicon Valley som Ignacio Vilela, grundare av Startcaps Ventures och Thomas Wenrich, VD för Lab Miami Ventures.

Mer än 100 ledare inom innovation av erkänd internationell prestige kommer att mötas vid South Summit Pacific Alliance, bland dem den spanska designern Ágatha Ruiz de la Prada; Juan de Antonio, VD för Cabify; Kike Sarasola, grundare av Room Mate Hotels, Antoinia Norman, VD för Branson Center of Entrepreneurship; Joe Haslam, entreprenör och professor vid IE Business School eller Alberto Knapp, grundare och ordförande för The Cocktail.

Fredagen den 1 december kommer den stora vinnaren av South Summit Pacific Alliance-tävlingen att tillkännages, tillsammans med de som prisas som den mest störande, mest skalbara startupen och projektet med det bästa laget. De startups som framstår som vinnare kommer att få acceleration i Area 31, IE Universitys entreprenöriella utrymme, förutom synlighet och tillgång till aktörerna i det entreprenöriella ekosystemet: startups, investerare och företag på jakt efter innovation.

Vid presentationsevenemanget framhöll María Benjumea, grundare av Spanien, att ”vi är mycket glada över att fira South Summit inom ramen för Pacific Alliance. För första gången, tillsammans med IE University och Innpulsa Colombia, kommer ett möte med fokus på innovation och affärsutveckling för nyckelaktörer i ekosystemet att äga rum i Latam: startups, investerare och företag.”

Detta är första gången som ett event samtidigt kommer att koppla samman investerare, stora företag och startups. Entreprenörer från Colombia, Chile, Peru och Mexiko kommer att kunna knyta an till viktiga globala investerare och med företag som söker innovativa lösningar, på ett samarbetssätt, för att bli allt mer konkurrenskraftiga. Pacific Alliance har utmärkt sig för sin dynamiska karaktär och konkreta resultat när det gäller integration.