Två bröder skapar ett framgångsrikt företag som hyr pooler och trädgårdar i privata hem

existera ägare av privata pooler som inte har något emot att hyra ut utomhusutrymmet i sina stugor, det vill säga poolen och trädgården runt den, till tredje part. OCH familjer eller par utan pool som är villiga att betala för att njuta av dessa utrymmen för en grilldag med vänner, ett födelsedagsfirande, en fest baby shower eller helt enkelt ta ett dopp och tillbringa en dag utomhus, borta från staden. Det var bara att sätta utbudet i kontakt med efterfrågan. Och det var vad bröderna Gerard och Marc Xalabardé gjorde 2022 när de grundade CoocoPool.

”Vi bodde i ett familjehus med pool och tyvärr var mina föräldrar tvungna att sälja det och vi blev utan det. Och eftersom du aldrig vet vad du har förrän du förlorar det, ”Vi insåg att alla minnen från sammankomster med familj eller vänner kretsade kring poolen, och att vi inte längre skulle kunna göra dem.” påminde sig Gerard Xalabardé. Som senare gick runt i sitt gamla hus för att minnas gamla tider.

Det var därifrån idén med CocoPool kom: ”Tänk om mitt gamla hus kunde hyras i några timmar?” CocoPool är namnet på företaget som båda bröderna grundade, som de lanserade ett pilottest 2022 för uthyrning och njutning av 30 simbassänger, ”med total framgång, från ägares och kunders sida, vilket visade att hypotesen var giltig.”

Deras rädsla var inte så mycket brist på efterfrågan, utan snarare brist på utbud. Och den ekonomiska planen för dem som bestämmer sig för att hyra, som en ny affärsmöjlighet, är tydlig, eftersom den genomsnittliga lönsamheten som Ägarna till denna plattform tjänar 4 000 euro för att behålla uthyrningen av sin pool under sommarsäsongen. ”Även om det finns de som når 10 000 euro,” denna entreprenör förklarade, baserat på läget och egenskaperna hos fastigheten.

Av de 30 uthyrningarna 2022 planerar de att genomföra cirka 1 500 operationer i år

A hemmarknadsstudie ledde till att båda bröderna frågade ägarna till småhus i området Cabrils, en kommun i inlandet av Maresme (Barcelona) om de skulle vara villiga att hyra sin pool. ”För att få de första gjorde vi en reklamkampanj för att ta reda på vem som skulle vara intresserad av att göra sin fastighet lönsam.” Och de började med de trettio av dem, men under Förra året skötte de 430 uthyrningar för en omsättning på närmare 160 000 euro.

Från vänster till dha, Edgard Granados och Gerard Xalabardé.

”Vi kunde inte klara oss, och i år Vi har beslutat att professionalisera företaget med Edgard Granados inträde, som grundande partner, att ta ansvar för marknadsföring och produkt. Dessutom har vi implementerat den nya tekniska plattformen för hyreshantering och vi har vuxit och bildar ett arbetslag på fem personer”, kommenterade Gerard Xalabardé. För dem vars affärsidé är mycket ny, ”och när marknaden inte är medveten om existensen av en produkt eller tjänst, Du måste anstränga dig mycket mer för att publicera innehållet i ditt projekt. Även om å andra sidan, eftersom vi är innovativa, har vi inga konkurrenter.”

Cocopools kreativa partners, vars namn är en blandning mellan den tropiska frukten, ”som alltid antyder friskhet och en marin miljö”, ordet swimmingpool på engelska, ”och en ”co” för att dela, även på det anglosaxiska språket som i coliving, coworking…”, De letar nu efter kapital för att expandera över hela halvön. ”För närvarande är vi mycket framgångsrika i regionen Madrid och Katalonien, även om de finns i regionen Valencia och i Sevilla, men vi vill vara starka i alla viktiga huvudstäder i landet.”

Verksamheten behöver också utöka teamet ”och förbättra den tekniska plattformen”, erkände denna entreprenör, vars börja, baserad i affärsinkubatorn på Tecno-Campus i Mataró, Det har hittills finansierats med en initial investering på 50 000 euro, kommer från den klassiska triangeln vänner-familj-entusiaster.

Två bröder startar en ny privat pooluthyrningsverksamhet

År 2026 planerar CocoPool det internationella språnget till Frankrike, Portugal och Italien

”Vår idé är att lansera en investeringsrunda i slutet av sommarsäsongen, med syfte att fånga upp nya hyresfastigheter, i Detta är det tredje landet med flest pooler i världen, för vilket vi i princip behöver en betydande investering i marknadsföring”, resonerade CocoPools medgrundare, som förklarar att I Spanien finns det cirka 1 266 000 simbassänger –det vill säga en pool för varje 37 invånare–, varav den stora majoriteten är privatägd.

Affärsplanen och den aktuella säsongens framsteg gör att skaparna av denna börja, vara så optimistisk prata om att nå 1 500 uthyrningar 2024 och lätt nå 550 000 euro i förmedlingsverksamhet där de får en liten procentandel. ”Det är märkligt, det finns värdar som inte bara gör det för pengarna, utan för att dela ett utrymme som de känner sig stolta och privilegierade över att få äga. Andra bara älskar konceptet.”

OCH Det finns de som gör det av sociala skäl: de älskar att träffa nya människor och de gillar att vara värdar som tar emot hyresgästerna och till och med anmäler sig till familjefesten som kommer att firas.” Varje hyra samlar i genomsnitt 12 personer, och det genomsnittliga beloppet är cirka 400 euro, ”Vi har värdar som är väldigt engagerade: de gör födelsedagstårtorna till festerna, och de blir så engagerade att det slutar med att de dansar som en av gästerna”, avslutar den här entreprenören som påpekade att de, trots att deras aktivitet är nyligen, redan har kunder som upprepar varje säsong.

CocoPool är i en platt tillväxtfas. ”Vi tar emot pooler från hela världen varje dag. Många ägare registrerar sig på plattformen varje dag och begär information. ”2025 vill vi etablera oss i Spanien, för att 2026 ta ett steg till Frankrike, Portugal och Italien. För den här säsongen och nästa vill vi också bosätta oss på Kanarieöarna, för att kunna hyra stora delar av året och inte vara beroende av vädret.”