Varför ett kreativt tänkesätt värderas inom molnteknik

Deloittes Shanmathy Palanisamy berättar vad hon gillar mest med att arbeta inom molnteknik och den branta inlärningskurvan som kommer med en roll inom detta område.

Liksom många andra började Shanmathy Palanisamys första intresse för teknik med hennes introduktion till videospel när hon var 12 år gammal. Till skillnad från många människor ville Palanisamy verkligen förstå vad som hände bakom skärmen, och så började en resa av utforskning och upptäckt i världen av mjukvara och teknik.

Genom sitt intresse för onlinespel leddes hon till en värld av datorer, operativsystem och mjukvara, och som Palanisamy uttrycker det ”skapade detta gnistan för en livspassion”.

Denna passion ledde henne till en karriär inom mjukvara och började på Infosys 2014 som en junior utvecklare som arbetar med lokal och molnteknik. Palanisamy arbetade i en mängd olika roller på Infosys inklusive som systemingenjör och senior utvecklare innan han började på Deloitte 2019 som lösningsingenjör.

Idag innehar hon positionen som lösningschef inom molnteknik på Deloitte Ireland, där hon leder ett funktionellt team inom att bygga mjukvaruprodukter. ”Jag tycker mycket om den här rollen eftersom den har en stor variation av många aspekter av verksamheten, inklusive kravinsamling, utveckling, automatisering och produktionsverksamhet.”

Vilka var de största överraskningarna eller utmaningarna du stötte på på din karriärväg inom ingenjörsbranschen och hur hanterade du dem?

Som en del av digitaliseringen är en av överraskningarna insikten om att ha en enorm positiv inverkan på människors liv, särskilt under pandemin där vi tävlade mot tiden. Genom att kombinera uppfinningsrikedom och mänsklighet kan tekniken användas för ett högre syfte. Framväxande teknologier har förstärkt mänskligheten och hjälper den mänskliga civilisationen på en ekonomisk och psykologisk nivå. I en tid där det fanns restriktioner för rörelse och resor känner jag mig oerhört hedrad över att lyfta de mest drabbade människornas liv genom att utveckla tjänster online.

Säkerhet har dock blivit en viktig fråga för både privatpersoner och företag. Att få mig själv utrustad med säkerhetsförbättringar är en utmaning som jag arbetar med varje dag.

Var det någon person som var särskilt inflytelserik när din karriär utvecklades?

Min syster har ett starkt inflytande på min karriär. Medan hon trollar mig obevekligt, lärde hon mig att skriva personliga brev och skicka jobbansökningar när jag gick mitt första år på (min grundexamen). Och mer än något annat visade hon mig hur allting i princip bara var att ”klura ut det”. Även med en åldersskillnad på sex år anser hon mig inte vara ”för ung” för någonting och förmedlar några visdomspärlor eller karriärtips hon samlar på sig på sin resa.

”Att ha en kreativ attityd kommer att tjäna dig väl på teknikområdet”

Vad trivs du bäst med med ditt jobb?

Teknik handlar om innovation. Det innebär att låta vår kreativa sida lysa när vi utforskar nya tillvägagångssätt och idéer. Med hjälp av teknik löser vi problem för kunder dagligen, vilket är som att lösa pussel. Det handlar om att hitta rätt teknikstapel för att möta kraven, utnyttja analytiska färdigheter, digitala transformationslösningar och automatisering. Det är otroligt givande att varje gång hjälpa kunderna med den bästa möjliga lösningen.

Det är också riktigt uppfriskande med teamansvar och ett gemensamt mål om ständiga förbättringar. Varje dag är en lärorik upplevelse för mig. Jag tycker om att vidga min horisont och göra mina lärdomar betydelsefulla genom att internalisera den.

Vilka aspekter av din personlighet tycker du gör dig lämpad för ingenjörskonst?

Jag tror att det passar bra för ingenjören att vara entusiastisk och resultatdriven. Jag älskar att lyssna på en kunds berättelse, ta reda på vad deras smärtpunkter är och komma på en lösning. Jag gillar deadlines eftersom de hjälper till att upprätthålla en känsla av aktualitet.

Vad kan folk förvänta sig av karriärutveckling inom verkstadsindustrin?

Som alla nya roller kommer det att finnas en brant inlärningskurva i övergången. Det är okej att inte veta allt från början. Med rätt tänkesätt och ett engagemang för tillväxt kan det vara en djupt givande resa.

Deloitte Ireland är mycket stödjande i detta avseende. En av de viktigaste relationerna jag har utvecklat i Deloitte är med tränarna. De vägleder oss genom vår professionella utveckling på företaget och hjälper oss att maximera vår prestation.

Vilket råd skulle du ge till dem som funderar på en karriär inom ingenjörsvetenskap, eller som precis börjat med en?

Att få en solid grund genom att ta en examen i matematik, naturvetenskap eller teknisk ingenjör är en viktig början. Jag skulle uppmuntra eleverna att söka möjligheter att få praktisk erfarenhet genom praktikplatser, samarbetsprogram, forskningsprojekt eller fritidsaktiviteter för att ge en smak av vad de kan förvänta sig i sin framtida karriär.

Att ha en kreativ attityd kommer att tjäna dig väl inom teknikområdet, som ständigt försöker ligga i framkant på en alltmer global marknad.

Om du älskar att driva nya idéer och hitta det bästa sättet att uppnå ett mål, skulle ditt kreativa sinne vara ett välkommet tillskott till teknikvärlden.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.