Vitalograph för att skapa ytterligare 60 nya jobb i Limerick och Clare

Drygt ett år efter att Vitalograph tillkännagav en anställningskampanj på 200 personer och en investering på 10 miljoner euro, rekryterar Vitalograph för ytterligare 60 tjänster i Limerick och Clare.

Medicintekniska företag Vitalograph utökar sitt team på två av sina irländska platser för att möta den globala efterfrågan på sina produkter. De 60 jobben kommer att skapas vid dess huvudkontor i Ennis, Co Clare och i stadens Limerick.

Vitalograph är specialiserat på respiratorisk diagnostik, design och tillverkning av medicinsk utrustning som hjälper läkare att upptäcka, diagnostisera och hantera andningssjukdomar som astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och cystisk fibros. Det samarbetar med läkemedelsföretag för att undersöka terapier för andningssjukdomar genom sina tjänster för kliniska prövningar.

Denna anställningsrunda är den andra på två år. År 2022 tillkännagav företaget skapandet av 200 tjänster vid sin Ennis-bas och staden Limerick. Planen var en del av Vitalographs investering på 10 miljoner euro i sin befintliga Ennis-bas, samt två nya platser i Limerick och Clare. Ennis är basen för sin ingenjörs-, FoU- och tillverkningsverksamhet, medan dess Limerick-anläggning, på Cecil Street i staden, har varit i drift sedan förra året.

När jobben väl är på plats kommer Vitalographs globala personalstyrka att vara 500, varav 350 är baserade i Irland. Ambrose Downey, chefschef på Vitalograph sa: ”Irlands ledarskap inom medicintekniksektorn är väldokumenterat; vi slår långt över vår vikt. Vitalograph är inget undantag.”

Han tillade att rekryteringskampanjen är ett ”strategiskt drag” för att möta den ”ökande globala efterfrågan” på respiratoriska diagnostiska verktyg och tjänster för kliniska prövningar. ”Vitalograph har en meningsfull inverkan på att tackla några av världens största hälsoutmaningar, och genom att bygga skickliga team kommer Vitalograph att kunna nå sin fulla potential.”

Majoriteten av de nya rollerna – 50 av de 60 – kommer att vara databehandlare som kommer att arbeta för att utöka Vitalographs stödtjänster för kliniska prövningar. Många av befattningarna är på nybörjarnivå och mer information finns på företagets hemsida. Andra roller inkluderar senior mjukvaruutvecklingsingenjör, processingenjör och tillverkningstekniker.