Vad är en affärsängel?

När de startade sin verksamhet, startups De projicerar alla typer av finansieringsstrategier för att gå vidare Projekt, förnya och odla företag.

Vänd dig till a ’affärsängel’ är en av dessa åtgärder. Det här är människor som har en stor mängd kapital avsett att investera i nyskapade företag i utbyte mot en aktiepost i den framtida verksamheten.

Denna berömda figur i världen av företagare och den startupsär mycket populära i miljöer som t.ex Silicon Valleydär de vanligtvis stödjer nya teknikföretag.

 1. Definition av affärsängel
 2. Egenskaper för affärsängeln
 3. Hur är affärsänglar i Spanien?
 4. Var man hittar en affärsängel

Definition av affärsängel

han affärsängeläven känd som en ängelinvesterare, är en fysisk eller juridisk person som tillhandahåller finansiering och sin erfarenhet till nya affärsmän eller entreprenörer för att få vinst i framtiden.

Nyckeln till denna typ av investerare är att det är någon från den privata sektorn som är villig att samarbeta i ett affärsprojekt där han eller hon förutom finansiellt kapital bidrar med den affärskunskap han eller hon besitter med hänsyn till att han eller hon är en erfaren investerare .

De affärsänglar vägleda entreprenör för att göra verksamheten lönsam för båda parter. Det finns mycket framgångsrika företag som hade affärsänglar i sin början som åtföljde innovativa idéer i sina inledande faser med investeringar och affärskunskap.

Förutom pengar, dessa investerare De ägnar tid åt varje projekt de hjälper till och tillhandahåller ett nätverk av kontakter som också hjälper till i den nya affärsplanen.

Egenskaper för affärsängeln

Egenskaperna hos affärsängel De är varierande. Man kan säga att de främst söker att verkligen engagera sig i ett projekt som de kan bidra med något till.

Och investeringen de gör är tillfällig, så inom en period på mellan tre och sju år drar de tillbaka sin investering och ger plats för nya investerare.

Kännetecken för affärsänglar är följande, enligt ”Studie för främjande av nätverk av Affärsänglar i Spanien”, utarbetad av Generaldirektoratet för politik för små och medelstora företag.

 • De investerar i sektorer som de vet (i allmänhet går trenden mot tekniksektorn).
 • De är engagerade i att verksamheten försöker, letar ge högsta möjliga värde.
 • De brukar behålla anonymitet inför tredje part.
 • De deltar i företag med mellan 25 000 och 250 000 euro, även om det inte finns någon gemensam nämnare i detta avseende.
 • De deltar i företag i utvecklingsfas eller expansion.

Hur är affärsänglar i Spanien?

Även om det kan sägas att det inte finns någon helt definierad profil av affärsängeli Spanien Du kan få en uppfattning om hur värdefulla dessa typer av investerare är för startups, klassificera dem i flera grupper:

 • Det här är personer med en högprofilerad entreprenör med framgång i affärer.
 • Är sparare (eller personer som har tjänat stora summor pengar på andra företag) och som vill investera sina pengar.
 • Affärsmän eller företagsdirektörer Mycket erfarna personer som vill ge sina kunskaper till unga entreprenörer.

Var man hittar en affärsängel

Hitta affärsängel lämplig är en utmaning för dig som börjar en börja. För att underlätta denna uppgift finns för närvarande olika Business Angel nätverk som underlättar din sökning.

Några av dessa nätverk är: ESBAN (spanska nätverket av affärsänglar); AEBAN (spanska föreningen för affärsänglar); EBAN (European Business Angels Network); men det finns också samhällsföreningar, som t.ex Madrid, Galicien, Asturien, Kastilien och León och Katalonien.

Det finns också affärsänglar kända i Spanien och som är de mest eftertraktade.

Till exempel:

 • Martin Varsavsky: Argentinsk-spansk affärsman som grundat sju företag under de senaste 20 åren och som som investerare deltagit i utvecklingen av 25 företag.
 • Carlos Blanco: Han har varit verksam inom internetvärlden sedan 1996, för närvarande är han VD och grundare av Grupo ITNet. Det finns i 15 nystartade företag.
 • Jesus Encinar: grundare av Idealista.com, som är engagerad i idéer som kretsar kring Internet.