WP Engine lägger till 20 roller till sin Limerick-hub

Lediga tjänster på WP Engine Ireland inkluderar roller som mjukvaruingenjörer, prisanalytiker, tekniska supportroller och mer.

Det amerikanska teknikföretaget WP Engine anställer på sitt kontor i Limerick eftersom det accelererar sin tillväxt i Europa.

WordPress-företaget, som tillhandahåller managed hosting samt e-handel och företagserbjudanden, anställer för 20 nya roller i Irland, vilket inkluderar mjukvaruingenjörer, prisanalytiker, teknisk support och mer.

Företaget kom först till Europa med ett kontor i London 2014, följt av ett kontor i Limerick 2016. Då tillkännagav det 100 nya roller för regionen.

Nu på sitt sjunde år i Irland har WP Engine vuxit från ett team på 10 till mer än 150 anställda. Medan personalen initialt fokuserade på teknisk WordPress-support, har den vuxit till att omfatta alla funktioner i verksamheten.

Haidee McMahon, ledare för WP Engines Limerick-webbplats, sa att Limerick-kontoret är ”väsentligt” för företagets europeiska strategi. ”Vi är glada över den fantastiska framväxande talang som vi kan anställa för att stödja Irlands tillväxt inom teknikindustrin och mer specifikt WP Engines tillväxt på global skala.”

Darren O’Dwyer, ledande rekryterare för Europa på WP Engine, sa att Irland har ”exceptionell ingenjörsförmåga”, särskilt inom området e-handel.

”När den irländska teknikindustrin fortsätter att producera globala tekniska ledare och banbrytare, är WP Engine dedikerade till att vårda denna talang, utöka funktionerna som finns här, investera i individer och fortsätta sina framsteg med att utveckla oöverträffad teknisk support i Europa,” sa han .

”Vi fördubblar verkligen och bygger ett team i Irland som ges en arbetsmiljö i världsklass för att trivas och är fokuserade på att tillhandahålla den bästa möjliga kvaliteten på verksamheten.”

Tidigare i år utsågs WP Engine till en av Irlands bästa arbetsplatser. Det utökade också sin personalstyrka i juli 2022 och alla aktuella lediga tjänster omfattar både hybrid- och distansarbete.