13 universitetsdrivna gratis teknikkurser online

Välj från den här listan med gratis tekniska kurser som levereras av tunga hits som MIT, Stanford och Harvard.

Tror du att du behöver en fond för att studera på ett Ivy League-högskola? Tänk om! Denna lista över kurser visar att du kan göra det gratis från bekvämligheten av ditt eget hem.

Harvard och dess prestigefyllda kamrater som MIT, Stanford, Oxford och Cambridge erbjuder regelbundet onlinekurser utan kostnad. Det finns en ganska anständig sort; Ämnen varierar från att starta eget teknikföretag till AI-grunderna.

Vi har samlat ihop några av programmen där ute för att ta dig på väg till en gratis utbildning vid ett inte så gratis universitet.

Företagande

Det finns massor av kurser där ute som riktar sig till dig som vill lära dig om affärer, management och innovation.

Till exempel finns det ett program dedikerat till att driva ett företag i en framväxande ekonomi, som drivs av Harvard.

MIT erbjuder en sexstegskurs om hur man startar ett teknikföretag, som levereras av erfarna affärsmän. För tillfället är kursen arkiverad men framtida datum kommer att meddelas så tänk på det om det är något du är intresserad av.

Ett annat MIT-erbjudande som för närvarande tar emot registreringar är den här kursen om analys av försörjningskedjor. Det är bra för företagsledare som vill förstå statistik och analyser.

Det är inte strikt en entreprenörskapskurs, men det är verkligen värt att nämna – Harvards kurs i hur man förhandlar om sin lön är mycket genomförbar och kan visa sig vara ganska värdefull. Den bästa delen? Den är bara 15 minuter lång.

AI

Harvard erbjuder en introduktionskurs om AI med Python, för vilken du behöver lite tidigare Python-erfarenhet. Det är en projektbaserad kurs i egen takt som syftar till att hjälpa elever att införliva AI-koncept som maskininlärning och LLM i sina Python-program. Anmälan stänger idag (22 mars), så skynda dig.

Genom Coursera-plattformen kör Stanford University en maskininlärningskurs för nybörjare som lovar att göra dig kompetent i färdigheter som logisk regression, artificiella neurala nätverk, beslutsträd och rekommendatorsystem. Själva kursen är gratis men du måste betala en avgift för en certifiering.

Datavetenskap

Stanford och MIT har bra datavetenskapliga alternativ om det är din väska. MIT:s Introduktion till Computational Thinking with Data Science-kurs är fortfarande öppen för registrering även om den började för två dagar sedan. Allt du behöver är några förkunskaper om Python.

Stanford har också en Python-kurs i datavetenskap om statistiskt lärande. Om du letar efter ett annat språk erbjuder Stanford ett program för relationsdatabaser med SQL.

Datavetenskap

Om du vill ha en vanlig, utan krusiduller inlärningsupplevelse i datavetenskap, är Stanfords Computer Science 101 en anständig satsning. Den är inriktad på en ”publik med noll tidigare erfarenhet” som vill ”leka med små kodfraser för att förstå vad datorer handlar om”.

MIT:s mjukvarukonstruktionskurs är från 2016 så den kan vara lite daterad men du kan få tillgång till många olika läromedel gratis.

Slutligen erbjuder Harvard material från ett äldre program för utveckling av mobilappar och en introduktion till webbprogrammeringskurs, som båda är bra alternativ för dem som gillar ett projekt men inte vill spendera mycket pengar.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.