7 bästa tekniska verktyg för HR-ledare

Här är några användbara plattformar för att veta om du arbetar inom HR, från insikter om människor som levereras via data till initiativ för erkännande av anställda.

Många människor inom HR-området är överens om att teknik kan och bör användas för att förbättra det viktiga jobb som HR-proffs gör. Tekniska verktyg kan vara användbara för saker som att spåra din personliga produktivitet – vi pratar inte om spionprogram för anställda här, låt oss vara tydliga – och hantera framgången för välmåendeprogram.

Det finns många saker som teknik kan göra för HR-arbetare, vilket framgår av mängden verktyg på marknaden. Låt oss ta en titt på några av dessa på en sekund, men först, ett snabbt ord om AI, som fortsätter att vara en enorm trend. När vi pratade med några HR-ledare för vårt AI-fokuserade HR Tech Trends 2024-stycke, uppmanade några personer till försiktighet eftersom teknik kan missbrukas eller missbrukas.

Så, utforska tekniken med alla medel, men glöm inte människorna som ska dra nytta av allt. Och låt dig inte sugas in av företagens försäljningsargument, hur välmenande de än är. Om du inte tror att deras teknik kommer att revolutionera din arbetsstyrka eller vad de lovar, var inte rädd för att leta efter ett annat alternativ.

Arbetsmänniska

Det är alltid trevligt att bli igenkänd och Workhuman gör programvara för identifiering av anställda. Den släpper också regelbundet HR-rapporter som ger intressanta insikter i arbetskulturen. Senast tittade den på varför det kan vara en dålig sak att ha en ”arbetspersonlighet” och plågan att svara på e-postmeddelanden under semestern.

Bonusly

Bonusly sitter också i kategorin engagemang och erkännande av anställda. Det hjälper HR-team att automatisera processer och det erbjuder digitala belöningar för anställda. Dess analysteknik ger insikter i organisationskultur, såväl som individer, affärsbeslut och mer.

Wrike

Tillverkaren av CRM (customer relation management) och arbetshanteringsprogramvara fungerar som en molnbaserad plattform för företag att hantera sina olika avdelningsövergripande uppgifter. För ett tag sedan introducerade den nya AI-funktioner utformade för att hjälpa team med produktivitet.

BrightHR

I början av detta år skrev BrightHRs CTO Alastair Brown ett stycke som avrundade vad han ser som de främsta HR-techtrenderna för det kommande året. Spoilervarning: AI var starkt, men det gjorde molnteknik och flexibla arbetsmetoder också.

BrightHR har funnits inom personalhanteringsbranschen i flera år och har tillverkat teknik för att stödja HR-teams ansträngningar. Det erbjuder bland annat arbetsrättsliga tjänster, utbildningsinitiativ och programvara för hälsa och säkerhet.

Gränslös

Boundless, som grundades av irländskan Dee Coakley, försöker lindra efterlevnaden som arbetsgivare och HR-team möter när de anställer utomlands eller över gränser. Boundless plattform hanterar alla aspekter av anställning, lön och förmåner för arbetsgivare som vill anställa globala talanger utan att behöva läsa på lokal arbetsrätt.

Växthus

När den här skribenten pratade med Sarah Harnett, senior director of people business partner på Greenhouse, som en del av HR Week sa hon att dataanalys är ett bra sätt att få insikt i ditt team.

Greenhouses fokus ligger på datasidan; att använda teknik för att spåra framsteg och fatta mer välgrundade beslut är dess bröd och smör. Det var ett av många företag som varnade för farorna med fula AI-övningar inom HR.

SHL

SHL:s teknik förser HR-ledare med GDPR-kompatibel och överordnad data om sina medarbetare så att de kan fatta mer välgrundade beslut om personalhantering. Liksom några andra verktyg på den här listan är SHL väldigt datafokuserat. Dess globala lösningschef för volymuthyrning, Andy Neleson, gav nyligen SiliconRepublic.com en inblick i vilka typer av anställningsbedömningar som rekryterare använder när de fattar personalbeslut.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.