ATA firar Amazons investering i Aragón och lyfter fram dess betydelse för egenföretagare och företag

Aragoniens regering har meddelat att Amazon kommer att investera 15,7 miljarder euro i den autonoma regionen mellan 2024 och 2033ett initiativ som National Federation of Self-Employed Workers Associations (ATA) Har firateftersom de förväntar sig att det kommer att ge en positiv inverkan på ekonomin, och en gynnsam effekt på egenföretagare och företag, både i regionen och i hela Spanien.

Som förklarats av presidenten för den autonoma gemenskapen, Jorge Azcón, är detta den största investeringen av ett företag i Aragon och den största tekniska investeringen av ett företag i Spanien och södra Europa. Med detta förväntas denna investering generera 17 500 jobb, varav 6 800 kommer att vara aragonesiska.

Som meddelats av den regionala regeringen kommer företaget att investera denna summa för att utöka de tre datacenter som det har i Huesca, El Burgo de Ebro och Villanueva de Gállego -Zaragoza-, samt att lägga till en ny enklav i Zaragoza, och enligt Enligt uppgifter från företaget kommer konstruktionen av dessa digitala anläggningar att uppta mer än 350 hektar i regionen.

Enligt uppgifter från den aragoniska regeringen genererade de tre datacenter som redan är verksamma i Huesca och Zaragoza för två år sedan skapandet av 1 300 arbetstillfällen och investeringen på 2 500 miljoner euro under tio år, men, som Azcón klargjorde, hoppas att den nya utbyggnader öka med 30 % ltill territoriets rikedom.

ATA kommer att medla så att Amazons investering i Aragon gynnar egenföretagare

Specifikt, enligt Jorge Serrano, ordförande för ATA Aragón, under presentationsceremonin som hölls i går i Zaragoza, markerar detta faktum en viktig händelse för både företag inom tekniksektorn och för resten av hjälpföretag och egenföretagare De kommer att se sin affärskapacitet ökad. ”Det ska vara en möjlighet för egenföretagare.”

Ordföranden för ATA Aragón betonade också vikten av denna viktiga investering för regionen och för egenföretagare. ”Det finns inget annat än gratulera Aragoniens regering för denna milstolpe och förstärka vårt arbete och förmedling till förmån för egenföretagare, för på så sätt underlätta, så mycket som möjligt, en så lovande framtid”, sa Serrano.

Som bekräftats positionerar Aragón, eftersom det är den största tekniska investeringen i södra Europa, i branschen som en teknisk makt i Spanien och som en ”första världsordningen” tekniska nav.

Antalet egenföretagare föll med 541 personer på ett år i Aragon, vilket placerar det totala antalet aragoniska egenföretagare på 98 673 personer.