Automationsspecialisten RoviSys öppnar kontor i Dublin och planerar att anställa 30

Företaget har för avsikt att anställa upp till 30 skickliga medarbetare i Irland i slutet av 2025, som en del av EU:s expansionsplaner.

Leverantören av automations- och informationslösningar RoviSys har idag (21 maj) tillkännagett planer på att stärka sin närvaro på Irland, med en målinriktad tillväxtprognos på 200 procent under de kommande 18 månaderna.

Tillkännagivandet gjordes vid den officiella invigningen av RoviSys nya kontor i Dublin. Strategiskt placerad i ”hjärtat av Europa” är expansionen en del av företagets övergripande planer för tillväxt på EU-marknaden.

RoviSys har för närvarande 65 anställda över hela Europa, sju av dem är ingenjörer baserade i Irland, och har planer på att lägga till 30 nya roller i Dublin till 2025.

Som en del av sina expansionsplaner sa RoviSys att det kommer att fokusera på att bygga starka, långvariga partnerskap i det lokala näringslivet. Företaget med huvudkontor i Ohio tillhandahåller skräddarsydda processautomationslösningar för olika industrier, inklusive datacenter, läkemedel och bioteknik.

”Vår expansion till Dublin representerar ett spännande kapitel för RoviSys när vi fördjupar vårt engagemang för att betjäna kunder i hela Europa,” sa p.bosatt i RoviSys Europe Matthew Wise. Han noterade Irlands pulserande tekniska landskap och strategiska positionering i EU, och sa att företagets närvaro i Irland, tillsammans med dess kontor i Nederländerna, kommer att ”göra det möjligt för oss att bättre betjäna våra kunder, driva innovation och utöka vår räckvidd inom olika branscher”.

Minister för näringsliv, handel och sysselsättning Peter Burke, TD, välkomnade öppnandet av RoviSys-kontoret i Dublin. ”RoviSys innovativa lösningar för automatisering kommer att komplettera Irlands blomstrande tekniksektor oerhört,” sa han. ”De kommer att ha ett överflöd av begåvade ingenjörer här för att fylla positioner när de växer.”

Michael Lohan, VD för IDA Ireland beskrev RoviSys drag som ett förtroendevotum för ”den skickliga ingenjörsarbetskraft som företag kan hitta i Irland”.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.