Bank of Ireland tillkännager skapandet av 100 nya teknikjobb

Rollerna kommer att hjälpa till att driva koncernens teknikprojekt, som inkluderar nya kundfunktioner, dataanalys och förbättrat bedrägeriförebyggande.

Bank of Ireland har idag (1 juli) tillkännagett skapandet av 100 nya teknikjobb för att arbeta med projekt som moln, öppen bankverksamhet, API:er, AI och framväxande teknologier.

Proffs inom data, leveranshantering, teknik samt resiliens och cyber krävs för att stödja utvecklingen av kundfunktioner på digitala kanaler, bedrägeriskydd och avancerad dataanalys.

Bara förra månaden tillkännagav Bank of Ireland uppgraderingar av uttagsautomater över hela Irland, vilket innebar den största investeringen i dess bankomater på mer än ett decennium och beräknas vara klar 2027. Tidigare i år lovade banken 15 miljoner euro för att förbättra sitt bedrägeri förebyggande teknik, och det avslöjade en investering på 34 miljoner euro i sina kundtjänster, för att inkludera utvecklingen av biometrisk röstteknik och förbättrade självbetjäningsmöjligheter.

Koncernchefen för Bank of Ireland, Ciarán Coyle bekräftade bankens engagemang för fortsatta investeringar i talang, teknik och infrastruktur.

”Vi utvecklar för närvarande en rad innovativa digitala projekt över hela gruppen och vi vill rekrytera begåvade specialister som kan förbättra bankupplevelsen för våra kunder”, säger Coyle.

Bank of Ireland erbjuder mamma- och pappaledighet, föräldrarledighet, fosterhemsledighet, tidig graviditetsförlust, surrogatmödraskap och fertilitetsledighet.

”Bank of Ireland erbjuder en spännande och dynamisk miljö för karriärutveckling. Förutom spännande projekt tillhandahåller vi en stödjande miljö med inkluderande arbetsplatspolicyer, flexibla alternativ för distansarbete genom ett nätverk av hubbar och konkurrenskraftiga löner och förmåner, säger Coyle.

”Vi letar efter den allra bästa talangen att ansluta sig till vårt teknikteam när vi fortsätter att leverera förbättringar för kunder och kollegor i hela organisationen,” sa han.

Ett antal tekniska roller är för närvarande öppna för ansökningar. För mer information och för att ansöka, besök BOI:s hemsida.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.