CEPYME delade ut sina utmärkelser för 2024 till egenföretagare och framstående små och medelstora företag med hjälp av...

De Spanska förbundet för små och medelstora företag (CEPYME) igår firade 10:e upplagan av CEPYME Awards i ett evenemang som leddes av kung Filip VI, som utnyttjade hans ingripande för att erkänna värdet av företag för att generera välstånd och socialt välbefinnande. Vid mötet deltog också bland andra Ekonomiminister Carlos Body.

I sina ingripanden har båda presidenten för CEPYME, Gerardo CuervaSom den CEOE:s vd, Antonio Garamendi, framhöll de särskilt stödet från affärsmän för kronan. Cuerva tackade HM kungen för det stöd som institutionen alltid har gett spanska företag, särskilt vid denna tid då företag, särskilt små och medelstora företag, går igenom svåra tider som härrör från miljön och ett ogynnsamt klimat för produktiv verksamhet.

Vid sin ankomst till Reina Sofias nationalmuseum för konst togs kung Felipe emot av ministern för ekonomi, handel och näringsliv, Carlos Body; ordföranden för den spanska federationen för små och medelstora företag (CEPYME), Gerardo Cuerva; ordföranden för den spanska federationen av företagsorganisationer (CEOE), Antonio Garamendi; och Manuel Segade, chef för Reina Sofia National Museum of Art Centerdär prisutdelningen hölls.

Kung Felipe VI delade ut 2024 års CEPYME-priser

Efter ingripanden från presidenterna för CEPYME och CEOE intog kung Felipe VI scenen, där han presenterade 10:e upplagan av CEPYME Awardsvars mål är främja socialt erkännande av företagarens figur och sprida dess bidrag till ekonomiska och sociala framsteg och skapande av arbetstillfällen.

Vinnarna i denna utgåva i de tolv kategorierna är:

Årets SME: TMC ställer in.

Företag från La Coruña specialiserat på tillverkning av Lantbruksutrustning och skogsbruk, som har visat stor potential det senaste året. Man har ökat sin omsättning med 14 % och sysselsättningen med 6,5 %. Investeringarna i FoU&i har ökat med 37 % och finns i mer än 50 länder.

Årets egenföretagare: Esther Santos Trujillo.

Affärskvinna från Las Palmas, ägare till Alma 21, först bårhus från Spanien som erbjuder en 100 % hållbar och cirkulär tjänst med ett positivt fotavtryck.

SME Technological Innovation: Campomayor Farm.

Lugo företag som sedan 1942 har ägnat sig åt produktion och marknadsföring av äggskal och äggprodukt. Innovation är en ryggrad tvärgående axel inom alla delar av företaget, med fokus på konkurrenskraft, nya produkter, hållbarhet och digitalisering.

SME International Development: Pcex Sourcing Industries.

Företag från Alicante som är dedikerat till grossistdistribution av komponenter, reservdelar och motorfordonstillbehör. De marknadsför sina produkter i 33 länder i Europa, Amerika, Asien och Afrika genom ett omfattande logistiknätverk och närvaro och eget varumärke i Algeriet, en av pelarna i dess expansion.

SME Job Creation: Aslam Business Corporation.

Madrid företag som är dedikerat till den omfattande utvecklingen av tekniska lösningar för digital transformation av företag. Under det senaste året ökade den sin personalstyrka med 110 %, vilket höjde andelen fast anställning till 80 %.

SME Digital Transformation: TMC avbryter.

Företag från La Coruña, specialiserat på tillverkning av jordbruksmaskiner och skog. Han har utvecklat projekt för digitalisering och implementering av 4.0-teknologier i produktions- och orderhanteringssystemet.

SME Entrepreneur Project: Wattson Smart Charging.

Det är ett mikroföretag från Madrid som har skapat ett mobilnät ultrasnabba laddare för elfordon. En innovativ lösning som är engagerad i teknik och hållbarhet.

SME för jämställdhet: Sofamel.

Barcelona företag dedikerat till tillverkning av anslutning, säkerhet och elproduktion. Den har uppnått jämställdhet i chefsbefattningar och minskat löneskillnaderna mellan könen, förutom att genomföra ett flertal förlikningsåtgärder.

SME eller egenföretagare för arbetsinkludering av personer med funktionsnedsättning: GNGrup.

Baleariskt företag dedikerat till teknisk rådgivning fastighetsprojekt, specialiserat på exklusiva hotell och fastigheter. Dess design är utformad för att eliminera arkitektoniska barriärer, vilket gynnar tillgängligheten. 16 % av personalen är personer med funktionsnedsättning.

SME Energy Efficiency and Sustainability: Navarpluma.

Navarra företag dedikerade till återhämtning av ank- och gåsfjäder och dun, avfall som genereras av jordbruks-livsmedelssektorn. Dess fabrik är den med den största kapaciteten i Europa och ett riktmärke inom sektorn, från vilken den exporterar 90 % av sin omsättning, mer än 2 000 ton per år, till de fem kontinenterna.

Cirkulär ekonomi SME: Bandesur Alcalá.

Företag från Jaén med 25 års erfarenhet av tillverkning av förpackningar och filmer för livsmedelsindustrin, hållbar och innovativ. De har tagit fram en typ av förpackning som är 100% återvinningsbar och snabbt bryts ned.

Små och medelstora företag med bästa betalningsmetoder: Auxitec tjänster och tillbehör.

Álava företag specialiserat på leverans och distribution för e-handel. Den står för mer än 26 0000 fakturor per år och betalar alla leverantörer kontant inom 7 dagar.

Efter prisceremonin talade vinnaren ’Årets SME’, Javier Cancela, på uppdrag av vinnarna, följt av ekonomi-, handels- och näringsminister Carlos Body. Och då Hans Majestät Konungen gratulerade i sina ord ”mycket uppriktigt och tillgiven, till de prisbelönta företagen och entreprenörerna; även till alla deras anställda. Grattis för att du säkerställer att din dagliga ansträngning och ditt engagemang uppfyller dina mål för lönsamt tillhandahållande av de varor eller tjänster som du ägnar dig åt; skapar därmed också välstånd och välmående för samhället. Grattis till att du åstadkommit något du tror djupt på.”.