De kommer att skära ner budgeten för gåvor

Inflation, höga räntor och inkomstosäkerhet har fått många spanjorer till minska utgifterna under året. Julen kommer inte att bli mindre och majoriteten av konsumenterna De kommer att minska köpen denna semesterperiod. Trots detta kommer de genomsnittliga utgifterna för denna julkampanj att överstiga 500 euro, en budget något lägre än tidigare år. Den sidpriset kommer att vara en avgörande faktor vid de flesta köp som kunder gör i affärer.

Accentures årliga julhandelsundersökning som genomfördes med mer än 5 533 konsumenter globalt – 502 av dem i Spanien – avslöjade att när man tänker på sin ekonomi inför julhelgen, sex av tio konsumenter runt om i världen har redan minskat –eller planerar de att skära dina gåvor till familj och vänner på grund av budgetbegränsningar, en andel som ligger på 69 % när det gäller mindre nära familj och vänner.

På samma gång, drygt hälften (52 %) av konsumenterna har redan gått med på att inte byta gåvor med andra vuxna. Spaniens siffror stämmer överens med dessa globala slutsatser, där konsumenter planerar att minska sina utgifter för gåvor med 71 %.

Enligt Jill Standish, global chef för detaljhandelsområdet på Accenture, ”påverkar den nuvarande ekonomiska situationen konsumenternas förtroende, vilket ger upphov till uppkomsten av mycket mer omtänksamma köpare, som skulle kunna beskrivas som ”kreativa pragmatiker”, som, även om de är medvetna om behovet av att minska kostnaderna på vissa områden, också finner innovativa sätt att få dina pengar att gå längre till semestern, till exempel shopping material för att göra hemgjorda presenter

Av denna anledning försäkrade företagets chef,Företag ”måste vara villiga att tänka om tidigare strategier och fokusera på att få mer specifik, datadriven insikt om varje enskild konsument, och sedan använda den informationen för att minska komplexiteten i köpupplevelsen, bygga förtroende och förbättra varumärkeslojalitet.”

Spanjorerna kommer att spendera i snitt 515 euro i jul

Enligt Accentures undersökning, Spanska konsumenter planerar att spendera €515 i jul, jämfört med de $573 som till exempel den genomsnittliga amerikanska befolkningen planerar att spendera. I vårt land är de som planerar att spendera mest millennials mellan 32 och 39 år gamla, som räknar med att spendera 614 euro, följt av de över 70 år som räknar med att spendera 544 euro.

Priset på produkterna kommer att vara en avgörande faktor vid köpet

Dessutom visar undersökningen också att I Spanien toppar pris (76 %) och valuta för pengarna (71 %) listan av de viktigaste avgörande faktorerna när de bestämmer sig för hur de ska handla och vad de kommer att lägga pengar på den här säsongen. Kvalitet fortsätter att vara nyckeln för nästan hälften av spanjorerna (48 %), uppgifter som följer undersökningens globala trend.

Enligt Accenture utforskar en stor del av konsumenterna runt om i världeneller kreativa och praktiska sätt att tänja på din budget. Till exempel anger vissa konsumenter att de är villiga att ge upp komfort: mer än hälften i Spanien och globalt (53 %) väljer komfort. Hämtas i affären kontra hemleverans om detta sparar pengar.

Förutom, mer än en tredjedel (39 %) av konsumenterna alla tänker köpa medvetet föremål som de kan njuta av året runt, till exempel brädspel. Denna siffra ökar till 47 % bland ungdomar mellan 25 och 31 år och 45 % bland befolkningen mellan 32 och 39 år, i linje med uppgifter från Spanien.