Globala plattformar för frilansare som är egenföretagare för att visa sitt arbete och få kunder

Enligt siffrorna från studien ’Post-Covid: hur frilansare bidrar till framtidens företag’, genomförd av scaleup Malt tillsammans med Boston Consulting Group, 70 % av frilansarna är mellan 18 och 34 år, medan endast 10 % är över 45 år. Denna demografiska grupp, som inkluderar millennials och Generation Zvisar en betydande trend mot självständigt arbete och entreprenörskap.

Från studien bekräftar de att ”dessa oberoende yrkesverksamma i allmänhet De använder ny teknik för att utföra sina funktioner framgångsrikt på distans, vilket särskilt tilltalar en yngre demografi.”

Frilansaren är en arbetare som samarbetar med individer, företag och andra egenföretagare på en specifik basis. Generellt sett är frilansarbetare huvudsakligen lokaliserade inom teknologi- och informationssektorer som webbdesigners, journalister, programmerare, konsulter, innehållsskribenter, fotografer eller community managers. Det som verkligen kännetecknar en frilansare är att han eller hon utför sporadiskt och intermittent arbete eller samarbeten.

När du letar efter jobbmöjligheter, 41 % av de spanska frilansarna lyckas få arbete tack vare att de redan har anställt kundermedan 35 % uppnår det genom personliga rekommendationer, allmänt känd som ”mun till mun” och 24 % säkrar nya projekt genom onlineannonser och jobbsajter.

Globalt, som det står i ’2023 Freelancer Insights Report’ av det finansiella tjänsteföretaget Payoneer, har 80 % av de oberoende arbetarna grund- eller examensexamen, och majoriteten är specialiserade på områden som grafisk och webbdesign (21%), innehållsskrivande (11%)programmering (9 %), översättning (9 %) och informationsteknik (7 %), som rapporterats av Payoneer.

De vanligaste plattformarna att erbjuda tjänster som frilansare

Plattformarna för frilansare är onlineutrymmen som syftar till att koppla samman oberoende proffs med kunder som letar efter specifika tjänster och projekt. Dessa plattformar fungerar som förmedlarnasom underlättar sökandet och anställningen av oberoende talanger inom olika områden, men de mest populära är design, utveckling, skrivande och marknadsföring, bland annat.

Det här är några av sidorna som gör att frilansare kan skapa detaljerade profiler som lyfter fram deras kompetens och erfarenhet och på så sätt kan knyta an till sina potentiella kunder.

  • Upwork: Det är en av de största och mest mångsidiga plattformarna för frilansare, och erbjuder ett brett utbud av jobb inom kategorier som utveckling, design, skrivande, marknadsföring och mer. Här skapar frilansare detaljerade profiler som lyfter fram deras kompetens, erfarenhet och priser. För sin del, Kunder publicerar jobb och projekt de vill genomföra och frilansare kan skicka sina förslag för att bli anställd.
  • Frilansare: Plattformen har kunder globalt och täcker en mängd olika kategorier, från design och utveckling till marknadsföring och skrivande. På denna onlineplattform skapar proffs sina egna profiler och tävla om jobb genom att lämna in förslag. Kunder kan granska förslagen för att välja den frilansare som bäst passar deras behov.
  • Fiverr: Han är känd, mest för sin ”mikrojobb”, eftersom frilansare kan erbjuda specifika tjänster från $5. Deras kontraktsmetod liknar de andra. Frilansare är ansvariga för att beskriva sina tjänster och priser så att senare kunder direkt kan köpa de publicerade tjänsterna eller kontakta frilansaren för att begära mer specifika offerter .
  • Workana: Denna plattform är ganska populär i Latinamerika och bland spansktalande, men den har också kunder från hela världen. Den innehåller en bred katalog av kategorier inklusive design, programmering, marknadsföring och mer. Frilansare skapar sina egna profiler och det är kunderna som publicerar projekt med nödvändiga krav. Intresserade frilansare kan skicka jobbförslag och budgetar för att väljas ut.
  • Människor per timme: Den här sidan har mer än 1,5 miljoner frilansarbetare som använder dess tjänst och i det här fallet har varje arbetare ett betyg från sina kunder. Det speciella med den här plattformen är det erbjuder modaliteten ”Hourlies”, som är specifika tjänster som frilansare erbjuder med ett fast pris per timme. Kunder kan köpa dessa tjänster direkt utan att behöva lämna in förslag.

Frilansaren kan visa sina tidigare projekt och visa upp sitt särskiljande element

Alexis jobbar som audiovisuell producentspecialiserad på inspelning av bröllop, äktenskapsförslag och babyshower. Även om han till en början fick sina kunder genom rekommendationer från vänner och bekanta, bestämde han sig för att pröva lyckan på onlineplattformar för att kunna nå en bredare publik. ”Många gånger hjälper mun till mun mycket.speciellt när man börjar i branschen, men Fördelen som webbplattformar erbjuder är att nå utanför bekantskapskretsen och komma ur rutinen.”

Med sina kunskaper inom digital marknadsföring och sociala medier skapade Alexis sin professionella profil på flera onlineplattformar specialiserade på evenemang, bröllop och audiovisuella tjänster i allmänhet och Han använde sin tidigare erfarenhet och positiva kundfeedback för att bygga upp ett starkt rykte online.

Alexis baserar sin strategi på att ”etablera öppen och transparent kommunikation med dina kunder”. På onlineplattformar delar hon inte bara med sig av exempel på sitt arbete och vittnesmål från nöjda par, utan erbjuder också skräddarsydda paket utformade för att passa varje kunds individuella behov och budgetar. ”Jag har försökt etablera flexibilitet och personlig uppmärksamhet som utmärkande egenskaper för mitt varumärke”, säger frilansaren.

Alexis expansion var inte bara geografisk och nådde evenemang i städer utanför hans egen, utan han diversifierade också sina färdigheter. Den audiovisuella producenten investerade i ny utrustning och utbildade ett pålitligt team för att fullända sina tjänster.