Det här är de tre affärsmännen från Aragon som finalisterna i den tionde upplagan av MentorizAJE-programmet

Den tionde upplagan av MentorizAJE-programmet för Association of Young Entrepreneurs of Zaragoza (AJE) i samarbete med Aragonese Institute of Employment – programmet som guidar unga entreprenörer från Aragon- Den samlade 13 tävlande och mer än 100 personer på sin gala, och hölls, för andra året i rad, i ett Talent Show-format.

Detta evenemang, som har öppnats av Ana López, VD för INAEM, har utsett företagen till vinnare Sinnvoll Consultores, Bozeta Design och CESTE. Sålunda kommer de att bli det mentor av fantastiska proffs för att delta i ett av de största startup-evenemangen i Europa, Web Summit Lissabon 2025.

Dessa företag har valts ut genom en blind auditionprocess. I den fick de tävlande presentera sina projekt inför en jury med ryggen vänd. Denna utvärderingskommitté bestod av Mari Carmen Rived, vinnare av TV-programmet Aragón; Isabel Macías, olympisk idrottare från Zaragoza; och Eneko Fernández, vinnare av Masterchef. De tre juryns medlemmar har lyft fram kvalitet av upplagans deltagare, vilket framhäver deras entusiasm och engagemang.

De tre utvalda startupen kommer att delta i en sista fas för att tävla om ett pris

De tre finalistföretagen kommer att få vägledning från ett team av företagsledare från alla sektorer, genom personlig mentorskap. Dessa kommer att vägleda dessa företag under de kommande månaderna att delta i en sista fas, Final Pitch, som kommer att hållas under november månad.

I den här sessionen kommer de tre utvalda att presentera resultaten av sitt arbete och affärsutveckling som genomförts under dessa månader av mentorsutbildning, för att tävla om det sista priset.

Detta pris kommer att bestå av delta i den spanska paviljongen vid Web Summit Lissabon 2025, för att njuta av dess tjänster -nätverk, mentorskap, samtal…-. Det vinnande företaget kommer att ha rätt till en egen monter under en av evenemangets tre dagar. Det här alternativet låter dig presentera din startup för investerare eller kunder, samt ett rese- och flygpaket från Zaragoza.

MentorizAJE-programmet försöker främja den professionella utvecklingen av unga entreprenörer i regionen

Enligt AJE Zaragoza är syftet med programmet att utveckla en ”handledningsprocess”, genom vilken chefer och affärsmän från det autonoma samhället uppmuntras att vägleda andra, yngre företagare. Genom individuella möten eftersträvas att de med större erfarenhet kan bidra med sin kompetens och erfarenhet.

Samtidigt uppmuntrar programmet till interaktion mellan deltagarna, så att de kan utöka sin synlighet och kontaktnät.