"Det här jobbet är precis vad jag alltid har velat göra"

Trainee Sathwik Ramaprasad har alltid varit intresserad av supply chain management, även innan han var medveten om begreppet. Nu jobbar han på Henkel i just det området.

Att beskriva sig själv som en ”supply chain-entusiast”, det är inte konstigt att Sathwik Ramaprasad nu känns som att han arbetar i den exakta rollen som han alltid strävat efter.

”Mitt intresse för supply chain management härrörde från en artikel jag stötte på för cirka 15 år sedan, om hur ett stort bokutgivningshus skötte global logistik för att säkerställa att den efterlängtade sista boken i en serie i sju delar nådde alla marknader samtidigt för att undvika tomtläckor”, sa han.

”Även om jag var för ung för att kunna begreppen 'försörjningskedja' och 'logistik' då, under min kandidatexamen, gillade jag modulerna för driftledning och försörjningskedjehantering och ville vidareutveckla mina kunskaper inom detta affärsområde. ”

Ramaprasad identifierade sedan eftersträvade arbetslivserfarenhetsmöjligheter inom detta område innan han avslutade en magisterexamen i drift och supply chain management.

”Vi blev aldrig skedmatade med information, vilket innebar att vi alltid fick friheten att själva komma med lösningar”

”Jag stötte på rollen som 'Chaingers'-praktikant på Henkel, vilket gav akademiker som jag själv en möjlighet att få praktisk erfarenhet av den dagliga verksamheten och leveranskedjan,” sa han.

”Dessa uppgifter skulle äga rum på tillverkningsanläggningar, med rotationer som ägde rum över verksamheten och ansvar som ges till individer. Dessa erfarenheter skulle fungera som språngbrädor till möjliga ledarskapsroller i vår karriär.”

Arbetar du nu i den typ av jobb du ville ha?

Jag var inte särskilt specifik för någon bransch när jag letade efter ett jobb, eftersom jag tror att jag vid denna tidpunkt i min karriär, där jag precis har börjat, borde vara öppen för alternativ.

Med det sagt skulle jag stolt säga att det här jobbet är precis vad jag alltid har velat göra. Det är inte många som kan säga att de jobbar i just den roll som de alltid strävat efter, men jag har nu möjlighet att omsätta det jag lärt mig under ett antal år i praktiken.

Mestadels kretsar kring drift och försörjningskedja, jag ansvarar för att genomföra projekt antingen på verkstadsgolvet eller på organisationsnivå, med vetskapen om att mitt arbete direkt skulle påverka processförbättringar, kostnadsbesparingar och, i huvudsak, göra livet enklare för mina kollegor.

Kan du beskriva en typisk dag i din roll?

En vanlig dag skulle bestå av att jag jonglerar med flera projekt som jag har tilldelats, inklusive datainsamling från verkstadsgolvet, analys av information och kommunikation med respektive avdelningschefer.

Normalt skulle jag ha ett par möten inplanerade med intressenter från olika avdelningar för att antingen samla in information eller ge framstegsuppdateringar. Som en del av att genomföra dessa projekt skulle jag också ha varit tvungen att genomföra provtagningstester eller moderera workshops.

Tidigare, när jag var ny i rollen, på dagar då vi roterades mellan olika divisioner, skulle det också innebära att skugga en kollega för att förstå den dagliga verksamheten på dessa avdelningar. Detta var en riktigt användbar del av Chaingers-programmet, att få interagera med flera lager av webbplatsen har varit fördelaktigt eftersom jag har utvecklat och tagit på mig ett ökat ansvar.

Förändrades ditt ansvar och din arbetsbelastning allteftersom programmet fortskred?

En av de bästa delarna av programmet var det ansvar som tilldelades praktikanterna, vilket gav en utmärkt inlärningsmiljö för oss.

När vi alla startade fanns det resurser till oss för att säkerställa att vi fick omfattande kunskap om varje avdelning som vi skulle rotera i, såväl som organisationen som helhet. Men samtidigt blev vi aldrig skedmatade med information, vilket gjorde att vi alltid fick friheten att själva komma med lösningar, vilket var mycket gynnsamt för vår egen utveckling.

När vi växte i rollen fick vi ett fullständigt ägande av stora projekt, där vi var tvungna att ta på oss hatten av projektledare. Detta krävde att vi hade flera utbyten, möten och presentationer med ledningsgrupper både på plats och på organisationsnivå. Detta gav oss inte bara en möjlighet att noggrant observera och lära av framgångsrika ledares arbetssätt, utan även att nätverka med etablerade ledare i verksamheten.

Hur tycker du att det här programmet har gjort dig mer förberedd för arbetslivet?

Programmet har hjälpt mig att identifiera de arbetsområden som jag tycker om att göra, färdplanen jag kan kartlägga för mig själv för min karriär framåt, och vilka områden jag skulle kunna gå in på som verkligen skulle utmana mig.

Till exempel, genom min erfarenhet av det här forskarutbildningen, har jag identifierat att projektledning är en kompetens som jag skulle älska att förbättra mina färdigheter i. Jag har verkligen fått en praktisk förståelse för hur viktig projektledning är inom försörjningskedjan i en multinationell organisation som Henkel.

Programmet gjorde det möjligt för mig att arbeta efter mina styrkor, och bidrog samtidigt till att identifiera svagheter som jag kan förbättra. Tillsammans med praktiska lärdomar som Six Sigma och agilt projektledning och ledarskap, var en av de viktigaste lärdomarna vi lärde oss att alltid försöka tänja på gränserna.

En annan fantastisk aspekt är teammiljön som är involverad i programmet, där en hälsosam och samarbetande arbetsmiljö uppmuntras. Alla vi på programmet hängde ihop riktigt bra, vilket inte bara hjälper till med nätverk, utan också ger oss mångkulturella arbetsstilar.

Skulle du rekommendera detta forskarutbildningsprogram till andra?

10 av 10 gånger, ja, jag skulle rekommendera! Jag har faktiskt redan gett positiv feedback till intresserade sökande till programmet, som nådde mig på LinkedIn.

Jag skulle rekommendera programmet på grund av hur omfattande det är. Eftersom vi är fast anställda, ger detta oss friheten att diskutera och tänka på våra framtida karriärer i Henkel när programmet har avslutats. För unga akademiker finns det inte många alternativ som möjliggör tillväxt i den utsträckning som detta program ger.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.