Ny upplaga av South Summit Madrid med mer än 500 internationella företagare

South Summit Madrid 2024det ledande entreprenörskapsmötet i Spanien, firar sin 13:e upplaga till den 7 juni på La Nave i Madrid, och samlar återigen topprepresentanterna för internationellt entreprenörskap för att diskutera de senaste trenderna inom affärsområdet. Mötet mellan startups, investerare och företrädare för stora företag, som höll sin första dag i onsdagssamlar i år bland sina deltagare till 24 framgångsrika enhörningar från hela världen -BlaBlaCar, Clikalia, Globant och SandboxAQ- och cirka 500 talare med erkänd internationell prestige.

Det är ett möte som över tolv upplagor har blivit en internationell referens genom att sammanföra entreprenörer, investerare, startups och företag från hela världen med målet att skapa verkliga affärsmöjligheter, attrahera talanger och skapa kontakter av högt värde som bidrar till den globala ekonomiska omvandlingen i Madrid och Spanien.

I denna utgåva, under mottot ”Human By Design”, kommer mer än 500 talare, mer än 120 investeringsfonder och fler än 25 enhörningar att delta och dela med sig av sina erfarenheter och visioner inom olika sektorer. Den senaste upplagan av South Summit Madrid lockade 17 000 deltagare från 125 länder, samlade mer än 6 500 entreprenörer och mer än 2 000 investerare.

Medarrangör av IE University, invigdes i går onsdag av sekreteraren för digitalisering och artificiell intelligens, Mayte Ledo, som ersatte ministern för digital transformation och offentlig service, José Luis Escrivá, med deltagande av borgmästaren i Madrid, José Luis Martínez-Almeida, samt med närvaro av Maria Benjumea, president och grundare av South Summit, och Diego del Alcázar, VD för IE University.

South Summit 2024 har dessutom institutionellt stöd från statssekreteraren för digitalisering och artificiell intelligens, Madrids kommun och Madrids kommunfullmäktige, Mutua Madrileña, Google for Startups, BBVA Spark, Endesa, Wayra – Telefónica Innovation och BStartup de Sabadell Bank.

Presentationer om inverkan av ny teknik, finansiering och tillväxt av startups

Under denna första händelse, ordföranden för IE Universitys styrande råd -och tidigare VD för Inditex-, Pablo Isla, en annan av initiativets huvudgäster, kom för att prata med presidenten för Mutua MadrileñaIgnacio Garralda och VD för EndesaJosé Bogas, på de utmaningar som stora företag står inför med den tekniska revolutionenmed anställda som centrum i ekvationen.

Årets upplaga har också njutit av närvaron av Cris Turner, vice vd för produkter, kunskap och information, regeringsfrågor och offentlig politik på Googleden första dagen, som talade om strategierna för att minimera sociala risker som härrör från ny teknik och därigenom säkerställa större säkerhet och motståndskraft för människor.

Bland stjärnämnena för den första dagen hade de en central roll finansieringsmöjligheter för startups och de möjliga utmaningar som de som åtar sig står inför. För att diskutera dessa frågor delade olika personligheter från affärsvärlden, som Anna Niubó, investeringschef för Sabadell Venture Capital, Ángel Buigues, BStartup Segment Director för Banco Sabadell och Arnau Segura, investeringschef för BStartup of Banco Sabadell, scenen med Vicio och Paack företag.

Å andra sidan modererade Inés Oliveira Head Of Partnerships på Wayra Spain en presentation om konsolidering av pilotprojekt till verklighetmed hjälp av startupen HR BOT Factory och Hydros, medan Roberto Albaladejo, VD för BBVA Spark, gjorde det för att prata om nycklarna som behövs för att öka tillväxten i nystartade företag.

Slutligen, Steven Bartlett, skapare av den mest lyssnade podcasten i Europa -Diary of a CEO- och en av huvudtalarna vid South Summit Madrid 2024, Han avslutade en av de sista presentationerna av mötet med en intervention fokuserad på vägen till framgångacceptansen av misslyckande och rollen av kreativitet och innovation i problemlösning.

Nästa sessioner kommer att omfatta deltagande av Iberia och IAG, Netflix, Booking och Patio Campus

Bland andra deltagare som kommer att träffas under hela 6 junikommer vara Iberia och International Airlines Group (IAG), som kommer att meddela detaljerna om nytt samtal för Hangar 51-acceleratorn, med vilken man försöker påskynda startups som främjar hållbarhet, förbättring av flygplatsen och kundupplevelsen samt säker och effektiv verksamhet. Det kommer också att ha närvaron av medgrundare och förste VD för Netflix, Marc Randolphoch Jeff Hofmann, medgrundare av Booking.

För honom 7 junipå den tredje dagen väljer du en vinnande start av denna upplaga, inom ramen för den globala Startup Competition. För att göra detta kommer juryn att ta hänsyn till olika variabler, som t.ex projektet, grundarteamet eller skalbarhet. Dessutom kommer olika utmärkelser att delas ut i andra kategorier, bland vilka South Summit Kids Competition-priset kommer att delas ut, som kommer att uppmärksamma de bästa barnens entreprenörskapsprojekt från olika spanska skolor.