Det största matinnovationsforumet i Europa kommer att hållas den 18 och 19 juni i Valencia

Det banbrytande mötet om matens framtid, Ftalks: The Foodchangemakers Summit, kommer att fira sin sjätte upplaga den 18 och 19 juni i Valencia. Runt mötet, organiserat av spanska KM ZERO Food Innovation Hubdet finns förväntningar på tillväxt i entreprenöriell närvaro, vilket har lett förskott av datum i initiativet.

Dessutom, för i år kommer evenemanget, konsoliderat som det största livsmedelsinnovationsforumet i Europa, att äga rum i sitt eget utrymme, startforumetsom kommer att vara värd presentationer för investerare i framväxande företag och analystabeller om investeringar, öppna innovationsmodeller och offentlig finansiering. Presentationerna av mer än hundra startups till investerare, som De presenteras med en potentiell investeringskapacitet på upp till 4 000 miljoner euro -rekordantal fonder-.

Detta beror på medverkan från viktiga företag som Cardumen Capital, TheFoodTechLab, McWin Capital Partners, Swanlaab eller PeakBridge VC, bland andra. Dessa enheter kommer att dela scenen med stora livsmedelsföretag och startups från hela världen.

Dessutom har denna sjätte upplaga olika talare planerade för sin konferensagenda, inklusive Alexandra Montañés, Director of Innovation and Sustainability på Danone; Daniel Ramón, National Research Award; Andrew Shakman, VD och medgrundare av Leanpath eller expertrådgivaren till Europeiska kommissionens klimatförändringsmission, Roberto Ridolfi.

Denna innovationshubs mål, även i år, är att koppla ihop och främja samarbete mellan de agenter – människor, initiativ och företag – som driver förändringen mot hälsosamma och hållbara mat- och näringsmodeller. För att göra detta läggs fokus på tre pelare:

  • Nystartade företagsom, beroende på sin mognadsgrad, främjar värdekedjeprojekten.
  • gemenskapsom är de som genererar och delar mattrender och information.
  • Företagsom bidrar med innovationsstrategiprojekt, samskapande och tillgång till det ”foodtech” entreprenöriella ekosystemet.

För att delta kan du köpa biljetter I följande länk.

Konferenserna kommer att innehålla en panel med mer än 100 experter inom livsmedelsinnovation

Ftalks, som kommer att strukturera sin agenda runt konferenser och runda bord Under mötet kommer det att finnas några av de viktigaste rösterna på den internationella scenen inom livsmedelsinnovation, som kommer att prata om näring, regenerativt jordbruk, klimatförändringarnas effekter på mark och livsmedelssäkerhet eller kampen mot avfall.

För detta ändamål kommer dessa konferenser om den tredubbla effekten i livsmedelskedjan att njuta av en panel med närvaro av mer än hundra experter från hela världen.

ICEX Spanien kommer att samarbeta i skapandet av Future Market för denna upplaga

Ftalks inkluderar firandet av Framtidsmarknaden, en av evenemangets mest representativa utrymmen. I den här utgåvan är det organiserat i samarbete med ICEX Spain Export and Investmentutöka sin kapacitet till välkomna mer än 30 foodtech-startupsbåde nationellt och internationellt.

Under mötet, De kommer att erbjuda provsmakningar av innovativa livsmedel inom olika matområden -till exempel gjord med svamp och vegetabiliska proteiner eller drycker skapade genom jäsning-. Och de kommer att visa inom vilket område de utvecklar innovation: neurovetenskap tillämpas på näring, ätbara och biologiskt nedbrytbara förpackningar, omvärdering av avfall inom industri eller ”upcycling” och teknik inom robotik.

Mellan startuperna som kommer att ge liv åt denna framtida marknad är bland andra BlueTree, Real Kids, Vanetta, Ingredalia, Quevana, Climax Foods eller Novameat.