En företagare som erbjuder andra företagare att öppna portabla gym till låg kostnad

Efter ett halvt liv utvecklat sin yrkesverksamhet i mediegrupper och på Telefónica, Ignacio Iglesias skapade sitt affärsidé, CuboFit, gå ut med sina hundar genom Madrids El Retiro-park.

Denna entreprenör förbereder och installerar i parker, trädgårdar, terrasser… maritima containrar omvandlade till portabla gym, som har all sportutrustning, både inuti och i sin egen struktur. De är förberedda för individuell eller gruppfunktionell träning, De inkluderar i liten skala all utrustning som ett konventionellt gym erbjuder; med fördelen att kräver inte föregående installation –det räcker med en kran för att flytta den – det är det Självförsörjande, tack vare solpanelerna på taket, är den anpassningsbar och kan flyttas beroende på kundens behov.

Tills vidare, Den har drygt hundra installerade i hela Spanienmen planerar att fördubbla sitt antal i år, tack vare en nyhet som han har berättat exklusivt för denna tidning: Det ger andra företagare möjligheten att sköta sin egen verksamhet för 35 000 euro. En investering som kan avskrivas mellan det första och andra verksamhetsåret.

Dessa är fartygscontainrar omvandlade till portabla gym för upp till 20 personer att träna.

Efter att den svåraste delen av pandemin upphörde förblev gymmen stängda, men folk tränade i parkerna och under instruktioner från instruktörer. ”Att betala dem som vet hur mycket och framför allt på vilket sätt… Så jag såg att det var nödvändigt att göra lite ordning, för vilket jag utvecklade konceptet CuboFit, med hjälp av Ebone, ett företag specialiserat på att tillhandahålla sporttjänster till förvaltningar och privata enheter.

CuboFit är ett portabelt utegym, i ordets vidaste bemärkelse. Jo det handlar om maritima containrar i två storlekar (10 och 20 fot), omvandlade genom ingenjörskonst för att kunna öppna även de fyra väggarna. Den kan innehålla material för träningsgrupper på upp till 20 personer. ”Även om det kanske inte verkar så är de ett designvidunder, eftersom de har sin egen energikälla, vilket gör det möjligt för klockan som ställer in träningstiderna att fungera, eller högtalarna för bakgrundsmusiken som ackompanjerar dem.” fortsatte denna entreprenör.

Ignacio Iglesias, promotor för CubaFit.

Således tillåter deras yttre struktur tvärstänger att hänga och utföra övningar, ”och det handlar om anpassningsbara behållare, med företagets image och/eller färger för företaget eller den offentliga institutionen som anlitar den; något som till och med kan göras med utbildningsmaterialet, om kunden så önskar.”

Förra året anställde Madrids kommunfullmäktige sin första CuboFit, som roterade genom olika stadsdelar. ”Och framgången var sådan att protestgrupper skapades på sociala nätverk för att kräva en definitiv plats”, sa Ignacio Iglesias. Nu, Madrids kommunfullmäktige har redan installerat nästan 40 i hela huvudstaden och med tanke på att andra kommuner har följt dess exempel arbetar dess initiativtagare nu i den privata miljön. ”Tennis- eller paddeltennisanläggningar, som vanligtvis inte har ett gym, är mycket intresserade av denna möjlighet; Samma som hotell, som har det beläget i källaren eller i oattraktiva lokaler för gäster, och dock har de vanligtvis trädgårdar eller terrasser där CuboFit skulle vara perfekt.”

CuboFit minskar investeringen för en entreprenör att starta och driva sitt eget gym från 350 000 till 35 000 euro

Men språnget, försäkrar Ignacio Iglesias, måste komma från entreprenörernas hand. ”Sanningen är att En karriär som Sports Sciences har komplicerade yrkesmöjligheter. Antingen ägnar du dig åt undervisning eller att försörja dig på träning är komplicerat. Faktum är att det är känt att 50 % av studenterna ägnar sig åt andra aktiviteter för att försörja sig.” Och enligt denna entreprenör har graden inte ett ämne för att träna idrottare för yrkeslivet.

Å andra sidan, att starta ett gym är dyrt, eftersom det kräver uthyrning av en stor yta och maskineriet är inte direkt billigt. ”Vi pratar om 300 000-350 000 euro. Och om de senare sätter upp ett gym åt dig låg kostnad De har dödat dig bredvid”, kommenterade Antonio Iglesias. Medan du använder CuboFit kan du ändra dess plats tills du hittar den lämpligaste.

Den entreprenörsmodell som detta föreslås börja erbjudanden ett gym sätts igång på mindre än 30 dagar för 35 000 euro. ”Med fördelen att vi upprätthåller leasingavtal med bankenheter, och vi är i kontakt med kommunfullmäktige och autonoma samhällen, så att de förra ger upp utrymmet i utbyte mot en betalning för ockupation av allmän mark, och de senare samarbetar med befrielse från vissa skattetryck.” Ytterligare en fördel för den som satsar på Detta företag är ansvarigt för beloppet av civilrättslig ansvarsförsäkring under det första verksamhetsåret, ”Och vi har en jobbbräda för monitorer, så att företagaren kan fokusera uteslutande på att skaffa kunder.”

De börja utvecklar två nya derivat av verksamheten: gym för skolor och för företag

Också talar med Högre idrottsrådet för att erbjuda en professionell möjlighet till de nästan 5 000 personer som är på stipendium medan de utvecklar sin idrottskarriär i hög konkurrens, men de måste tänka på resten av sitt yrkesliv. Alltså CuboFit Den har redan en framgångssaga, den om Belén Recio, en 14-faldig spansk mästare på 100, 200 och 400 meter från Córdoba. ”En verklig social referens i Córdoba, som provinsrådet har hjälpt till att lansera sitt eget CuboFit-gym, där vi har samarbetat med affärsplanen och uppstarten för att ge den energi.”

Lönsamheten för verksamheten är hög, eftersom kostnaderna är överkomliga. ”Hyran för kommunal mark når knappt 350 euro, i Madrid, den högsta i Spanien, men den sjunker till över 100 euro i de flesta städer.” OCH Den har nästan inga underhållskostnader, förutom städning. ”Medan kunder kan debiteras mellan 5 och 15 euro, med öppettider som når 10 timmar. Så verksamheten kan amorteras mellan det första och andra året, och upprätthålla grupper på 10 personer per timme vid vissa tider på dygnet.

Även om Ignacio Iglesias konstigt nog, när han utvecklar affärsplaner, är mer intresserad än lämpligheten av kandidatens profil i det geografiska område där CuboFit kommer att ligga; eftersom extrem kyla och värme, särskilt den senare, förmedlar tiden som den kommer att kunna vara öppen. ”Sevilla, i augusti, förlorade fler faktureringsdagar än städerna i norr, som vanligtvis är regniga eller kalla,” avslutade denna entreprenör, som också skryter med installationen av två CuboSchool, i två skolor i Malaga och Granada med platsproblem att ha ett större gym. Och tillkännager lanseringen av CuboFit Pro-konceptet, för att nå alla dessa företag som i allt högre grad är oroade över hälsan och det fysiska och psykiska välbefinnandet hos sina lag. ”Med påföljande tillfredsställelse från de anställda, som kommer hem med sporten gjord och har mer tid för familjeförsoning.”