Fem formler för egenföretagare och småföretag för att locka fler kunder

Egenföretagare och småföretag inom alla sektorer får det allt svårare att sticker ut från dina konkurrenter och locka nya kunder. Även om Internet har varit en värdefullt verktyg För att företag ska ge sig till känna är det nödvändigt att ha kreativa strategier och störande som drar till sig konsumenternas uppmärksamhet

Denna situation har fått många företag att tänka ut nya marknadsföringsformler för att sticka ut och positionera dig själv använda innovativa metoder som kan hjälpa öka försäljningen och uppnå större ryktbarhet för varumärket.

Fler och fler företag väljer att använda kreativa formler för att göra skillnad och erbjuda allmänheten exklusiva försäljningskanaler. Vissa av dem, som e-postmarknadsföring, har funnits på marknaden i många år men är fortfarande effektiva, och andra som t.ex. berättande De är nyare.

Fem kreativa formler så att småföretag kan sälja mer

Effektiviteten av försäljning genom e-postmarknadsföring

En av de viktigaste formlerna för de företag som vill attrahera och behålla kunder via Internet är E-post marknadsföring. Enligt experter mass-e-postkampanjer, månatliga nyhetsbrev eller lojalitetsmejl De har blivit en av de mest effektiva metoderna för att fånga försäljningen snabbt och organiskt.

Genom e-posthanteringsplattformar som Mailrelay, ett e-postmarknadsföringsverktyg med gratis teknisk support, du kanoch samordna allt som behövs att öka företagsförsäljningen.

Detta är en strategi som kan vara mycket effektiv för bygga och upprätthålla starka relationer med publiken, anta ett mer personligt tillvägagångssätt fokuserat på att erbjuda kunder relevant och värdefullt innehåll.

Genom e-postmarknadsföring kan de alltså sättas i drift.o förköpskampanjer, privat försäljning, exklusiva rabatter för prenumeranter och belöningsprogram som kommer att bidra till att öka den genomsnittliga köpeskillingen och skapa en positiv bild av varumärket.

Berättande och känslomässig försäljning

Storytelling är ett relativt nytt säljverktyg men allt viktigare i någon marknadsföringskampanj. Detta är en formel som har använts i flera år nu få kontakt med kunderna känslomässigt och skapa en djupare relation med varumärket.

Denna strategi uppstår som en alternativ till klassiska kommunikations- och reklamkampanjersom bara fokuserade på att berätta om de objektiva fördelarna och tekniska egenskaperna hos vissa produkter och tjänster.

Istället för detta berättande Det är positionerat som en försäljningsstrategi där varumärken räknas din egen historia, betonar sin företagskultur och hänvisar mer till känslomässiga fördelar som publiken du kan få om du konsumerar detta märke.

Så, vittnesmål, inspirerande anekdoter och personliga erfarenheter delas som lyfter fram varumärkets värde, vädjar till allmänhetens känslor för att skapa empati, uppnå större varumärkeslojalitet och öka försäljningen.

Evenemang och öppetdagar

Å andra sidan, anordna evenemang och öppna dagar Det kan vara ytterligare ett bra sätt att öka försäljningen, attrahera nya kunder och stärka relationerna med befintliga.

Liksom alla innovativa försäljningsstrategier, söker dessa typer av åtgärder ha en mer direkt och närmare interaktion med allmänhetenöppna dörrarna till verksamheten så att de kan humanisera den och lära känna den från insidan.

Alltså livedemonstrationer, föredrag eller konferenser Besök på produktionsområden kan vara en unik möjlighet att visa upp produkter i en interaktiv och uppslukande miljö, samla livefeedback och driva försäljningen på det fysiska huvudkontoret.

Webbseminarier, e-böcker och gratiskurser

En annan kreativ formel för att öka försäljningen i verksamheten är utveckla gratis webbseminarier och kurser som, förutom att föra produkterna närmare publiken, också kommer att tjäna till sidpositionera dig som expert på området och bygga förtroende bland potentiella kunder.

Vilket format du än väljer kommer du alltid att behöva oroa dig för att erbjuda lärorikt och värdefullt innehåll som möter din publiks utmaningar och behov och som på något sätt kan relateras till ett efterföljande köp.

Så snart allmänhetens uppmärksamhet har fångats, kommer det att vara möjligt att möta förväntningarna erbjuda exklusivt innehåll gratis som genererar en större känsla av tillhörighet och exklusivitet.

När detta har uppnåtts, innehållet kan kopplas till köp av en produkt eller tjänst så att publiken är mycket mer predisponerad och din försäljning kan öka.

Exklusiva lotterier och droppar

Slutligen är den senaste kreativa försäljningsstrategin som nyligen blivit på modet lotterier och exklusiva droppar.

Genom dessa lanseringar framför allt av begränsade utgåvor, har varumärken hittat ett nytt sätt att öka sin försäljning. På så sätt skapas ett visst intresse hos allmänheten genom att erbjuda, inte själva produkten, utan möjligheten att få den.

Således, med tävlingar på sociala nätverk och lotteriköp på hemsidan försäljningen kan ökas genom att vädja till den känslan av brådska och spänning bland följare, vilket också ökar varumärkets synlighet. Dessutom kan exklusiva drop-releaser hjälpa till att generera tidig efterfrågan, vilket kan öka försäljningen från dag ett.