Företag som installerar paketinsamlingsskåp kan tjäna 900 euro per månad

Ett sätt för företag att tjäna extra inkomster är att bli pakethämtningsställen och allt fler Egenföretagare väljer att samarbeta med distributionsföretag att erbjuda leverans- och hämtningstjänster i sina lokaler. Det finns dock två formler för att företag ska bli paketinsamlingsställen: för egenföretagare att leverera det för hand, vilket kräver personlig uppmärksamhet, eller för att ett automatiserat skåp ska användas. Den andra formeln förhindrar att affärsverksamheten avbryts och måste ta hand om varje person som kommer för att hämta sin försändelse.

Enligt den senaste rapporten från National Markets and Competition Commission (CNMC), om det aktuella läget för paketleverans och elektronisk handel, Mer än hälften av befolkningen i Spanien gör köp online. Faktum är att nästan 95 % av dessa onlineköp innebär att man tar emot paket.

I allmänhet, även om beroende på vilket distributionsföretag som valts, kan ett företag som erbjuder paketleverans eller hämtning uppleva en genomsnittlig försäljningstillväxt mellan 12 % och 20 % och genererar vinster på upp till 900 euro per månadenligt uppgifter från paketleveransföretag.

Intäkterna för verksamheten beror på storleken på ett givet paket

Möjligheten att ha en skåpinstallation eller skåpinte bara gynnar köpare och logistikföretag, utan också kan representera extra inkomster för företaggenererar månatliga vinster som De kan nå 900 euro.

Den specifika inkomsten kommer att bero på mängden och storleken på de levererade paketen. Enligt information från Inpost -tidigare Mondial Relay-, betalning per paket kan variera mellan 0,30 och 1,50 euro, varvid förpackningens vikt är den avgörande faktorn för priset. Därför, Ju större vikt och storlek, desto större nytta.. ”Strategiskt placerade butiker, med hög tillströmning av människor, kan hantera mer än 100 paket per dag för leverans”, säger fraktbolaget.

Å andra sidan, den välkända tjänsten av Amazon tillåter egenföretagare att tjäna mellan 0,35 och 0,40 cent per mottagen förpackning, även beroende på dess storlek och vikt.

Fraktbolaget står för kostnaderna för paketinsamlingsskåpen

Möjligheten att installera ett skåp Det populariserades av Amazon. Denna modalitet består av att installera en serie metallskåp vid försäljningsstället, där Egenföretagaren kan glömma att ta hand om de som kommer för att hämta sin försändelse själv.. Det är en automatiserad process där leveransfolket lämnar paketen i de olika skåpen för att senare hämtas ut av kunden genom att visa en streckkod eller ange en spårningskod.

Bild på ett Amazonskåp / Amazon Spanien

Locker-skåpet har ett pris på cirka 15 000 euro men Infrastrukturen är helt betald av Amazonäven om tidigare, lokalerna måste uppfylla de idealiska förhållandena för dimensioner, intressant plats för företaget och en annan serie av krav som ska beaktas av experterna.

Verksamheten behöver minst ett utrymme på två meter för att installera en insamlingsbox eller skåp.

Något som InPost lyfter fram är att skåpen sticker ut för sin variation i storlek, vilket möjliggör en exakt anpassning till det utrymme som finns i lokalen. När det gäller detta företag, de dimensioner som krävs för att installera garderoben sträcker sig mellan 2 och 6 meter och Du kan välja att placera den både inomhus och utomhus.

”Denna funktion ger frilansare friheten att välja den mest bekväma platsen för dina kunderantingen inne på anläggningen för en mer integrerad insamlingsupplevelse eller i lättillgängliga utomhusområden” höjdpunkt från Inpost.

Andra företag, som Amazon, kräver att företag har en kapacitet på 6 x 6 frimeter. ”Detta för att kunder eller användare av skåpen ska ha komfort när de hämtar de paket de har beställt.”

Storleken på förpackningen måste också beaktas, eftersom skåpen har begränsat utrymme. Från Amazon bekräftar de att ”Ideal” förpackning bör mäta max 42 x 35 x 32 cm, med en maxvikt på 4,5 kg.

För att installera det är huvudkravet, förutom utrymme har en eluttag att driva. Även om frakt-, installations- och underhållskostnader bärs av logistikföretaget, Det är egenföretagaren som ska betala för skåpets elförbrukning.

Skåpen erbjuder självförvaltning som gör att egenföretagaren inte behöver oroa sig för underhåll

Utformningen av dessa skåp garanterar maximal säkerhet för de lagrade paketen, eftersom Paketen kan endast nås av användare som har en streckkod eller lösenord.

Både Amazon och Inpost erbjuder kundsupport 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan, så om en användare har problem med att hämta sin beställning kan de hantera det direkt med dessa företags kundtjänst.

När det gäller Amazon, när paketet anländer till det tilldelade skåpet, har kunden en period på 3 arbetsdagar på sig att hämta det. Men om det inte dyker upp, Det innebär ingen extra förvaltning för lokalens ägareför om det händer är det leveranspersonen som ansvarar för att returnera det till lagren.

Rederier letar efter företag där de kan installera paketinsamlingsskåp

Tack vare denna modalitet kan köpare som gjort transaktionen via internet hämta ut sitt paket under kontorstid på den anläggning som ligger närmast deras hem, och att Det gör det möjligt för paketleveransföretag att minska de problem och kostnader som uppstår vid leverans av ett paket. och att mottagaren inte är hemma för att hämta den.

CTT Express, ett framstående företag inom paketsektorn, förklarar det för denna tidning De värderar högt läget för verksamheten när de implementerar det som en insamlingsplats. ”Dessa bekvämlighetspunkter hjälper mycket, i områden där det är mer befolkningstäthet, att samla leveranser och göra dem mer effektiva och hållbara, på ett enda stopp. Det handlar om att inte behöva åka så många kilometer inne i städerna eftersom föroreningen. Dessutom behöver mottagaren inte vänta på att paketet kommer, utan snarare hämtar det nära sitt hem när de vill.”

En av fördelarna som rederiet påpekar med avseende på egenföretagare är att Etablissemanget skulle börja få fler besök och trafik till den egna verksamheten, så det skulle vinna popularitet. ”Den person som åker dit för att hämta ett paket kan också vara en potentiell kund till dig och när de hämtar ditt paket, du kan göra ett köp”.

De steg som egenföretagaren måste följa för att installera ett paketinsamlingsskåp

I Spanien finns det flera paketleveranstjänster, och kraven för att ansluta sig till deras nätverk av insamlingsställen genom skåp är i allmänhet desamma:

  • Har lokallicens kommersiell.
  • Erbjud a direktförsäljningstjänst till allmänheten.
  • Räkna med minimimått som krävs av företaget
  • Fyll i nödvändig blankett med information om lokalerna.

När ansökan har lämnats in kommer paketutlämningsföretaget att bedöma förutsättningarna och ta ställning till om lokalen uppfyller de nödvändiga kraven för att installera ett av sina skåp.