Gratiskurser för frilansare och småföretagare: marknadsföring, administration eller entreprenörskap

De Träning Det blir allt viktigare för egenföretagare, inför en föränderlig verklighet som det är väsentligt att anpassa sig till. Håll dig uppdaterad om digitalisering, språk eller företagsledning Det är viktigt så att egenföretagare och småföretagare kan anpassa sig, konkurrera och blomstra och främja utvecklingen av deras företag.

I Spanien finns det många träningsalternativ fri som hjälper dessa entreprenörer att förbättra sina färdigheter och kunskaper inom olika områden. Det finns flera offentliga – och även privata – enheter och organisationer som erbjuder gratis utbildningsalternativ för egenföretagare, från statliga institutioner till digitala plattformar, utbudet är varierat och tillgängligt.

Några av de viktigaste tillgängliga alternativen sträcker sig från de initiativ som föreslås av offentliga institutioner som SEPE eller Fundae, passerar genom representativa organisationer för egenföretagare som National Federation of Self-Employed Workers Associations (ATA), och privata digitala plattformar som Coursera, EdX och jätten Google. Dessutom finns det gratis utbildningsmöjligheter från alla kommunfullmäktige och handelskamrar i varje stad.

Huvudplattformar som erbjuder gratiskurser för frilansare

 • Bildandet av SEPE och de autonoma kommunerna

Statens Arbetsförmedling (SEPE), i samarbete med de autonoma regionernas arbetsförmedlingar, erbjuder en brett utbud av gratiskurser Riktar sig till egenföretagare och småföretagare. Är utbildningen sträcker sig från digitala färdigheter och företagsledning språk och färdigheter specifika för varje sektor. Huvudmålet är att förbättra konkurrenskraften för egenföretagare och ge entreprenörer verktyg.

SEPE-utbildningserbjudandet uppdateras med jämna mellanrum och anpassar sig till behoven på en ständigt föränderlig arbetsmarknad. De som är intresserade kan komma åt dessa kurser via SEPE-kursens sökmotor på denna länk eller från arbetsförmedlingar i sina respektive samhällen autonom. Det är tillrådligt att ofta granska dessa plattformar för att vara medveten om nya utbildningsmöjligheter.

 • ATA Digitaliseringskurser

National Federation of Self-Employed Workers Associations (ATA) organiserar då och då gratis kurser och workshops för sina medlemmar. Dessa kurser fokuserar vanligtvis på praktiska områden som t.ex skatte- och redovisningshantering, digital marknadsföring och användning av ny teknik.

ATA har ett brett utbud av gratis och subventionerade kurser. Informationen finns på denna länk.

De har också en kurssökmotor som kan nås på denna länk för att filtrera de olika typerna av utbildningar som finns tillgängliga och deras registreringstid.

Som förklarat av ATA-utbildningsområdet, ”har utbildningsplanerna för egenföretagare samt företagstjänster avslutats denna månad och nu undervisar de om turism”Men då och då utökas och uppdateras utbildningsutbudet.

Vidare, inför början av 2025, planeras nya utlysningar för kurser ansikte mot ansikte och under detta år kommer nya distansutbildningar att lanseras. För att vara medveten, ”egenföretagare Du kan konsultera via ATA-sökmotorn”rekommenderade de från förbundet.

 • FUNDAE, Digitalízate Initiative och dess omkvalificeringskurser

Den statliga stiftelsen för sysselsättningsutbildning (FUNDAE), finansierad av SEPE, har lanserat plattformen ”Digitalizate”, som erbjuder kurser inom områden som t.ex. e-handel, cybersäkerhet, dataanalys och digital marknadsföring. Dessa kurser ges av ledande teknikföretag som Google, Microsoft och Amazon Web Services. Det finns utbildning i både ansikte mot ansikte och distansundervisning. JagAnmälan är gratis och öppen för alla egenföretagare och småföretagare som är intresserade av att förbättra sina digitala färdigheter.

Dessutom har FUNDAE lanserat sitt Autonomous 5.0-program, en smidig och effektiv inlärningslösning. Den är inriktad på att främja omkvalificering och uppdatering av egenföretagare, för vilka det är viktigt att skaffa sig teknisk kompetens som gör att de kan förbli konkurrenskraftiga i en allt mer digitaliserad värld. Kurserna är fyra timmar långa och tas online.

 • Google och dess digitaliserings- och försäljningskurser online

Google, i samarbete med ministeriet för arbete och socialekonomi, FUNDAE, Ministry of Education and Vocational Training och School of Industrial Organization erbjuder alternativ genom sitt Grow With Google-program. ett verktyg så att egenföretagare kan växa professionellt eller boosta sina företag.

När du kommer till din sida behöver du bara klicka på ”Förbättra min verksamhet” och välj bland de 66 alternativen som Google gör tillgängliga för frilansare, många av dem gratis. Andra, som yrkescertifikat, har en kostnad. För att se de som är gratis behöver du bara filtrera efterr ”Certifikat utan kostnad” i avsnittet ”Certifikat”. Det finns gratis kurser som:

 • Google Ads-kurser -för marknadsföring av online-verksamhet
 • Google Analytics-kurser -analysera data intelligent och stärk verksamheten-
 • Grundläggande om digital marknadsföring
 • e-handel

En av de mest populära kurserna är ”Grunderna i digital marknadsföring”som ger en solid grund i marknadsföringsstrategier online, från SEO till reklam i sociala medier.

 • Internationella plattformar: Coursera och EdX

Coursera och EdX är onlineutbildningsplattformar som erbjuder kurser från ledande universitet och företag över hela världenl. Även om många är betalda har båda plattformarna ett stort utbud av gratiskurser som kan vara användbara för frilansare och småföretag i Spanien.

På Coursera går det att hitta Gratiskurser i spanska i ämnen som entreprenörskap, marknadsföring, företagsledning och ekonomi. Till exempel erbjuder universitetet i Navarra kursen ”Entrepreneurship: From the Idea to the Company”, och Universidad Austral har en kurs om ”Digital Marketing”. Dessutom länkar många av de kurser som Google erbjuder för frilansare direkt till Coursera och lärs ut från den här sidan. Dessa utbildningar ger inte bara teoretisk kunskap, utan erbjuder också praktiska verktyg som entreprenörer kan tillämpa direkt på sina företag.

Å andra sidan, EdX erbjuder gratiskurser inom liknande områden. IE Business School erbjuder till exempel en kurs om ”Introduktion till företagsekonomi”, och Rey Juan Carlos University har en kurs om ”Marknadsföringsprinciper”. Flexibiliteten i dessa kurser gör att frilansare kan lära sig i sin egen takt och anpassa utbildningen till deras scheman och behov.

 • Miriadax och dess onlinekurser inom finans eller teknik

Miriadax är en plattform för massiva onlinekurser (MOOC) i spanska, som erbjuder gratis utbildning i samarbete med ibero-amerikanska universitet. Kurserna täcker ett brett spektrum av ämnen som är relevanta för frilansare och småföretag, som t.ex företagsledning, digital marknadsföring, ekonomi och tekniska färdigheter.

Dessutom tillåter plattformen användare att skaffa deltagandebevis som kan ge mervärde till ditt CV och trovärdighet till din professionella profil.

La Caixa erbjuder genom sin MicroBank-enhet gratis träningsprogram som kan nås av egenföretagare och småföretag. Detta initiativ syftar till att främja ekonomisk integration och stöd till entreprenörskap. MicroBank erbjuder workshops och kurser i samarbete med olika organisationer och utbildningsenheter.

Tillgängliga kurser inkluderarn ämnen som ekonomistyrning, digital marknadsföring, affärsstrategi och användning av digitala verktyg för att förbättra produktiviteten. Dessa kurser är utformade för att ge frilansare de färdigheter som krävs för att driva sina företag mer effektivt och ändamålsenligt. La Caixa erbjuder också ytterligare resurser och personlig rådgivning genom sina kontor och onlineplattformar.

 • Lokal utbildning: Kommunfullmäktige och handelskammare

Många lokala förvaltningar, såsom stadsfullmäktige och handelskamrarerbjuder de också gratis kurser och workshops för egenföretagare och småföretagare. Madrid Emprende och Barcelona Activa är till exempel två kommunala initiativ som ger utbildning inom områden som entreprenörskap, digital marknadsföring och företagsledning.

Handelskammaren i Spanien spelar också en viktig roll i utbildningen av egenföretagare. De erbjuder kurser om utrikeshandel, digital marknadsföring, och affärskunskaper, ofta i samarbete med offentliga och privata enheter. Dessa utbildningar förbättrar inte bara de tekniska och affärsmässiga färdigheterna för egenföretagare, utan uppmuntrar också nätverkande och samarbete mellan lokala entreprenörer.