Huesca lanserar två stödlinjer på 6 000 euro för konsolidering av små och medelstora företag eller skapandet av nya företag

Huescas kommunfullmäktige har inletts två nya stödlinjer att subventionera både start- och konsolideringskostnader av verksamheten för egenföretagare och små och medelstora företag i provinsen. Båda subventionerna representerar 6 000 euro i stöd och kommer att tjäna till att täcka tillhörande utgifter vid start eller öppning av arbetscentret.

Den officiella tidningen i provinsen Huesca publicerade i måndags utdraget av dekret 443/2024, som godkänner uppmaningen om stöd för år 2024 som syftar till att skapa, förbättra och konsolidera företag. Dessa subventioner, som De kan begäras från i dag till nästa 31 augusti De är uppdelade i två olika program: en för förbättring och konsolidering av företag; och den andra för skapandet av nya företag.

I båda fallen är subventionerna i allmänhet 6 000 euro och är avsedda för fysiska eller juridiska personer som bor och utvecklar en ekonomisk eller affärsmässig verksamhet i Huesca kommun och som uppfyller vissa krav som att ha ett arbetscenter med anställda under deras vård.

Stöd på 6 000 euro för att skapa eller konsolidera företag i Huesca

Å ena sidankommer det nya biståndsprogrammet att subventionera upp till 6 000 euro för utgifterutförs av egenföretagare eller små och medelstora företag som startade sin verksamhet och öppnade ett arbetscenter i Huesca före den 1 oktober 2023.

För att få tillgång till denna första stödlinje för företagskonsolidering måste stödmottagaren ha en arbetsstyrka som består av minst två jobb.

Å andra sidan, för att få tillgång till stödlinjen för att skapa nya företag måste stödmottagaren ha startat sin verksamhet och öppnat sitt arbetscenter. mellan 1 september 2023 och 31 augusti 2024.

För att få tillgång till detta stöd måste stödmottagaren ha enen arbetsstyrka som består av minst ett nyskapat arbete i arbetscentret i Huesca.

Hur ansöker man om nytt stöd för att skapa och konsolidera företag?

Enligt utdraget som publicerats i Bulletinen kommer tidsfristen för att lämna in ansökningar att förlängasfrån nästa dag från datumet för publiceringen av utdraget av uppmaningen i BOP till den 31 augusti 2024.

För att formalisera begäran, blanketten ska presenteras liksom resten av modellerna standardiserade blanketter som ska fyllas i av de sökande, som görs tillgängliga på det elektroniska huvudkontoret i Huesca kommunfullmäktige.