Hur digitala adoptionsplattformar kan hjälpa anställda att komma in

Krishna Dunthoori om hur digitala adoptionsplattformar kan hjälpa anställda att ta tag i tekniken i sina nya roller genom att tillhandahålla support på begäran och praktisk utbildning.

År 2025 uppskattas det att majoriteten av organisationer kommer att använda digitala adoptionsplattformar (DAP:er) inom sina tekniska stackar för att hantera otillräckliga applikationsanvändarupplevelser och adoption inom områdena mänskliga resurser, försäljningsautomatisering, ERP och kundsupport. Dessutom, eftersom organisationer fortsätter att leta efter sätt att optimera sin arbetskraftsproduktivitet, kan DAPs i arbetsflöden vara skillnaden mellan organisatorisk framgång och misslyckande.

Implementering, ändring eller uppdatering av programvara som en del av ett initiativ för digital transformation kan kosta ett högt pris, såsom betalningar för licenser, utbildning och integration med befintlig programvara. Dessutom kan användare kämpa med att navigera i en digital transformation och misslyckas med att använda programvaran till sin fulla kapacitet. Det är här en DAP kan komma in för att rädda dagen.

En DAP sitter på toppen av alla webbaserade applikationer och säkerställer framgångsrik tillämpning av programvara genom att skapa en positiv, förenklad användarupplevelse genom interaktiva, i-app och kors-applikationer steg-för-steg tutorials och vägledning. Genom att göra det kan DAP:er tillföra värde till vilken organisation som helst, inklusive:

Hjälp med onboarding och utbildning

Företagsledare över organisationer vet att personalintroduktion och programvaruutbildning kan vara tidskrävande och dyrt. Enligt en nyligen genomförd Forbes-studie kan det kosta upp till 1 400 USD att ta med en ny anställd och sex månader att gå i balans för en ny anställd. Det är här DAP:er kommer in, vilket gör att användare kan navigera och använda digitala verktyg snabbt och effektivt.

Även om det kan vara frustrerande att glömma saker man lärt sig under den inledande utbildningen, är det en vanlig händelse, och att investera tid och pengar i att skapa kurser kan kännas meningslöst när det är osannolikt att anställda kommer att behålla informationen. Även om vi alla vet att den mänskliga hjärnan inte kan komma ihåg varje bit av information den har konsumerat, kan DAP:er gå in och fylla i luckorna genom att tillhandahålla on-demand utbildning för att öka användarminnet med självbetjäningssupport dygnet runt.

DAP:er ger också nya medarbetare möjlighet att bli produktiva medlemmar i sina team snabbare och sömlöst, särskilt om de arbetar på distans. Fjärranställda har ofta särskilt svårt att komma ombord jämfört med sina hybrid- och personliga motsvarigheter, och DAP:er kan hjälpa till att lindra dessa problem.

Att klara av förändring

I regelbundna tider ökar DAP:er en organisations produktivitet, skapar positiva affärsresultat och uppnår ROI (avkastning på investering). Genom att bädda in direkt, kontextkänslig vägledning i applikationer, förbättrar DAP:er på ett avgörande sätt verksamhetens produktivitet genom att möjliggöra en sömlös övergång under perioder av förändring.

Tack vare direkt, steg-för-steg-vägledning i appen, minimerar anställda sitt beroende av kollegor eller chefer och förbättrar självförsörjningen. Oavsett om det är distans, hybrid eller på plats dagligen, får anställda tillgång till personlig utbildning och support anpassad efter deras specifika roller, färdigheter och behov. Dessutom hjälper DAP nya medarbetare att hålla sig till företagets policyer genom att kommunicera viktiga procedurer, policyer och deadlines. Plattformarna prioriterar användarnas behov och utrustar dem med viktiga verktyg för effektiva jobbprestationer. Utan hjälp av DAP:er kan nyanställda kämpa för att nå sina mål.

DAP:er påskyndar användaradoption och programanvändningsmål, vilket direkt påverkar resultatet. Genom att automatisera eller effektivisera redundanta processer, oavsett om det är inom en enda programvaruapplikation eller över flera plattformar, leder DAP:er till betydande minskningar av tid och arbetskostnader. Denna arbetsflödesoptimering leder till snabbare måluppfyllelse och användning av mjukvarufunktioner.

Dessutom spelar DAP en viktig roll för att upprätthålla och till och med höja produktivitetsnivåer mitt i förändringar. Genom att tillhandahålla intuitiv vägledning i ögonblicket underlättar de inlärningskurvan som är förknippad med nya system eller procedurer. Den strategiska användningen av DAP:er minskar riskerna för låg produktivitet och förbättrar den hastighet med vilken företag kan dra full nytta av sina omvandlingsinitiativ, vilket i sin tur ökar lönsamheten och konkurrensfördelar.

Vägledningen i appen minskar inlärningskurvan och minimerar störningar i dagliga uppgifter, vilket säkerställer att produktivitetsnivåer bibehålls eller till och med förbättras när förändringar implementeras. Plattformen hjälper också användare att navigera i förändringar med tillförsikt, vilket minskar ”churn and burn” i samband med att lära sig nya system eller processer.

Praktiskt lärande

Det är tydligt att de flesta företag går mot digital transformation, och medan ledarskap ser värdet kan många anställda känna en känsla av motstånd eftersom med förändring kommer behovet av utbildning. För att göra saken mer komplicerad, medan organisationer är ivriga att investera i digitala produkter, investerar de inte alltid i utbildningen som faktiskt motiverar anställda att använda dessa produkter.

DAP:er fungerar som ett navigeringssystem i en bil som enkelt guidar anställda genom deras mjukvaruanvändning när de aktivt använder den. Istället för att be användarna att genomgå utbildning utan praktisk erfarenhet, tillåter DAP:er anställda att lära sig medan de faktiskt arbetar och använder programvaran på det sätt de skulle göra i sitt dagliga arbetsliv. Detta säkerställer i sin tur att anställda behåller informationen bättre, vilket ökar deras produktivitet.

DAP:er övervinner också betydande organisatoriskt motstånd genom att mildra slaget av anställdas utmaningar och bekymmer. Om medarbetarna vet att dessa organisationsförändringar kommer med verktyg som hjälper dem att anpassa sig, anpassa sig och förbli produktiva och smidiga, är det mindre troligt att de motsätter sig förändringen.

Förändringsmotstånd är en vanlig utmaning som många organisationsledare möter med sina anställda, och DAP:er lindrar mycket av den påfrestningen.

Många organisationer tycker att DAP:er är ett viktigt värdetillägg till deras programvaruimplementering och utbildningsmekanismer av en mängd anledningar: att hjälpa till med introduktion, underhålla och öka produktiviteten och övervinna motstånd. DAP:er kan hjälpa organisationer att uppnå alla dessa mål. I denna tid av digital transformation har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att investera i DAP:er för att stimulera organisationens framgång.

Av Krishna Dunthoori

Krishna Dunthoori är VD för Apty, en mjukvarutillverkare för digital adoptionsplattform med huvudkontor i USA.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.