Kanarieöarna kommer att minska socialförsäkringsavgifterna på löner över avtalet

Kanarieöarnas regering har meddelat lanseringen av nya bonusar på sociala avgifter -betalas av egenföretagare och företag- för löner som ligger över avtalet för deras bransch.

Som de förklarade, ”åtgärden, som är utformad för att uppmuntra löneökningar, är att kanariska familjer ska ha mer disponibel inkomst” svarar på ett förslag som ingår i de som National Federation of Associations of Self-Employed Workers (ATA) på Kanarieöarna Öar skickas till regeringen regionalt som ett av de viktigaste initiativen som skulle lätta på bördan för egenföretagare.

”Vi firar denna åtgärd som finns i vår dekalogen av åtgärder som ska genomföras omgående på öarna. Denna åtgärd är en stöd som kommer att lindra skattetrycket för kanariska egenföretagare samtidigt som familjernas köpkraft förbättras. Vi vill betala bättre löner, men många gånger är det inte möjligt på grund av den höga skattebördan”, säger Pedro Andueza, president för ATA Canarias.

”Med detta initiativ,” fortsatte han, ”Konkurrenskraften för egenföretagare förbättras och Kanarieöarnas ekonomi stärks. Vi värdesätter positivt detta krav som fanns i vår dekalogen att vi äntligen ser hur det blir verklighet.”

Åtgärden ”ökar inkomsten” för anställda som är anställda av egenföretagare

Att sänka lönekostnaderna så att det är den anställde som får hela höjningen ligger ”inom vårt mål att konsolidering och tillväxt av egenföretagare det som sticker ut mest”, tillade Andueza, tillsammans med vikten av ”åtagandet från generaldirektoratet för egenföretagare på Kanarieöarna att arbeta med dessa och andra åtgärder som förbättrar konkurrenskraften för egenföretagare och företag på Kanarieöarna.”

Antalet egenföretagare ökade med 529 personer i maj, vilket innebär att det totala antalet egenföretagare på Kanarieöarna är 141 506 personer. Av de mer än 140 000 egenföretagare på Kanarieöarna har 50 % inga arbetare och nära 90 % har mindre än tre arbetare. ”Vi hoppas att denna åtgärd, som ökar inkomsterna och förbättrar livskvaliteten på Kanarieöarna, stimulerar konsumtion av familjer”, tillade presidenten för ATA Canarias.

ATA Canarias ansåg att bonusar som den som presenterades bidrar till att minska ekonomisk ojämlikhet främja större social sammanhållning, förbättra produktiviteten och arbetsmotivationen.

För att egenföretagarnas verksamhet ska utvecklas är ”deras konsolidering och tillväxt av avgörande betydelse. Vi uppmanar generaldirektoratet att genomföra detta och andra åtgärder, nyckeln till uppnå ett optimalt ekosystem för skapande, konsolidering och tillväxt. Vi hoppas att Kanarieöarnas allmänna råd för egenföretagare snart kommer att artikuleras, ett åtagande från Kanarieöarnas regering till de egenföretagare på Kanarieöarna”, avslutade Pedro Andueza.