Trenderna kommer att störa Irlands cybersäkerhetslandskap

PwC:s Neil Redmond och Raksha Prabhu diskuterar den ständigt växande irländska cybersäkerhetsindustrin och trenderna som formar och omformar sektorn.

Irlands cybersäkerhetslandskap har upplevt en sund utveckling, i linje med de betydande tekniska framstegen som förändrar IT och faktiskt världen.

Förra året släppte CyberSecurity Ventures en rapport som indikerar att det år 2025 kommer att finnas 3,5 miljoner lediga tjänster inom cybersäkerhetssektorn över hela världen och eftersom efterfrågan på högutbildade yrkesverksamma fortsätter att påverka branschen dominerar trender som uppkvalificering och diversifiering på flera nivåer. konversationen.

Till sin natur är cybersäkerhetsinnovation jämförbar med en ras som aldrig riktigt tar slut. Målet är att förbli konkurrenskraftig, överträffa dina utmanare, men tappa aldrig fokus.

När ny teknik och potentiella sårbarheter dyker upp kan företagets fokus och krav snabbt förändras, så det är avgörande att yrkesverksamma inom cybersäkerhetsområdet håller ett öga på hur branschen växer och trenderna som omformar branschen.

För PwC Direktör och 20-årig veteran från branschen, Neil Redmond, är banan för Irlands tillväxt inom cybersäkerhetsområdet en möjlighet för institutioner att diversifiera och växa sina team.

Kompetens mångfald

Cybersäkerhet är ett brett expertområde som kräver att anställda besitter en tvättlista med färdigheter, såsom en djup kunskap om operativsystem, kodningsförmåga, nätverkssäkerhetskontroll och naturligtvis AI, bland annat.

PwC har för närvarande mer än 62 cybersäkerhetsexperter som verkar inom fyra distinkta och avgörande pelare – förvaltningsriskefterlevnad, hot- och sårbarhetshantering, hantering av identitetsåtkomst och datasekretess.

Branschen skördar frukterna av tekniska framsteg, med de färdigheter som krävs för att hålla sig på toppen av säkerhetsrisker och till och med bara ligga i framkant i professionell mening, vilket ökar kraftigt.

För PwC:s cybersäkerhets- och integritetschef Raksha Prabhu är detta tema om ständig uppgradering och omkompetens en avgörande aspekt av att hålla ut mot nya hot och avslöja cybersårbarheter.

Hon noterade att företag som PwC borde överbrygga alla potentiella kompetensklyftor genom att uppmuntra teammedlemmar att utnyttja utbildningsmöjligheter, till exempel genom att delta i konferenser, bli certifierade, delta i onlinekurser och använda utbildning på plats. Detta, sa hon, är en viktig aspekt av hur företag kan skapa ”ledare inom cybersäkerhetsvärlden”.

Att hålla sig uppdaterad i frågor om cybersäkerhet kräver ”verkligt engagemang för kontinuerligt lärande” och för Prabhu är det inte bara en möjlighet att ta sig an utmaningar och bygga din cybersäkerhetskarriär, utan också en påminnelse om att ”vara fokuserad och förbli nyfiken”.

Detta upprepades av Redmond, som stödde mångfald i hela företaget inom områden som kompetens, utbildning och ursprungsland, med hänvisning till teammedlemmar från Sydafrika, Indien, Colombia, Storbritannien, Irland och ett större Europa.

”Vi är ett ganska mångsidigt team med olika kompetenser, allt från personer med en civilingenjörsexamen hela vägen till personer som har magisterexamen i cybersäkerhet och även en stor spridning av skillnader i termer av erfarenhet.”

När rekryteringen inom cyber fortsätter att återhämta sig från rekryteringsstoppen som var ett resultat av den globala pandemin och med de beräknade 3,5 miljoner cybervakanserna i åtanke, försöker företag attrahera, motivera och behålla toppprofessionella inom cybersäkerhetssektorn.

När det gäller den typ av personal som företag vill rekrytera, förklarade Redmond, är företag som PwC alltid på jakt efter människor ”som kan arbeta bra med andra och förstå komplexiteten i cybersäkerhet”.

Majoriteten av teknikföretagen kommer att anta att personen de intervjuar eller faktiskt personen de har anställt har den tekniska kompetensen för att trivas. jagUtöver dessa talanger sa Redmond att cybersäkerhetssektorn alltid är i behov av människor som kan hantera komplicerade system och lösa problem på ett välarbetat och kundfokuserat sätt, såväl som någon som ser på framtiden, både som individ och som representant för det företaget.

Det här är egenskaperna som kommer att ge potentiella kandidater möjlighet att sticka ut i jämförelse med dem som inte har en inneboende nyfikenhet eller önskan att anpassa sig eller växa med massindustrins förändringar som förändrar cybersäkerhetsvärlden.

Med alla framsteg och utmaningar är området för cybersäkerhet mångsidigt och mycket nyanserat för tillfället. Redmond uppmanar de som besitter naturliga färdigheter, en vilja att lära sig och de som vill utveckla sina karriärer, att överväga att gå med i företag med dynamiska, snabba cybersäkerhetsteam.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.