Monaghans NRG-panel ska skapa 125 nya jobb i Irland

NRG Panel har för närvarande 74 anställda och den betjänar ön Irland med sin luft-till-vatten värmepump och solcellsinstallationstjänster.

NRG Panel, en irländsk koncern för förnybar energi som har sitt huvudkontor i Castleblayney i Co Monaghan, hoppas kunna skapa 125 nya jobb under de kommande tre till fem åren. Rollerna kommer att vara baserade över hela ön Irland och de kommer att vara mestadels högkvalificerade.

NRG Panel grundades 2015 och har skapat sitt namn som en installatör av solceller och luft-till-vatten värmepumpar, som betjänar hem, skolor och andra typer av kunder.

Företagets jobbannonsering idag (12 februari) sammanföll med den officiella öppningen av dess nya huvudkontor i Monaghan. Invigningen deltog av minister för socialt skydd och landsbygds- och samhällsutveckling Heather Humphreys, TD, som välkomnade jobbskapandet.

”NRG Panel är en fantastisk irländsk framgång och denna senaste investering är ett verkligt förtroendevotum för både Co Monaghan och nordost.”

Humphreys kommenterade att skapandet av nya jobb på företaget är viktigt i samband med att Irland försöker nå sina klimatmål.

NRG Panel VD, Conor Foley anspelade också på Irlands roll i att mildra klimatkrisen. ”NRG Panel inleder nästa fas av vår ambitiösa agenda och spelar vår roll i Irlands resa för att minska koldioxidutsläppen.

”Förutom våra nya kontor gör vi betydande investeringar i människor och teknik som vi tror kommer att göra det möjligt för oss att attrahera de bästa människorna att ansluta sig till vårt team. Genom att attrahera de mest begåvade människorna i branschen kommer vi att kunna fortsätta leverera fantastiska kundupplevelser samtidigt som vi driver vår expansion.” Företaget har idag 74 anställda.

Foley tillade att under de kommande tre åren siktar teamet på att fördubbla sin verksamhet. Han sa att NRG Panel nyligen har uppnått ett lager av SEAI-ackreditering som förklarade det som en ”one-stop shop” för att hantera flera aspekter av eftermonteringsprocessen för kunder, inklusive SEAI-anslagsansökningar.

För att hjälpa till att övervinna bristen på kompetens inom förnybar energi kommer NRG Panel att investera i utbildnings- och utvecklingsprogram som stöds av den lokala Cavan Monaghan Education and Training Board.

Företagets förmåga att växa sitt team och investera i utbildning kommer tack vare en investering av Melior Equity Partners, en fond som stöds av en pool av lokala och internationella blue-chip-investerare inklusive The Carlyle Group, European Investment Fund, Ireland Strategic Investment Fund, Bank of Ireland och AIB.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.