Once Foundation lanserar en startaccelerator som hjälper personer med funktionsnedsättning

ONCE Foundation har lanserat ett nytt program för att stödja tillväxten av alla dessa startups och teknikföretag som arbetar inom området funktionshinder eller äldre personer. Denna accelerator kommer att tjäna till att främja alla de aktiviteter som har en viss historia på marknaden och hjälpa dem att möta sina huvudsakliga tillväxtutmaningar.

För att göra detta möjligt har enheten presenterat en förnyad version av dess accelerationsprogramsom från och med nu kommer att kallas tillväxt, och som syftar till att stödja utvecklingen av affärsstrukturen inom området funktionshinder och äldre.

Initiativet kommer att genomföras i samarbete med PwC. Jesús Hernández, chef för tillgänglighet och innovation på Fundación ONCE, förklarade att enheten har elva år för att främja påskyndandet av projekt och startups relaterade till funktionshinder, ”vad tidigare utgåvor har lärt oss är att dessa projekt, förutom att samarbeta för att förbättra livskvaliteten för personer med funktionsnedsättning, tillåter oss att skapa affärsmodeller och lösningar som ger innovation, talang och förbättringar för hela samhället”

På detta sätt, enligt Hernández tillade, ”med lanseringen av detta tillväxtprogram vill vi fortsätta att vara en nyckelaktör, en motor för tillväxt i det entreprenöriella ekosystemet av funktionshinder och äldre människor.”

Accelerationsprogram för startups som hjälper personer med funktionsnedsättning eller äldre

Ur detta perspektiv, ONCE Foundation Business Growth Program Leta efter företag inom området funktionshinder eller seniorer som har en viss historia på marknaden och befinner sig i en tillväxtfas för att hjälpa dem i detta skede.

Programmet kommer att ha en team av tillväxtexperter för att ge råd till företag genom utveckling av specifika projekt skräddarsydda efter dina behov. Den kommer därför att fokusera på sökning lösningar på barriärer som hindrar dem från att växa snabbare.

Mellan 8 och 12 veckors affärsrådgivning

Företag kommer således att ha en konkret och personlig service som löser ett behov relaterade till verksamheten, företagets struktur eller dess kapital. Tillväxtprogrammet kommer att ha en beräknad varaktighet på mellan 8 och 12 veckor, även om det kan utökas ytterligare en tid om det anses nödvändigt.

Tidsfristen för att begära deltagande i detta affärstillväxtinitiativ löper ut nästa 8 mars och de som är intresserade av att skicka in ansökningar kan göra det nu via följande länk: https://www.fundaciononce.es/es/programa-de-crecimiento-de-fundacion-once

ONCE Foundation Business Acceleration Program, som är fröet till tillväxt, har stött främjandet av mer än femton innovativa projekt kan påverka förbättringen av livskvaliteten för personer med funktionshinder i dess fyra upplagor.

Dessa inkluderar till exempel Showee – ett företag som designar och tillverkar miljösmarta och tillgängliga duschpelare som förvandlar duschupplevelsen för personer med nedsatt rörlighet – eller Depencare – ett serviceföretag som strävar efter att garantera kvalitetsvård och tillgång till vårdgivare i mest avfolkade områden av spanskt territorium -.