Varför har Malaga erkänts som den föredragna staden för egenföretagare digitala nomader?

Malagasom har en av utmaningarna i sin strategiska plan för 2030 för att attrahera digitala nomader, har blivit den första staden i Spanien att klara revisionen av den spanska föreningen för standardisering och certifiering (AENOR) och har uppnått certifiering som ”Digital Nomad Destination”.

Certifieringen kommer efter en ”uttömmande revisionsprocess” på ett år, enligt AENOR, där de har lyfte fram kvaliteten och mångfalden av tjänster erbjuds digitala nomader av den andalusiska staden. ”Certifieringen är giltig i tre årunder vilken uppföljande revisioner kommer att genomföras för att verifiera att åtagandena fortfarande är giltiga” rapporteras från föreningen.

Nyheten gynnar alla frilansare som arbetar som digitala nomader, oavsett nationalitet. En digital nomad är en egenföretagare som använder ny teknik för att utföra sin verksamhet och antar en nomadisk livsstil, som innebär att bo i olika länder. I allmänhet, De är egenföretagare som tack vare digitaliseringen kan arbeta var som helstvälja olika platser för att bosätta sig tillfälligt.

Egenföretagare lyfter fram livskvalitet, beskattning och enkla administrativa förfaranden

Den spanska föreningen har framhållit att den andalusiska staden erbjuder en kreativ och miljövänlig miljö, tack vare samarbetet mellan staten och privata företag. Detta ger möjligheter för både lokalbefolkningenmed fokus på att utveckla lokala talanger, som att proffs som kommer från andra stan.

De nycklar eller egenskaper som Málaga har uppfyllt för att bli vald som en destination av intresse för digitala nomader av experter har varit följande:

Förutsättningar och faciliteter för arbete

En idealisk stad för att locka digitala nomader måste ha en anpassad beskattning till arbetarnas behov, såväl som med nödvändig information för att vägleda dig beroende på din situation. Dessutom underlätta visumprocessenmed råd tillgängliga för dem som behöver det, är en annan punkt att uppfylla.

De ideala städerna för nomadiska egenföretagare har en olika arbetsplatser som lämpar sig för olika typer av aktiviteterSom coworking eller den samlivandevilket ger flexibla alternativ för att arbeta bekvämt och effektivt.

Dessutom är Spanien en idealisk plats att etablera professionella kontakter.eftersom det är platsen för många internationella evenemang och konferenser inom en mängd olika områden, konstaterade advokatbyrån specialiserad på immigration, Martínez & Caballero.

Höghastighets telekommunikation och digitala stödkanaler

Detta inkluderar tillförlitlig tillgång till höghastighetsmobil och fast telekommunikation, samt en bred tillgänglighet av information på webben. Dessutom bekräftar AENOR-experter hur viktigt det är att ha aktiva sociala nätverk och stöd-, hjälp- och assistanskanaler för att säkerställa att frilansare kan hålla kontakten och lösa eventuella teknikrelaterade problem snabbt och effektivt.

Klimat och livskvalitet

För den konsulterade advokatbyrån, Vädret är en mycket viktig faktor för egenföretagare när du väljer din nästa destination. ”Som digital nomad har du friheten att välja din arbetsmiljö, så att du kan byta miljö enligt dina preferenser. Att arbeta med havsutsikt eller på ett mysigt café i en historisk stad kan vara inspirerande och motiverande.”

Säkerhet är viktigt var som helst i världen, så en idealisk stad för digitala nomader måste erbjuda en säker och tillgänglig stadsmiljö, Förutom att ha goda mobilitetsalternativ och tillgång till kvalitetssjukvård. Värdes också närvaro av gröna ytor och ett behagligt klimat som bidrar till en hög livskvalitet.

För immigrationsexperter, Tillgång till offentlig hälso- och sjukvård av hög kvalitet är avgörande för alla och ”Spanien har tillgång till ett högkvalitativt folkhälsosystem, som är tillgängligt för både invånare och digitala nomader.” OCHDetta ger trygghet och trygghet för egenföretagare att de vet att de är täckta om de behöver läkarvård.

Boende och servering

När det gäller Malaga, Den andalusiska staden erbjuder en mängd olika boendealternativ som anpassar sig till digitala nomaders behov och preferenser. Detta inkluderar från hotell och lägenheter till korttidsuthyrningsmöjligheter och utrymmen för att dela lägenhet med integrerade tjänster.

När det gäller restauranger och stormarknader är det viktigt att det finns en brett gastronomiskt utbud som inkluderar hälsosamma, tillgängliga och mångsidiga alternativ för att tillfredsställa smakerna och kraven hos denna grupp av yrkesverksamma.

Malaga hade tidigare ansetts vara en bra destination för egenföretagare digitala nomader

Direktören för industri och IKT för AENOR, Boris Delgado, avslöjade under certifieringsceremonin att både Malaga ”María Zambrano”-stationen och Malaga flygplats De kommer att ha en skylt som markerar namnet på staden som en nomaddestination“som kommer att locka uppmärksamheten från nomader och affärsmän som kommer till staden och kommer att ge status det förtjänar”.

Dessutom, enligt AENOR-prognoser, År 2035 förväntas det att minst 1 miljard människor Över hela världen arbeta på olika platser var deras företag finns.

Denna certifiering kommer inte som en stor överraskning för Malaga, eftersom hade valts ut som en av de städer som föredrogs av digitala nomader i Storbritanniensom avslöjas av data som samlats in av Nebeus, den globala betalningsplattformen.

Den idealiska modellen som en stad måste följa för att bli vald av AENOR

Delgado, chef för industri och IKT på AENOR, påpekade Stegen som spanska städer som vill bli en destinationsstad bör följa För digitala nomader:

  • Först och främst måste de förbereda en plan baserad på att förstå hur den nuvarande situationen ärvidta proaktivt åtgärder och följa upp senare.
  • För det andra behövs en metod för att organisera och hålla planen på rätt spårse till att strategierna och processer som har implementerats fortsätter att fungera Bra.
  • Och slutligen, identifiera de faktorer som gör en plats attraktiv För digitala nomader, förstå deras behov och agera därefter, baserat på vad destinationen kan erbjuda.

Var ska en egenföretagare digital nomad som reser och arbetar runt om i världen betala skatt?

Det är väldigt viktigt för den digitala nomadfrilansaren definiera var du har din skatterättsliga hemvisteftersom det är där du måste betala din skatt, men Det är helt kompatibelt med att arbeta och leva från vilken annan del av världen som helst ett tag.

När det gäller Spanien måste även inkomsten för egenföretagare som arbetar för en kund från en annan del av världen beskattas i statskassan.

Sammanfattningsvis, För egenföretagare är det lönsamt att arbeta utomlands medan de bor i Spanienbibehålla skyldigheten att betala respektive skatt, så länge som något av dessa kriterier är uppfyllt:

  • Den där stanna mer än 183 dagarunder kalenderåret, på spanskt territorium.
  • Den där huvudkärnan ligger i Spanien eller grunden för dess verksamhet eller ekonomiska intressen, direkt eller indirekt.
  • Vara gift med någon som lever i Spanien.
  • Ha barn som vanligtvis bor i Spanien.