Taylor Swifts konserter på Bernabéu kommer att lämna tio miljoner euro i Madrids besöksnäring

Nästa onsdag och torsdag, den 29 och 30 maj, kommer Santiago Bernabéu-stadion att stå värd för ett av årets mest efterlängtade musikevenemang: den amerikanska artisten Taylor Swifts konsertsom kommer att samla mer än 100 000 personer i Madrid, varav 30 % kommer att vara nationella och internationella turisterenligt prognoserna från Hostelería de Madrid, föreningen som representerar företag inom sektorn i det autonoma samhället.

Med tanke på dessa uppgifter förväntar Hostelería Madrid att företag som ägnar sig åt turistboende, såväl som restauranger och barer i huvudstaden, uppleva en toppomsättning på tio miljoner euro under de två dagarna. Specifikt kommer varje konsert att samla runt 52 000 deltagare, vilket De kommer att spendera i genomsnitt 20 euro per person i närliggande företag till Santiago Bernabéu-stadion.

Denna konsumtion kommer att bli ännu större när det gäller nationella och internationella turister, som kommer till staden för att delta i Taylor Swift-konserten. I detta avseende uppskattade Hostelería Madrid att var och en kommer att spendera i genomsnitt 280 euro per dag, mellan boende, restauranger och fritid i huvudstaden, med en genomsnittlig vistelse på två dagar. Därför kommer varje utländsk deltagare att spendera mer än 500 euro i affärer.

Med tanke på dessa prognoser värderade Hostelería Madrid positivt den amerikanska konstnärens ankomst till den spanska huvudstaden, vilket utan tvekan kommer att ha en positiv inverkan på omsättningen för gästfrihetsföretag i Madrid, av vilka många drivs av egenföretagare.

Besöksföretag ökade sina inkomster under Stilla veckan

Dessa prognoser är ytterligare en indikator på den goda omsättningshastighet som gästfrihetsföretag i Madrid upplever, efter Deras inkomster ökade också med 5 % på årsbasis förra påsken. I 16 % av fallen var den till och med tvungen att förstärka sin personal under den tiden för att möta turisternas krav.

I denna mening uttalade José Antonio Aparicio, president för Hostelería Madrid, att ”Madrids kommun är i fokus för nationella och internationella besökare med påskfirandet som ett kulturellt evenemang på toppnivå och stort intresse och populär dragningskraft. Ett år mer , vi ser en stor tillströmning av människor i centrala distriktet och Madrid de los Austrias under processionernas dagar. Ett utmärkt tillfälle att visa dem som besöker oss den utmärkta nivån på gastronomi i Madrid”, avslutade han.

Lokala konsumenter ökade också sin konsumtion under dessa datum på barer och restauranger. Enligt en studie av TheFork, 70 % spenderade i genomsnitt 30 euro per personoch 11 % spenderade mellan 40 och 50 euro på att äta under Stilla veckan, som firades i år den sista veckan i mars.