Terra tilldelas för att sammanföra de bästa köttbutikerna i Madrid, enligt branschens arbetsgivarförening

Arbetsgivarföreningen som representerar yrkesverksamma inom den specialiserade handeln med kött och dess derivat i regionen Madrid, Carnimad, har tilldelat Terra Carnicerías erkännandet av det bästa kötthandelsföretaget i regionen Madrid 2024. Detta företag, som grundades 2011, är en exempel på hur ett litet företag kan bli en stor kedja, som redan har 17 specialiserade anläggningar och en arbetsstyrka som når 80 arbetare, på knappt ett och ett halvt decennium. ”Utan att på vägen tappa värdena av närhet och kvalitet som skiljer traditionell lokal handel. Och främjar också handel via webben, med hemleverans inom 24 timmar.”

Detta erkännande äger rum varje år, och väljer den mest framstående bland alla Madrid-företag inom köttdetaljsektorn. A urval som utförs av en kommitté av specialister inom denna verksamhet specifikt, som i år har bildats av Tomás Rodríguez, direktör för Interovic; Bruno Casal, tränare för det spanska slaktarlandslaget; Jesús Cruz, direktör för Eurocarne; Miriam Pérez, chef för köttområdet på C de Comunicación; och Manuel González, generaldirektör för Frimagon.

Priset lyfter fram dess omsorg om livsmedelssäkerhet och dess engagemang för digital utveckling

Således, den 27 maj, inom ramen för det III Madrid kötthandelsmötet som hölls i huvudkontoret för gemenskapen Madrid, tog Elena de Aristazabal, generaldirektör för Terra Carnicerías, ut priset från Elena Pino, kvalitetschef, Matsäkerhet och miljöområde i Carnimad. Vem lyfte fram som de främsta anledningarna till utdelningen av denna utmärkelse “Terra Carnicerías engagemang för sektorn och dess anställda; dess deltagande i moderniseringen av dess anläggningar; dess engagemang för digital utveckling; samt deras omsorg om livsmedelssäkerhet, med hänsyn till dess påvisade förbättring av god hanteringspraxis, spårbarhet, renlighet, allergenhantering och märkning av sina produkter.”

Elena de Aristizabal svarade för sin del arbetsgivarföreningen och påpekade att utmärkelsen ”inte bara är ett erkännande av vårt arbete och vår insats, utan också av det förtroende och det stöd vi fått från våra kunder genom åren. Det är en återspegling av vårt engagemang för kvalitet, professionalism och passionen för produkten som kännetecknar oss.”

För Terra Carnicerías generaldirektör är det en utmärkelse som motiverar dem ”att fortsätta arbeta med samma entusiasm och engagemang för att erbjuda våra kunder det bästa köttet och oöverträffad service. Vi kommer att fortsätta fokusera på kvalitet, innovation och hållbarhet för att fortsätta vara det ett riktmärke inom köttsektorn, inte bara i Madrid, utan även i resten av Spanien.”

Carnimad associerar 1 300 slaktbutiker i regionen Madrid

Carnimad främjar utvecklingen och tillväxten av sektorn och erkänner det arbete som många av dess entreprenörer gör i de svåra tider som handeln upplever, med massiva stängningar av butiker och brist på generationsersättare.

Och sektorns arbetsgivarförening, som grundades 1977, är en ideell förening som samlar mer än 1 300 företag inom köttsektorn i regionen Madrid. Dess huvudsakliga mål är försvara deras intressen, främja deras utveckling och uppmuntra konsumtion av kvalitetskött och delikatesser.

Sedan det skapades har det utfört ett viktigt arbete till förmån för köttsektorn i Madrid, som en referens och oumbärlig allierad för utvecklingen och konkurrenskraften för de små och medelstora företagen som ingår i den. Sålunda inkluderar dess verksamhet:

  • Organisationen av träningskurser för yrkesverksamma inom branschen.
  • Deltagande i nationella och internationella mässor och evenemang.
  • Utarbetandet av studier och rapporter om köttsektorn.
  • De konsumtionsfrämjande ansvarig för kött.