Vad är kreditpolicyer? Hur fungerar de och vilka är deras fördelar?

Många företag och egenföretagare De behöver finansiering omedelbart, och utöver traditionella lån finns det policyer. men,vad är policyerna och hur en kreditpolicy fungerar? Det finns företagare som inte är bekanta med termerna och det är ganska vanligt.

I den meningen kommer du med den här artikeln att kunna ha alla guider för att upptäcka detta finansiella verktyg. Med en kreditpolicy Dom kan finansiera många aktiviteter viktigt för att hålla verksamheten igång.

Vidare är det nödvändigt att förstå hur det skiljer sig från en lånad, Vad är dess kostnader och de fördelar och nackdelar som du kommer att hitta. Stanna bara hos oss och missa ingenting, för det kan vara ett lämpligt alternativ för alla projekt.

 1. Vad är en kreditpolicy?
 2. Skillnaden mellan en kreditpolicy och ett lån
 3. Kostnader för kreditpolicy
 4. Hur fungerar en kreditpolicy?
 5. För- och nackdelar med att begära en kreditpolicy

Vad är en kreditpolicy?

Hur fungerar en kreditpolicy?

Kreditpolicyer De är finansiella verktyg Mycket användbart för företagare, egenföretagare och företag. De erbjuder flexibilitet i kassaflödet och etableras genom ett avtal mellan personen eller företaget och den finansiella enhet som beviljar det.

Denna policy kommer med en kreditgräns Att du, till skillnad från ett traditionellt lån, inte behöver betala ränta på hela beloppet utan på beloppet du använder. Allt kommer att bero på de operativa behoven för varje projekt och vad de bestämmer sig för att ”ta” från policyn.

Medan det finns kontrakt eller avtal Hos finansinstitutet kan kunden använda kreditgränsen och betala den för att använda den igen. Även om kostnaderna och villkoren kan bero på vilken typ av enhet som utfärdar det.

Skillnaden mellan en kreditpolicy och ett lån

nu när du vet vad är policyerna, Det är nödvändigt att du lär dig att särskilja krediterna och jämföra dem med lånet som alla känner till. Eftersom det är ett instrument mer använt för människor och mer lämpat för företag och vissa egenföretagare, tenderar det att bli förvirrat.

Först av allt, kreditpolicyer De är finansieringslinjer som är överenskomna och godkända av banken. Medan lånet är en viss summa pengar att finansinstitutet sätter in hos dig så att du kan använda det i sin helhet och betala det som sådant.

Faktum är att du kan ha en policy öppen, men använd inte den fastställda gränsen, men en viss mängd som du behöver det. Å andra sidan, lånet, oavsett om du behöver alla pengar eller inte, kommer du att ha det helt på ditt konto och räntan kommer att ligga på det totala beloppet.

Vi ska genomföra ett praktiskt fall. Om du har en policy med en gräns på 50 000 euro, men du använder bara 10 000 euro, då betalar du för det. Och i fall det är ett privatlån för 20 000 euromåste du betala hela beloppet med sina respektive räntor, även om du i slutändan bara använde 15 000.

Kostnader för kreditpolicy

När det väl är förstått vad är policyerna, De vill genast förstå kostnaderna. Det här instrumentet är ett underverk, men som alla andra har det uppdrag. De kan variera från en bank till en annan, men det finns några vanliga.

 • Kommission för öppning: Detta är vanligtvis cirka 2 % (i vissa fall är det lägre) och beräknas från den totala kreditramen.
 • Kommissionen för årlig granskning: Det är den provision som betalas när försäkringen förnyas.
 • Tillgänglighetsavgift: Det fastställs med en procentandel av pengarna som inte användes från krediten.
 • Avgift för överskottssaldo: Ränta ska betalas om avtalad kreditgräns överskrids.
 • Övriga uppdrag: Dessa kan vara studier eller provision för tidig avbokning.

Många avgifter och utgifter varierar från en finansiell institution till en annan, så du bör be din att förstå alla kostnader.

Hur fungerar en kreditpolicy?

Vid det här laget borde du ha en uppfattning om hur en kreditpolicy fungerar, men vi kommer att förklara det för dig på ett enkelt sätt. För att uppnå detta beviljar en finansiell institution eller bank en viss summa pengar till kunden genom en kreditlinje och ett särskilt konto för det.

Klienten, som vanligtvis är företag och egenföretagare, kommer du att använda det belopp du anser nödvändigt och betala motsvarande ränta. Detta verktyg ger dem stor flexibilitet att finansiera aktiviteter och betala det rättvisa beloppet som används. Dessutom, så länge det varar och du fortsätter att betala, kan du fortsätta använda det.

För- och nackdelar med att begära en kreditpolicy

Analysera elementen i ett projekt.
Fördelar med kreditpolicyer.

För att avsluta är det idealiskt att inse de fördelar och nackdelar som kan uppstå när man skaffar en kreditpolicy.

Fördelar:

 • Den anpassar sig: Till skillnad från ett lån kan du anpassa en kreditpolicy efter projektets behov och använda det belopp du behöver för tillfället.
 • De förnyas: Det är vanligt att en försäkring som denna förnyas årligen och du fortsätter att ha krediten tillgänglig. Istället ska lånet sökas och godkännas igen.

Nackdelar:

 • Kostnaderna: Det har vanligtvis flera tillhörande kostnader, såsom olika utgifter och provisioner. Båda är högre än ett traditionellt lån.
 • Skuldrisk: Även om det har en gräns, om det inte finns tillräckligt med ekonomisk medvetenhet, kan överskuldsättning uppstå med kreditpolicyn.

Vi hoppas att du vet det nu vad är policyerna av kredit, men speciellt vad är de till för om du är företagare eller har ett SMF.