Vilka företag utsågs till bästa arbetsplatser i Tech 2024?

Nu på sitt fjärde år sammanställs listan över bästa arbetsplatser inom teknik baserat på en förtroendeindexundersökning från anställda.

De senaste företagen erkända som de bästa arbetsplatserna inom teknik har avslöjats av Great Place to Work Ireland.

Nu på sitt fjärde år inkluderar listan bara företag som tidigare har certifierats som en Great Place to Work i Irland med hjälp av dess trustindex-undersökning. Genom denna undersökning avslöjas viktiga skillnader mellan de certifierade företagen med högre poäng och de icke-certifierade företagen som inte når tröskeln.

Cathal Divilly, VD på Great Place to Work Ireland, sa att de från första hand ser de utmaningar som teknikföretag står inför mitt i förändrade marknadskrav och tekniska framsteg.

”Vi förstår behovet av motståndskraft i denna ständigt föränderliga bransch och strävar efter att ständigt ge organisationer möjlighet att upprätthålla en fantastisk arbetsplatskultur, oavsett hinder. Det handlar inte bara om att anpassa sig till förändringar, utan att frodas mitt i osäkerhet”, sa han.

Enligt data som samlats in av Great Place to Work inkluderar några av de viktigaste skillnaderna mellan organisationer på listan över bästa arbetsplatser inom teknik och icke-certifierade organisationer ett mer transparent ledarskap, bättre medarbetarnas välbefinnande och högre nivåer av arbetstillfredsställelse.

”Utan transparens kan anställda börja känna sig oengagerade eller skeptiska, vilket hindrar produktiviteten och hindrar organisationens förmåga att förbli konkurrenskraftig i den snabbrörliga teknikindustrin”, säger Rachel McLoughlin från Great Place to Work.

Bild: Bra arbetsplats

”Att upprätthålla en öppen feedbackkultur hjälper till att signalera att anställdas bidrag värderas och respekteras, vilket leder till en känsla av ägarskap och stolthet över deras arbete.”

Enligt förtroendeindexundersökningarna var 80 procent av respondenterna från organisationer på listan över bästa arbetsplatser inom teknik överens om att deras lednings agerande stämmer överens med dess ord jämfört med 47 procent av respondenterna från icke-certifierade företag.

När det gällde välbefinnande sa 82 procent av respondenterna från företag på listan att deras organisation var en psykologiskt och känslomässigt hälsosam arbetsplats jämfört med 44 procent av deras icke-certifierade motsvarigheter, och 85 procent från Best Workplaces in Tech-företag sa att de uppmuntrades att ha en bra balans mellan arbete och privatliv jämfört med 53 procent i icke-certifierade företag.

”Teknikindustrin frodas på kreativitet och problemlösning, som båda är nära kopplade till mentalt välbefinnande”, säger McLoughlin. ”Att stödja anställdas välbefinnande förbättrar inte bara moral och arbetstillfredsställelse utan stimulerar också innovation och produktivitet.”

Två grafer som visar statistik om balans mellan arbete och privatliv och medarbetarnöjdhet.

Bild: Bra arbetsplats

De i organisationer på listan var också mer benägna att känna sig stolta över det arbete de gör. Mer än 80 procent av svarspersonerna från organisationer för bästa arbetsplatser inom teknik uppgav att folk ser fram emot att komma till jobbet där, medan endast 42 procent av respondenterna från icke-certifierade organisationer sa detsamma.

Den fullständiga listan över bästa arbetsplatser i Tech 2024 finns nedan i alfabetisk ordning.

Agilent Technologies

Allianz teknologi

Svart Shamrock

Bluecrux

Bonkers.ie

Booking.com

Broadridge Financial Solutions

Kadensdesignsystem

CapSpire

Carelon Global Solutions Irland

Cisco

Clio

Cloudera International

CluneTech

Cora Systems

Datalex

Digicert

Destillerad

Enterprise Registry Solutions

EquiLend

Esri Irland

Experian

Expleo Technology Ireland

Genesys Cloud Services Irland

Styrtråd

H&R Block GTC Irland

Informatica

Konversationsrådgivning

Leap Juridisk programvara

Liberty IT

Milestone Technologies

Net Affinity

Ny betalningsinnovation

Openmind nätverk

Origina

Propylon

Qualtrics

Quantexa

Salesforce

ServiceNow Irland

SHR-gruppen

Softcat

Sopra Banking Software

Sun Life

TEKenable

Teleperformance

Hållbar

TTEC

Unum

Verint Systems

Version 1

Wolfgang Digital

WP Engine Irland

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.