ATA och CEOE skapar en arbetsgrupp för att främja artificiell intelligens i näringslivet

Den spanska federationen för företagsorganisationer (CEOE) har tillsammans med National Federation of Associations of Self-Employed Workers (ATA) skapat, en arbetsgrupp inom Digital Society-kommissionenl att främja användningen av artificiell intelligens (AI) i affärer. Denna grupp kommer att verka under namnet ”Dataekonomi och artificiell intelligens”, och med Alberto Arrieta, chef för Data & AI på Accenture, som koordinator, och Pedro Andueza, chef för området för digitalisering och artificiell intelligens på ATA och president för ATA Canarias, utsedd till vice koordinator.

Från ATA förklarade de att federationens mål på detta område, och vad som kommer att eftersträvas inom denna grupp, fokuserar på att identifiera AI-teknik som kan användas för att öka produktiviteten av egenföretagarna.

Som huvudorganisationen för egenföretagare i Spanien förklarade, i dagens värld – i ständig utveckling – spelar teknik ”en grundläggande roll i företagens utveckling och tillväxt.” I den meningen artificiell intelligens och i synnerhet Generativ artificiell intelligenskan fungera som nyckelverktyg som möjliggöra ökad innovation och företagens konkurrenskraft.

Den här samarbetsgruppen har därför skapats för att hantera dessa framsteg, byter namn från Data Economy Working Group till Data Economy and Artificial Intelligence Working Group, och kommer att integreras i CEOE Digital Society-kommissionen. Med skapandet kommer forskning att göras för att få ut det mesta av dessa tekniker till förmån för egenföretagare.

ATA kommer att främja att AI-verktyg kan förbättra produktiviteten för egenföretagare i alla sektorer

Från ATA förklarade de att deras roll kommer att bestå i att identifiera den optimala tekniken inom AI som kan förbättra produktiviteten för egenföretagare, något som Den kommer att genomsökas ”oavsett varje sektor där dess verksamhet bedrivs.”

I denna mening betonade Pedro Andueza, chef för området för digitalisering och artificiell intelligens i ATA, och president för ATA Canarias, att ”AI tar sina första steg och verktygen som når egenföretagare de saknar en viss mognad för att införliva dem i verksamheten med solvens måste vi börja jobba från och med nu eftersom allt som omger artificiell intelligens kan ”bidra till förbättringar till företagets produktivitet.”

För detta ändamål har kommissionen fastställt som Främsta mål det följande:

  • Ta itu med artificiell intelligens utifrån dess användning och tillämpning i den spanska affärsstrukturen, utveckla ett ramverk för att utvärdera potentiell påverkan och avkastning på investeringen av dessa teknologier i spanska företag och små och medelstora företag.
  • Analysera inverkan på sätten att arbeta och stödja förståelsen av Solutions Ecosystem, med workshops och seminarier där man kan dela bästa praxis och erfarenheter i valet och implementeringen av dessa tekniker.