Binarii Labs ska skapa mer än 100 nya jobb till 2027

De nya jobben kommer att omfatta roller inom djupteknologisk forskning och utveckling, datasäkerhet, teknisk och kundsupport samt marknadsföring och affärsutveckling.

Datasäkerhetsföretaget Binarii Labs har idag (5 juli) tillkännagett planer på att skapa mer än 100 nya teknik- och supportjobb till 2027.

Tillkännagivandet gjordes vid Binarii Labs huvudkontor i NovaUCD Dublin, där det också avslöjades att företaget har säkrat en investering på 400 000 euro från Enterprise Irelands High Potential Start-up (HPSU)-fond, vilket bringar det totala beloppet som företaget samlat in till 3 miljoner euro .

Binarii Labs har skapat 20 jobb under de senaste månaderna, med de återstående rollerna som förväntas vara inom områdena specialiserad djupteknologisk forskning och utveckling, datasäkerhet, teknisk och kundsupport, marknadsföring och affärsutveckling.

Uppstarten tillhandahåller en rad tjänster inklusive säker end-to-end-dokumenthantering och hjälp med migrering till infrastruktur för distribuerad ledger-teknologi (DLT). Det kommer att använda finansieringen för att stödja sina FoU-planer och öka den internationella efterfrågan på BinariiDSP, dess patenterade datasäkerhetsplattform. Tjänsten gör det möjligt för små och medelstora företag att skydda, äga och kontrollera person- och intressentdata, utan behov av en tredjepartsleverantör av datalagring.

När han talade vid dagens tillkännagivande på NovaUCD, välkomnade näringsminister, handel och sysselsättning Peter Burke, TD Binarii Labs planer på att skala och växa företaget och dess personalstyrka.

Han erkände vikten av datasäkerhet för irländska och internationella företag. ”Binarii Labs tillhandahåller konkreta lösningar för att göra det möjligt för företag att säkert lagra och dela sin data”, säger Burke.

Aidan Finn, VD och medgrundare av Binarii Labs, sa att det är företagets uppdrag att ge företag, särskilt små och medelstora företag, 100 pcs kontroll över sina data, ”samtidigt som de ger oöverträffad och obestridlig transparens kring all datasäkerhet och säker datadelning”.

Han noterade företagets engagemang för att bli en global ledare inom datasäkerhet, integritet och suveränitet, med hopp om att BinariiDSP kommer att bli ”gå till” integrationen för alla företag.

Donnchadh Cullinan, chef för ICT HPSU på Enterprise Ireland lyfte fram cybersäkerhetsutmaningarna som globala företag står inför. ”Företaget har gjort stora framsteg på kort tid för att utveckla innovativa egna lösningar inom datasäkerhet”, sa han.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.