BMS skapar 350 jobb i Cruiserath-expansion på 400 miljoner USD

Den nya investeringen kommer att avsevärt utöka läkemedelsföretagets tillverknings- och laboratoriekapacitet på Dublin 15 campus.

Läkemedelsjätten Bristol Myers Squibb (BMS) har tillkännagivit en investering på 400 miljoner dollar för en expansion vid sin Dublin 15 Cruiserath-anläggning.

Byggandet av den nya anläggningen för sterila läkemedel förväntas påbörjas nästa månad och kommer att stödja tillverkningen och leveransen av företagets befintliga produkter och lanseringen av nya läkemedel.

Den nya anläggningen förväntas skapa ytterligare 350 roller i Irland, vilket ger campus personal till mer än 1 000. Rollerna och investeringen kommer att hjälpa till att utöka företagets tillverknings- och laboratoriekapacitet i Cruiserath och kommer att stödja dess portfölj inom en rad terapier, inklusive onkologi, immunologi och hematologi.

Första gången som tillkännagavs 2014, markerade Cruiserath Biologics-anläggningen första gången BMS biologiska tillverkning ägde rum utanför USA, och tillkännagav 400 jobb i processen. Sedan dess har anläggningen växt och den senaste multimiljoninvesteringen kommer att innebära en samlokalisering av läkemedelssubstans och läkemedelsprodukttillverkning tillsammans med befintliga globala testmöjligheter.

Padraig Keane, vicepresident för Cruiserath Biologics, sa att den nya sterila läkemedelsanläggningen stärker företagets kapacitet och gör att den kan vara mer lyhörd för patienternas behov runt om i världen.

”Denna investering kommer att utöka vår kapacitet för aseptiska läkemedelsprodukter, stärka en stabil produktion för global försörjning och påskynda utvecklingen och kommersialiseringen av innovativa biologiska terapier tillsammans med andra pipelinemediciner,” sade han.

”I år firar vi 60 år av BMS i Irland. På våra tre anläggningar i Irland fortsätter vi att spela en avgörande roll i det globala produktions-, utvecklings- och leveransnätverket.

Karin Shanahan, EVP för global produktutveckling och leverans, sa att Cruiserath-webbplatsen spelar en avgörande roll för företaget. ”Tillsammans med bredden av kunskap och expertis hos våra anställda, kommer denna sterila läkemedelsproduktsajt, tillsammans med vår biologiska anläggning, att tillåta oss att ytterligare förbättra vår verksamhet när vi strävar efter att få fler läkemedel till fler patienter snabbare,” sa hon .

”Vår personal är verkligen engagerad i att upptäcka, utveckla och leverera innovativa läkemedel som hjälper patienter att segra över allvarliga sjukdomar och jag är stolt över att vara en del av denna historiska dag för vårt irländska fotavtryck.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu på Spotify, på Apple eller var du än hittar dina poddar.